Hlavní navigace

Výuka angličtiny – konverzační témata

1. 9. 2007

Sdílet

Angličtina do ucha – poslechová kniha Další program z řady poslechových jazykových učebnic ostravské společ...


Angličtina do ucha – poslechová kniha


Další program z řady poslechových jazykových učebnic ostravské společnosti Eddica nabízí běžná konverzační témata v anglickém jazyce. Uživatelsky přívětivě řešený instalační program nabízí nejen instalaci hlavního produktu, ale také demoverze dalších titulů (např. jazykové programy z řad Do ucha, Euroword, Domácí učitel a další) a utilit, jako je například Internet Explorer či Adobe Acrobat Reader.
Anglická konverzační témata jsou zejména poslechovým cvičením s možností nastavení různých parametrů. Produkt je založen na konceptu tzv. zrcadlových knih, pracuje tedy s obrazovkou rozdělenou na levou a pravou část, kdy v té levé student vidí anglický text a v pravé český ekvivalent. Na rozdíl od většiny podobných poslechových cvičení, které jsou v současné době na českém trhu k dispozici, pracuje se souvislým textem, nikoliv s jednotlivými frázemi či slovíčky. Uživatel si vybere jedno ze dvou desítek témat a spustí mluvený projev. Mezi tematickými okruhy je například využití volného času, nakupování, cestování, rodina, oslavy a svátky, Velká Británie, USA, sport a další. Právě čtený text je zvýrazňován, studenti si navíc mohou nastavit počet opakování jednotlivých vět a také pauzy mezi nimi. Textem lze stránkovat jako knihou (má více než 70 stran) a také do něj vkládat záložku. Nabízí se i možnost skrýt anglickou či českou verzi textu; v extrémním případě tak může jít vlastně jen o čistý poslech.
Balení produktu obsahuje kromě počítačového programu také dvě audio CD, která obsahují všechny lekce připravené pro přehrání v CD přehrávači nebo jiném audio zařízení. Můžete si vytvořit soubor lekcí vybraných podle svých potřeb, který si vypálíte na vlastní CD; nabízí se formát WAV a MP3. Kromě počítačové a audio verze je součástí balení i tištěná knížka se všemi texty; ta navíc obsahuje přehled slovní zásoby
a cvičení vztahující se ke konkrétním textům – škoda jen, že autoři tuto další formu výuky neimplementovali i do elektronické verze.

Verdikt

Texty jsou kvalitně namluveny, výslovností a srozumitelností míří na středně pokročilé studenty. Zajímavostí je namluvení jiným lektorem v případě audio CD, což umožňuje vyzkoušet si porozumění různým přízvukům. Samotný program je zpracován přehledně, menu i navigační prvky v podobě ikon jsou jasné a pochopitelné, navíc jsou všechny ovládací prvky opatřeny nápovědou.
Angličtina do ucha – poslechová kniha

Systémové požadavky:

Systém Windows, jednotka CD-ROM, zvuková karta
Klady: Uživatelsky přívětivé, možnost vypálení zvukových souborů
Zápory: Cvičení jen v tištěné podobě
K recenzi poskytla firma: Eddica, s.r.o., www.eddica.cz
Cena: 490 Kč (vč. DPH)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku