Hlavní navigace

Telecom vadí nejen Čechům

1. 2. 1999

Sdílet

Skoro souběžně s akcí Bojkot proti Telecomu probíhaly obdobné aktivity i ve Francii (13. prosince) a v Řecku (14. l...


Skoro souběžně s akcí Bojkot proti Telecomu probíhaly obdobné aktivity i ve Francii (13. prosince) a v Řecku (14. ledna). Na rozdíl od českého však tamní Telecomy reagovaly rychle – francouzský snížil v noci a o víkendech tarify o 20 %, volá se na speciální číslo, ale aktivistům to nestačí a chtějí ještě paušální poplatek ve výši 200 franků (cca 1 000 Kč). I řecký Telecom ohlásil snížení sazeb, a to o 50 %, ale bohužel jen u jejich vlastní internetové služby, nazvané OTEnet.



Prague Internet World ?99
Od 30. března do 1. dubna se uskuteční, tentokrát v pražském Veletržním paláci, 2. ročník výstavy věnované nejen Internetu Prague Internet World. Tato výstava je putovní, a koná se průběžně po celém světě. Česká strana se vedle tradiční výstavy chce věnovat spíše konferencím na aktuální témata, jako právní problémy okolo Internetu, internetová telefonie, možnosti podnikání na Internetu, a zajímavá bude jistě i podpora ze strany Úřadu pro státní informační systém, který rozjíždí aktivity v oblasti Y2K, týkající se problematiky přechodu výpočetních systémů na rok 2000. Účast přislíbilo na 90 firem, a vedle již klasických vystavovatelských aktivit a konferencí bude připravena internetová kavárna a surfařská dílna.

obrázek: world99.tif


Mobilní novinky
Obě současné společnosti, provozující v ČR mobilní sítě, oznámily novinky pro tento rok. EuroTel zvolil věrnostní systém, kdy za každých 150 provolaných minut a následně za dalších 30 budou udělovány body. Podle počtu bodů bude mít klient možnost výběru cen, od provozu zdarma přes bezplatnou výměnu mobilního telefonu k letenkám do zahraničí. Také byla připravena speciální digitální technologie SuperSound, která zajišťuje lepší přenos hlasu a potlačení ruchů a šumů v pozadí. Paegas pak přišel s možností zasílat z předplacené karty Twist SMS zprávy tak, jako jakákoliv jiná SIM karta v síti Paegas, čímž vyšel výrazně vstříc všem uživatelům této služby, kteří po podobné službě volali již delší dobu.



Switching Hub OvisLink
Taiwanská firma OvisLink představila prostřednictvím svého výhradního distributora, firmy 100MEGA Brno, nový produkt, určený především pro uživatele a správce sítí typu SOHO. Jedná se o 14portový Switching Hub Ether-FS212. Tento přepínač disponuje dvěma porty 10/100 Mb/s, s autodetekcí, a dvanácti 10megabitovými přepínanými porty. Koncová cena činí okolo 8 000 Kč bez DPH a prodej byl zahájen začátkem února tohoto roku.



CA dodává Neugenty
Společnost Computer Associates International, Inc. (CA) začala 8. 12. 1998 dodávat první implementace Neugents™ (Neugentů). Jedná se o revoluční neuronovou síťovou technologii CA. Technologie Neugentů umožňuje provozovat zcela novou generaci podnikových aplikací. Umí nejen analyzovat podmínky na obchodních trzích a analyzovat technická prostředí, rovněž mohou předvídat změny v těchto podmínkách a navrhovat takové kroky, které by umožnily aktivně využít vzniklých příležitostí a/nebo se vyhnout potenciálním problémům.
Neméně důležité je, že Neugenty mají tzv. "samoučící" schopnosti, které jim umožňují vstřebávat nové informace a aplikovat je na nové situace bez nutnosti manuálního programování. Software proto dnes může poprvé ve své historii instinktivně odhalovat nové obchodní a tržní příležitosti či zdroje firemních příjmů, stejně jako inteligentním způsobem automatizovat podnikové funkce.
První implementace této technologie, kterou je Unicenter TNG Neugents, dokáže zabránit vzniku problémů ve výkonu a dostupnosti systémů, a to s takovým stupněm preciznosti a schopností, jakého nemohou dosáhnout dnešní konvenční řešení pro analýzu zdrojů a trendů. Budoucí implementace technologie Neugents budou zahrnovat data mining (dolování dat), e-commerce, finanční služby a další klíčové firemní aplikace.
Cena za produkt Unicenter TNG Neugents začíná na 2 000 amerických dolarech pro systémy s operačním systémem Windows NT Server.

O

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku