Hlavní navigace

Záznamník Casio PhoneMate sleduje jak telefonní hovory, tak i e-mail

1. 2. 1999

Sdílet

Účet za e-mail velmi často připomíná onen příslovečný hrnec, který se nevaří, je li pozorován. Když máte ?č...


Účet za e-mail velmi často připomíná onen příslovečný hrnec, který se nevaří, je li pozorován. Když máte ?čet za zavolání, je vždy velká starost neustále volat vašeho poskytovatele služeb Internetu a spouštět váš e-mail program, abyste se dozvěděli, zda nedorazila nějaká důležitá zpráva. Casio PhoneMate IT-380 tuto práci obstará za vás. Jedná se kombinaci telefonu a záznamníku, která umí provádět kontrolu dvou e-mail účtů, zda na nich není nějaká nová zpráva.

Můžete zkontrolovat vaši e-mail manuálně tak, že stisknete tlačítko nebo můžete přístroj naprogramovat tak, že provádí kontrolu až tucetkrát za den a to v časech, které si poručíte. Tento přístroj za 150 dolarů si stáhne informaci v headeru a zobrazí počet hlasových a e-mailových zpráv, které čekají na poslech respektive přečtení. Jelikož se informace z e-mail headeru zobrazuje na LCD displeji, nemusíte hned spěchat k PC a začít pracovat. Přístroj rovněž umožňuje, abyste zkontrolovali množství všech typů zpráv, které na vás čekají dálkově, pomocí telefonní linky.

K nastavení je potřebí zadat přístroji základní informace (například log-on jméno vašeho poskytovatele Internetových služeb, heslo, POP-3 jméno poštovního serveru), přičemž k tomu používáte numerickou klávesnici, která vás naviguje skrze nabídky na LCD. Při této činnosti na předvýrobním modelu jsem se dostala do potíží: přístroji se nelíbilo jméno serveru primární domény mého ISP, ale přijal jméno sekundární. Po vyřešení tohoto problému služba technické pomoci firmy Casio zahrnula toto řešení do stránky na webu, kde jsou uváděny různé rady a nápovědy, jak s přístrojem zacházet.

Celý přístroj dokáže udržet najednou pouze 40 e-mail headerů (potom se již ty nejstarší začnou přepisovat). Přístroj je rovněž pomalý, protože používá modem o rychlosti 1200 bitů za sekundu; každý header se stahoval po dobu 20 až 30 vteřin. Rovněž by stálo zato, aby přístroj byl schopen kontrolovat stav došlých zpráv častěji než 12-krát denně. Vezmeme-li do úvahy všechna tato omezení, lze říci, že přístroj se nabízí za rozumnou cenu a je docela užitečný, pokud chcete vědět kdy a od koho přišla nějaká zpráva via e-mail.


Shrnutí:

Casio PhoneMate IT-380
Plus: Telefonní záznamník umí rovněž sledovat a hlásit přicházející zprávy na e-mail
Mínus: Umí podržet pouze 40 e-mail headerů; neumí zkontrolovat došlou e-mail poštu vícekrát ně 12-krát denně
Hodnota: Je to užitečný přístroj, s rozumně stanovenou cenou, avšak ne každý bude spokojen
Maloobchodní cena: 150 dolarů

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku