Záloha z Fotek Google bez automatické synchronizace - 1.díl

Internet |

Skončila další velmi užitečná funkce Googlu.

Záloha z Fotek Google bez automatické synchronizace - 1.díl




Od okamžiku, kdy spatřila světlo světa služba Fotky Google s jejím vysoce kvalitním úložištěm nabízejícím neomezený prostor, byla k dispozici současně s touto službou i šikovná funkce zálohování, která využívala Disk Google. Pokud jste měli v nastavení Fotky Google přepnuto na Disk Google a měli jste na Disku Google dostatek místa, pak se veškerý obsah přidaný do služby Fotky Google synchronizoval na Disk Google, takže jste si mohli vytvořit svoji osobní knihovnu fotografií v jejich původní kvalitě.

Nyní je všechno jinak. Firma Google se nechala slyšet, že synchronizace Disku Google uživatele mátla, takže služba Fotky Google možnost synchronizace se službou Disk Google neobsahuje. Nicméně pokud budete chtít, svoje fotografie si v původní kvalitě zálohovat můžete i nadále, nicméně tyto nové fotografie se vám již ve službě Disk Google nezobrazí. A platí to i obráceně: vše, co od této chvíle přidáte do složky Fotky ve službě Disk Google, se vám již automaticky nezobrazí ve službě Fotky Google.

Jinými slovy to znamená, že zálohování vašich fotografií bude od této chvíle o něco pracnější. Podívejme se společně na to, co se změnilo a jaké možnosti zálohování máte k dispozici nyní.

Disk Google – úložiště

Stejně jako dříve ukládá firma Google vaše videa a fotografie pořízené ve vysoké kvalitě zdarma do služby Fotky Google, takže jimi zabraná kapacita nijak neovlivní velikost úložiště ve vašem Disku Google. Nicméně pokud však skutečně požadujete ukládání svých snímků a videa v původní kvalitě, počítejte s tím, že si služba Fotky Google přece jen nějaký prostor na vašem Disku Google vezme, protože jej potřebuje pro uložení vaší knihovny (a to i přesto, že v této službě nebudete moci k fotkám ani videím přistupovat ani je zobrazit). Je tomu přesně naopak: pokud budete chtít k nějaké fotografii nebo videu přistupovat z obou služeb, zaberete tím dvojnásobek místa (fotografie bude uložena dvakrát – jednou na Disku Google a jednou na Fotkách Google).

Fotografie ve složce Fotky Google nacházející se ve službě Disk Google se sice neodstraní, na druhou stranu do této složky ani nic nového nepřidáte

Disk Google – složka Fotky

Pokud jste dříve měli nastaven Disk Google tak, aby zálohoval obsah služby Fotky Google, pak již tato funkce jednoduše fungovat nebude. Všechny fotografie, které jste na Disk Google zálohovali do okamžiku, než Google tuto funkci zálohování zrušil, vám ale ve složce zůstanou. Můžete s nimi provádět, co chcete, ale počítejte s tím, že fotografie odstraněné z Disku Google se již ze služby Fotky Google automaticky neodstraní.

 

Pokračování



Úvodní foto: PCWorld.com













Komentáře