Jak rychle uvolnit místo na smartphonu s Androidem? - 3.díl

Software |

Zbavte se jednou provždy a jedním klepnutím uložených souborů aplikací, vyčistěte si složku se staženými soubory, smažte nepotřebné mapy offline, zbavte se stažené hudby a veškerého dalšího zbytečného balastu.

Jak rychle uvolnit místo na smartphonu s Androidem? - 3.díl




Předcházející díl

 

Jen málo věcí je v životě tak frustrujících jako skutečnost, že vaše mobilní zařízení najednou odmítá nainstalovat aktualizace aplikací kvůli nedostatku místa. Na rozdíl od jiných životních situací se však jedná o problém, který se naštěstí dá snadno vyřešit. Stovky megabajtů či dokonce gigabajty místa se dají poměrně rychle uvolnit smazáním nepotřebných stažených souborů, vyhozením nepotřebných dokumentů a map offline, vyčištěním vyrovnávací paměti cache a odstraněním nepotřebných souborů hudby a videa. A pokud by vám námi představené tipy nepomohly, pak jako poslední řešení zvažte, zda by nebylo načase pořídit si nějaký nový telefon s operačním systémem Android.

3. Zlikvidujte fotografie, které již máte zálohovány

Jednou z nejlepších funkcí aplikace Fotky Google je jejich schopnost zálohovat celou vaši knihovnu s fotkami do úložiště svázaného s vaším účtem Google. Jakmile máte všechny své fotky bezpečně zálohovány, aplikace Fotky Google dokáže odstranit všechny fotografie uložené na místním úložišti a uvolnit tak místo.

Aplikace Fotky Google dokáže na vašem zařízení rychle odstranit všechny fotografie, které již byly zálohovány do úložiště svázaného s vaším účtem Google.

Spusťte proto aplikaci Fotky Google, klepněte v levém horním rohu okna na ikonku se třemi vodorovnými čarami a následně z nabídky, která se objeví, vyberte položku Uvolnit místo. Aplikace Fotky vám následně prozradí, kolik fotografií bude moci z místního úložiště uvolnit. Následně stiskem tlačítka OK odstranění potvrdíte.

Poznámka: Máte-li u aplikace Fotky Google nastaven režim vysoké kvality, který vám umožňuje bezplatně používat úložiště o neomezené velikosti, pak mějte na paměti, že při tomto nastavení položka Uvolnit místo způsobí odstranění původních fotografií uložených v zařízení v plném rozlišení a že ve Fotkách Google pak nejdete jen jejich zmenšené kopie. Ujistěte se proto, že před klepnutím na tlačítko OK máte originální soubory fotografií uloženy ještě někde jinde.

 

Pokračování

 



Úvodní foto: PCWorld.com













Komentáře