Hlavní navigace

True Launch BarCD/DVD

1. 6. 2007

Sdílet

True Launch Bar je šikovná víceúčelová náhrada standardního panelu Snadné spuštění (Quick Launch bar), tedy té ...


True Launch Bar je šikovná víceúčelová náhrada standardního panelu Snadné spuštění (Quick Launch bar), tedy té části hlavní lišty (hlavního panelu) Windows, kterou má většina uživatelů v levé dolní části obrazovky vedle tlačítka Start a spouští z ní aplikace jedním kliknutím. True Launch Bar má všechny vlastnosti panelu Snadné spuštění, přičemž k nim přidává řadu vlastních. Menu nemusí být například tvořeno pouze textovými položkami. Zobrazení lze nastavit tak, aby se místo nich objevily náhledy obrázků nebo fotografií. Program tak umožní zorganizovat pracovní plochu mnohem pohodlněji a účelněji než doposud. K tomu si vypomáhá celou řadou nápaditých plug-inů, jež lze rovněž zdarma stáhnout z internetu. Instalace probíhá zcela běžným způsobem a už na první obrazovce si nepochybně všimnete, že s vámi aplikace komunikuje česky. Lokalizace je tedy samozřejmostí. Ani dále vás během procesu nečeká žádná zákeřnost ovšem s jednou důležitou výjimkou! Celý program můžete oživit instalací plug-inů (tzv. zásuvných modulů). Ty nejzajímavější naleznete na našem DVD/CD v ZIP archivu na obrazovce produktu True Launch Bar, nebo v adresáři Akce/truelaunchbar/pluginy.exe
Více informací o možnostech a práci s produktem, stejně jako rozpis těch nejzajímavějších plug-inů pro tento program, naleznete v sekci Rychlokurz, která se věnuje právě tomuto programu.
Během instalace nesmíte za žádných okolností povolit vyhledání a instalaci updatů. Pokud byste tak učinili, True Launch Bar by přešel do režimu demoverze. (Pozor! Zvrátit tento stav pak nepomůže ani reinstalace naší bezplatné edice).

Panda Internet Security 2007CD/DVD

Komplexní bezpečnost vašeho počítače pomůže zajistit výkonná aplikace Panda Internet Security 2007. Program je nejen dobrým antivirem, ale nabízí i osobní firewall, antispyware, pomůže vám s problémem zvaným spam... a ještě toho nabídne mnohem více. Vše je spojeno v uživatelsky příjemný nástroj, který dokáže zvládnout i začátečník, ale bude s ním spokojen i profesionál. Panda si udržuje neustále aktualizovanou databázi známých virů, spywaru, červů a dalších škůdců a během práce kontroluje otevírané soubory, e-maily, webové stránky, instant messaging. Jedním ze základních pilířů ochrany je osobní firewall. Ten hlídá veškerý provoz z vašeho počítače do sítě a opačně. Standardně je nastaven tak, že dovoluje vašim programům komunikovat s internetem, ale brání tomu, aby někdo z internetu (nebo počítačové sítě) mohl k vašemu počítači přistoupit. Pokud používáte jako klienta pro internetovou poštu Outlook nebo Outlook Express, Panda se automaticky do tohoto programu integruje. V hlavní liště se pak objeví tlačítka, jimiž ovládáte antispamový systém.
Panda Internet Security 2007 je k volnému použití po dobu tří měsíců. Nezapomeňte tedy pravidelně kupovat PC WORLD až se bude blížit konec expiračního období, najdete zde možnost prodloužení o další tři měsíce. Celkově získáte od čísla 12/2006 tento produkt zdarma na jeden rok.
Návod na prodloužení licence produktu Panda Internet Security 2007:
1) Odinstalujte starou verzi, u které končí platnost, přes Start > Ovládací panely > Přidat nebo odebrat programy. Poté z našeho CD/DVD nainstalujte novou verzi produktu a zaregistrujte ji přes internet. Uživatel obdrží nové jméno a heslo pro aktualizaci.
2) Pošlete žádost o registraci 3měsíční verze PC WORLD e-mailem na info@pronetix.cz. Žádost musí obsahovat údaje pro registraci: jméno, adresu, telefon. Po vyplnění obdrží čtenář e-mailem heslo a jméno pro aktualizaci. V tomto případě není nutné program reinstalovat!

OpenOffice 2.2.0 CZDVD

Kancelářské aplikace nemusí vždy nutně znamenat utracené tisíce korun. Ke známým produktům společnosti Microsoft existují různé alternativy. Jednou z nich je i OpenOffice.org, plnohodnotný kancelářský balík, který lze zdarma provozovat na všech hlavních operačních systémech a platformách. Obsahuje textový editor Writer, tabulkový procesor Calc, kreslicí nástroj Draw a program pro tvorbu prezentací Impress. Podle celé řady novinek, které tato edice obsahuje, to vypadá, že učinila ve svém vývoji pořádný krok dopředu. Kancelářský balík obsahuje již v základní instalaci výkonný databázový nástroj Open Office Base. Tím se stává naprosto srovnatelným s produkty, vydávanými na komerční bázi. OpenOffice rovněž ukládá soubory do nových formátů: starší formáty jsou samozřejmě podporovány také. Vzhledem k velikosti celého balíku jsme jej byli nuceni umístit pouze na DVD.

Advanced MP3/WMA Recorder 6.5

Program Advanced MP3/WMA Recorder umožňuje záznam zvuku z libovolných audio vstupů počítače. Nahrávat lze například pomocí mikrofonu, připojeného CD či kazetového přehrávače a dalších zařízení. Záznam zvuku pořídíte rovněž ze streamovaného internetového vysílání nebo z her, ze softwarových audio přehrávačů a dalších aplikací. Výsledná nahrávka se ukládá přímo do MP3 či WMA souborů.

Výrobce: XAudioTools Software
Licence: shareware, 29,95 dolarů
Systém: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.xaudiotools.com

DivX for Windows 6.6

DivX Play Bundle vám poskytne vše, co potřebujete pro snadné sledování DivX videí. Obsahuje DivX Player 6.4 velmi dobrý přehrávač DivX souborů, který byl vytvořen s integrovanou podporou pro pokročilá DivX média. Vylepšení představuje i "high definition" (HD) pro přehrání nahraného záznamu, který poskytuje ideální obraz vašeho DivX videa.

Výrobce: DivX, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP
Internet: www.divx.com

Okoker All Video Converter&Burner Pro 3.5

Okoker All Video Converter&Burner Pro představuje profesionální nástroj pro převod videa do téměř všech dostupných formátů (AVI, RM, MPEG, DVD, VCD, DivX, WMV atd.). Podporuje dávkové převody a navíc lze s jeho pomocí výsledná videa přímo vypálit na CD nebo DVD.

Výrobce: Okoker Software Corporation
Licence: shareware, 34,95 dolarů
Systém: Windows 98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.okoker.com

Advanced MP3/WMA Recorder 6.5 ASFRecorder 1.1 Aurora MPEG To DVD Burner 4.9.19.5 AVI2ISO 2.08 Ashampoo ClipFisher 1.00 DivX for Windows 6.6 djDecks 0.78 DVD Photo Slideshow Maker 2.0 ImTOO 3GP Video Converter v3.1 (DVD) ImTOO DVD Creator v3.0 (DVD) ImTOO DVD Ripper v4.0 ImTOO MPEG Encoder v3.1 (DVD) K-Lite Codec Pack Full 3.01 (DVD) IMP3 To Ringtone Okoker All Video Converter&Burner Pro 3.5 OpenSebJ 0.41 Photo2DVD Studio 4.9.8.0 (DVD) QuickTime 7.1.6 (DVD) Winamp 5.34 Free Full wxMusik 0.4.2.2

My Pictures 3D Screensaver 1.1

Spořič obrazovky, který nabízí možnost nainstalovat na stěny předvolených místností vaše oblíbené fotografie nebo obrázky. Takto vytvořenou galerií lze poté procházet a prohlížet si jednotlivá díla.



Výrobce: VicMan Software, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.mypictures3d.com

SideSlide 2.1.00 b

Aplikace, která zvětší využívaný prostor na pracovní ploše systému. Z okrajů desktopu je možno vysouvat pomocné pracovní plochy, na která lze snadno umisťovat další složky nebo zástupce pomocí metody drag and drop.

Výrobce: NorthGlide
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP
Internet: www.northglide.com

Scribus 1.3.3.9

Scribus představuje kvalitní nástroj, který dobře poslouží jak při tvorbě reklamních letáčků či obalů na CD, tak i při sazbě rozsáhlých publikací. Podporuje běžné textové i grafické formáty, TrueType a OpenType fonty, CMYK a ICC správu barev, skriptování v jazyce Python, export do PDF atd.

Výrobce: Scribus.net
Licence: freeware
Systém: Windows XP
Internet: www.scribus.net

Actual Transparent Window 4.4 Connection Meter 6.6.5f Kubik SMS DreamCom 5.63 Chronograph Atomic Time Clock 6.20 Plánovací kalendář 2.0.3 Moffsoft Calculator 2.1.1.30 My Pictures 3D Screensaver 1.1 Notepad++ 4.1 PowerArchiver 2006 9.64 Rainlendar 2.1 Lite Recepty doma 3.31 Scribus 1.3.3.9 (DVD) SideSlide 2.1.00 b Total Commander 6.56a WinOrganizer 4.0 (DVD) YearPlanner 2.5.7 (DVD) Yodm 3D 1.32 ZipGenius 6.0.3.1127

ICQ 6

Aktuální verze jednoho z nejpopulárnějších programů pro internetovou komunikaci. Poskytuje rozhraní pro využívání řady služeb, od chatování (on-line rozhovorů) přes odesílání a přijímání e-mailů, distribuci souborů či zasílání SMS zpráv až po internetovou telefonii.

Výrobce: ICQ, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows XP
Internet: www.icq.com

SmartFTP 2.5

Kvalitní FTP klient s uživatelským prostředím podobným Windows Exploreru, které můžete upravit podle svého. Podporuje možnost současného vícenásobného FTP připojení, kopírování souborů z jednoho vzdáleného zdroje na druhý, ukládání informací o struktuře adresářů do paměti pro opětovné rychlé zobrazení, FTP URL, proxy, obnovení a navázání přerušeného stahování či možnost zobrazení HTML stránek.

Výrobce: SmartSoft
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP
Internet: www.smartftp.com

Xfire 1.75

Zajímavý komunikační nástroj, speciálně určený pro vášnivé hráče počítačových her. U každého uživatele se v kontaktech zobrazuje ikonka se hrou, kterou má právě uživatel spuštěnou. Aktuální počet hráčů vybrané hry lze zjistit na webových stránkách programu.

Výrobce: Xfire, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP
Internet: www.xfire.com

Bitmeter II 3.5.3 Firefox 2.0.0.3 Flock 0.7.13 Gizmo Project 3.1.0.276 ICQ 6 IICQ BannerKiller 6.0 5352 Internet Explorer 7 CZ (DVD) Windows Live Messenger 8.1 (DVD) NetLimiter 2.0.10 Pro Netscape 8.1.3 (DVD) Nokia PC Suite 6.83 (DVD) Parental Filter 3.0 (DVD) Pidgin 2.0.0 PRTG Traffic Grapher 6.1.0.757 (DVD) QIP 2005 Build 8020 Skype 3.2.0.145 (DVD) SmartFTP 2.5 Build 1005 Mozilla Thunderbird 2.0.0.0 CZ Xfire 1.75 Build 26107

Ashampoo Burning Studio 7.01

Software pro snadnou tvorbu a kopírování vlastních DVD, CD, video CD a zvukových CD, umožňující přímé vypalování WAV, MP3, FLAC, WMA a Ogg Vorbis na zvukové CD s automatickou normalizaci hlasitosti zvuku. Možná je i tvorba MP3 CD/DVD.

Výrobce: ashampoo GmbH & Co. KG
Licence: trialware, 39,99 dolarů
Systém: Windows 95/98/ME/2000/XP
Internet: www.ashampoo.com

Viewer n5 5.2.3

Prohlížeč obrázků a digitálních fotografií podporující velké množství formátů a různých efektů. Obsahuje také nástroj pro tvorbu a editaci panoramatických fotografií.

Výrobce: Dmitry Fedorov
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/2000/XP
Internet: www.dimin.net

Free Easy CD DVD Burner 1.2.21

Vypalovací software umožňující kromě jednoduchého vypalování CD a DVD disků nastavení pokročilejších funkcí pro vypalování, které uspokojí i náročnější uživatele. Vypalovat můžete všechny nejběžnější druhy disků, jako datové či audio disky, obrazy z ISO souborů, lze také kopírovat média z disku na disk či grabovat audio CD do formátu MP3 (program nabízí provázanost s databází CDDB).

Výrobce: ashampoo GmbH & Co. KG
Licence: freeware
Systém: Windows 98/ME/NT/2000/XP
Internet: koyotstar.free.fr

AnyDVD 6.1.4.3 Ashampoo Burning Studio 7.01 (DVD) Burn4Free 2.9 EximiousSoft Cool Image 2.52 FinalBurner 1.14.0.87 Free Easy CD DVD Burner 1.2.21 Fresh View 7.20 Gadwin PrintScreen 4.0 EximiousSoft GIF Creator 3.65 GIMP for Windows 2.2.13 (DVD) Icy-TV 1.1 (DVD) IrfanView 4.00 Paint.NET 3.07 Picasa 2.7 Pixia 3.3b PPSee 1.26 SnagIt 8.2.3 (DVD) Viewer n5 5.2.3

NLite 1.3.5

Odebrání určitých komponent Windows (například prohlížeče Internet Explorer) není pro méně zkušené uživatele jednoduchý úkol. Tento program vám pomůže s odstraněním z hlediska odinstalování problematických součástí Windows.

Výrobce: Dino Nuhagic
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP
Internet: www.nliteos.com

XXCLONE 0.58.0

Aplikace, která je schopna vytvořit přesnou kopii systémového oddílu na samostatně bootovacím oddílu pevného disku. Z něj pak lze v případě nesnází snadno obnovit systémový oddíl včetně nainstalovaných aplikací a nastavení. Před spuštěním zkontrolujte správný cílový oddíl. Po spuštění procesu budou veškerá data v cílovém oddílu vymazána a teprve potom bude zahájeno kopírování kompletního zdrojového oddílu.
Výrobce: Pixelab, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.xxclone.com

DiskCheckerXP 6.1

DiskChecker slouží k čištění, analýze, kontrole a správě pevných, výměnných a síťových disků. K udržení těchto zařízení v kondici můžete využít nástroje FolderInfo analyzuje obsah disku nebo složky, DiskCleaner čistí nepotřebné soubory a hledá soubory duplicitní, DiskWatcher hlídá, aby místo na jednotce nekleslo pod určenou hranici, a InternetCache Cleaner pracuje s obsahem cache internetového prohlížeče Int. Explorer.
Výrobce: Mr.Pear of TRS Corporation
Licence: freeware
Systém: Windows 98/ME/2000/XP
Internet: mrpear.webzdarma.cz

ATI Catalyst 6.2/7.4 (DVD) NVIDIA 158.18/158.22/93.71/81.98/77.72 (DVD) DiskCheckerXP 6.1 Microsoft .NET Framework 2.0 nLite 1.3.5 PartitionMagic 8.0 R-Drive Image 4.0 Sandra XI Lite SP2 System Mechanic Professional 7.1.5 (DVD) System Up Time Monitor 5.0 Total Uninstall 4.01 XXCLONE 0.58.0

Byl pro vás článek přínosný?