Hlavní navigace

Toshiba Satellite A300D – 126

1. 9. 2008

Sdílet

Dostupná stylovka Pokud vyžadujete cenově dostupný a přesto stylový notebook, můžete narazit na realizační p...


Dostupná stylovka


Pokud vyžadujete cenově dostupný a přesto stylový notebook, můžete narazit na realizační problém. Toshiba A300D nás však přesvědčila o tom, že rozhodně nejde o nemožnou věc. V cenové kategorii do 20 tisíc včetně daně tak lze pořídit zajímavý kousek s dobrou výbavou i provedením.
Notebook si hodně zakládá na povedeném designu, který je zajímavý a každého, kdo s Toshibou přišel do kontaktu, upoutal. Ač notebooky s podobnou výbavou lze nalézt v nabídce všech výrobců, A300D vyniká provedením, a na to řada uživatelů zareaguje pozitivně. Nakonec kdo by nechtěl za stejné peníze stylový notebook, který vypadá jako o třídu výše. Po stránce hardwaru sazí Toshiba A300D na platformu AMD a v těle notebooku tak tepe dvoujádrový AMD Turion 64 TL-62, doplněný o 2 GB RAM. Nejedná se o nejvýkonnější variantu, ale pro chod multimédií i kancelářských aplikací bezesporu více než dostačující. Na multimedia má pozitivní dopad také od AMD osazená grafická karta Radeon HD 3450 256 MB, jež je dobrou volbou pro multimédia a vlažné pokusy s hrami.
Zbytek výbavy také rozhodně není špatný. Potěší čtyři USB 2.0 porty, které poskytují slušnou konektivitu. Jen nám přišlo méně praktické umístění na boky notebooku v oblasti palmrestu, což může být někdy méně praktické. Příjemná je přítomnost Firewiru a čtečky paměťových karet. Pokud jsou pro vás důležitá multimédia, Toshiba má rozhodně co nabídnout. Z tohoto pohledu potěší také stereoreproduktory harman/kardon, kterou jsou zajímavé nejen z pohledu designu, ale poskytují také velmi dobrý výkon. Samozřejmě s Hi-Fi sestavou soutěžit nemohou, ale předčí drtivou většinu reproduktorů v noteboocích kvalitou podání i výkonem. Zajímavosti je také již málo vídaný otočný potenciometr pro regulaci hlasitosti. Vzhledem k celkově velice dobrým multimediálním vlastnostem notebooku zamrzí absence DVI či HDMI a uživateli se tak nabízí S-Video a D-Sub. Pochvalu zaslouží poměrně bohatá nabídka stavových diod umístěných na čelní straně, takže jsou viditelné i při uzavření víka. Nápadité jsou také dotykové podsvícené klávesy, sloužící k ovládání přehrávání multimédií. Pokud hledáte notebook zejména na přehrávání filmů v DVD/
/DivX a obecně práci s multimédii, je Toshiba Satellite A300D zajímavou alternativou s dobrou cenou, velmi povedeným designem a slušnou výbavou. Výkon díky dvoujádrovému procesoru a discreet grafice není sice na poli etalonu, ale svým výkonem bohatě postačí pro kancelář i multimédia.

Toshiba Satellite A300D

Windows Vista Home Premium
AMD Turion 64 X2 TL-62
čipová sada ATI RS690/690M
2 048 MB DDR2
ATI Mobility Radeon HD 3470
256 MB
HDD Hitachi 250 GB, 5 400 rpm
15,4“, 1 280 × 800 bodů
Realtek RTL818B 802.11b/g
363 × 267 × 34,5 / 38,5?mm
2,7?kg
Záruka: 2 roky
? design, zpracování, výbava
? nezaznamenali jme
Cena vč. DPH: 19 623?Kč
Poskytl: Toshiba,
www.toshiba.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku