Hlavní navigace

S.Y.M.P.A. 3.276

1. 7. 2007

Sdílet

Bezpečný poštovní klient SYMPA znamená ve zkratce Send Your Mail Privately & Anonymously a skrývá se pod ní pošt...


Bezpečný poštovní klient

SYMPA znamená ve zkratce Send Your Mail Privately & Anonymously a skrývá se pod ní poštovní klient, jenž umožní posílat "anonymní" e-maily (přes proxy servery) a SMS zprávy e-mailem. Je vybaven vlastním jednoduchým internetovým prohlížečem. Nabízí vizuální interpretaci všech dat, jejichž výměna proběhla mezi vaším PC a SMTP serverem. Každý takto vyměněný bajt bude zobrazen ve zvláštním okně, jehož prostřednictvím budete schopni monitorovat a analyzovat všechny stavy, chyby a chybová hlášení. SYMPA má velmi sympatické rozhraní, je přeložen do 18 jazyků, čeština však bohužel chybí.

Domovská stránka: www.erightsoft.net
Cena: zdarma (freeware)

SUPER 2007 Build 22

Přehrávač a konvertor videoformátů

Jestliže potřebujete jednoduchý, snadno ovladatelný a přitom výkonný nástroj pro přehrávání a především konverzi multimediálních souborů, pak je SUPER pro vás tím pravým. Většina operací se provádí jediným kliknutím, stačí jen nastavit požadované parametry (aniž byste museli složitě studovat manuál). Všechny potřebné kodeky jsou již vestavěny, není třeba instalovat žádné nové. Vedle běžných formátů jako AVI, DivX, XviD, MPEG, MP4, FLV, H.264, WMV, OGG, MOV, RealMedia, MKV (Matroska), SWF, ASF, animovaný GIF atd. také zvládá formáty pro přenosná zařízení (PSP, iPod, Zune).

Domovská stránka: www.erightsoft.net
Cena: zdarma (freeware)

MozBackup 1.4.6

Zálohování profilů aplikací Mozilla

MozBackup je jednoduchá pomůcka určená k vytváření záloh a k obnově uživatelských profilů aplikací skupiny Mozilla, jimiž jsou internetový prohlížeč Mozilla Firefox, e-mailový klient Mozilla Thunderbird, Mozilla Suite, SeaMonkey a Netscape. MozBackup bude zálohovat a obnovovat záložky (oblíbené), poštovní zprávy, kontakty, historii prohlížených stránek, uložená hesla, vyrovnávací paměť (cache) atd. Program je k dispozici v 39 jazycích včetně češtiny. O jeho oblíbenosti svědčí přibližně 30 000 stažení měsíčně. O to příjemnější je fakt, že jeho autorem je český programátor Pavel Cvrček.

Domovská stránka: mozbackup.jasnapaka.com
Cena: zdarma (freeware)

SoundConvert 2.0

Přehrávač a konvertor zvukových souborů

Utilita SoundConvert je konvertor a přehrávač zvukových souborů WAV a MP3. Chcete-li si v SoundConvertu přehrát také soubory RCD, REC a ACT (nahrávací formáty většiny MP3 playerů), je třeba je do WAV nejprve převést. K tomu ale nemusíte hledat jiný program, SoundConvert to zvládne sám. Je velice jednoduchý: kromě běžných ovládacích tlačítek pro přehrávání obsahuje tlačítko Open pro otevření zvukového souboru a tlačítko Convert pro převod do požadovaného formátu (jedná-li se o soubor RCD, REC nebo AC T). Ovládání je skutečně jednoduché a naprosto srozumitelné.

Domovská stránka: joahua.com/blog/2005/09/30/sound-convert-20
Cena: zdarma (freeware)

DVD Identifier 5.0.1

Identifikátor výrobce médií DVD

Všechna vypalovací média DVD, HD DVD a Blu-ray jsou během výroby opatřena informacemi jako výrobce disku, zapisovací rychlost apod. Některé z těchto údajů bývají natištěny na vnějších obalech či štítcích, u některých produktů však tyto údaje chybí. Pravdou také bývá, že obchodní značka se někdy od skutečného výrobce média liší. DVD Identifier nabízí spolehlivou metodu odhalení výrobce tím, že pravé a nefalšované informace načte přímo z disku a zobrazí je. DVD Identifier lze pohodlně spouštět z USB f lashdisku (podporuje U3).

Domovská stránka: dvd.identifier.cdfreaks.com
Cena: zdarma (freeware)

FasterFox 2.0.0

Utilita pro Mozillu Firefox

Uživatelům, kteří k prohlížení internetových stránek používají Mozillu Firefox, přijde velice vhod utilita FasterFox. Obsahuje různá vylepšení určená specielně pro tento prohlížeč, jež urychlují nebo usnadňují jeho běh. Kupříkladu zvýšení rychlosti načítání stránek je dosahováno kešováním všech odkazů na stránce, kterou právě prohlížíte. FasterFox přináší také různá vylepšení pro síťová nastavení, např. pro simultánní připojení, pipelining, vyrovnávací paměť, DNS cache apod. Plug-in Flash zabraňuje zobrazovaní tzv. vyskakovacích oken. Program je lokalizován do 23 jazyků včetně češtiny.

Domovská stránka: fasterfox.mozdev.org
Cena: zdarma (freeware)

DVDStyler 1.5

Authoring DVD

DVDStyler je specializovaný nástroj pro finalizaci videa, konečnou úpravu filmu po ukončení základního střihu tedy DVD authoring. Program dokáže vytvořit DVD včetně menu nebo i bez něho, rozdělit video na kapitoly, umí vložit titulky i libovolný text a obrázky kamkoli na plochu obrazu. Přitom si můžete vybrat font a barvu textu. Dále lze vložit libovolné objekty, určit barvu pozadí či importovovat obrázek jako pozadí. Přímo v programu můžete původní video převést do formátu MPEG-2 a hotové DVD vypálit. DVDStyler je vhodný pro uživatele, kteří používají freewarové střihové programy, neobsahující authoringové funkce.

Domovská stránka: www.dvdstyler.de
Cena: zdarma (freeware)

NetMeter 1.0.0

Monitorování síťových přenosů

NetMeter je drobný, uživatelsky přizpůsobitelný program, vhodný pro zkušené uživatele, kteří chtějí mít přehled o běhu přenosů v počítačové síti, resp. na internetu. Hlavní okno programu tvoří grafické vyjádření síťové aktivity, lze u něj nastavit velikost a umístit jej tak, aby bylo po ruce a nepřekáželo při práci. Důležitá je ikona v systémové liště, která neustále indikuje aktuální směr přenosu dat. Program vytváří rozsáhlé statistiky o rychlosti uploadu a downloadu množství přenesených dat, rychlosti, dokáže sledovat i váš datový limit. NetMater pracuje i pod Windows Vista.

Domovská stránka: www.metal-machine.de/readerror/
Cena: zdarma (freeware)

Erunt 1.1j

Zálohování registru ve Windows NT a 2000

Před příchodem Windows 95 se všechna specifická data aplikací ukrývala ve spoustě souborů INI. Příchodem verze 95 se tyto informace ukládají do centrální databáze zvané systémový registr. Ten tvoří dva soubory SYSTEM.DAT a USER.DAT, uložené v kořenovém adresáři. Registr je pro počítač životně důležitý, neboť bez něj se systém vůbec nespustí. Je však dosti citlivý na poškození, a tak je třeba jej občas zálohovat. Verze 95, 98 a Me zálohují registr automaticky, ve verzích 2000 a NT však automatické zálohování zajištěno není a ruční zálohování "běžících" souborů registru nefunguje. Utilita Erunt si s tímto problémem bezpečně poradí.

Domovská stránka: www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt
Cena: zdarma (freeware)

RegSeeker 1.52

Utilita pro práci se systémovými registry

RegSeeker je utilita pro optimalizaci Windows, určená především pro práci se systémovým registrem. S její pomocí můžete vyhledat libovolnou položku registru, zobrazit ji a poté ji buď exportovat, nebo vymazat. Mimoto zobrazuje rozmanité informace, jako např. nainstalované aplikace, aplikace, které se spouštějí při startu systému, rozličné historie apod. Přímo z programu lze nepotřebné aplikace odinstalovat, vymazat historii atd. Poslední verze je vybavena nástrojem pro detekci duplicitních souborů, chybných klávesových zkratek a mnoho dalšího.

Domovská stránka: www.hoverdesk.net/freeware.htm
Cena: zdarma (freeware)

Unlocker 1.8.5

Mazání složek s otevřenými soubory

Určitě jste se při práci se složkami setkali s hláškou, že složku nelze smazat, protože jsou právě používány soubory, které složka obsahuje. Dokud všechny tyto otevřené soubory nezavřete, systém vám složku nedovolí odstranit. Řešení pro takové situace nabízí utilita Unlocker: aniž byste jakýkoli soubor zavírali, stačí kliknout pravým tlačítkem na složku a vybrat příkaz Unlocker. Složka se tímto "odemkne" a uvolní pro všechny operace, které s ní zamýšlíte provádět. Činnost Unlockeru lze konfigurovat a přizpůsobit ho tak svým potřebám.

Domovská stránka: ccollomb.free.fr/unlocker
Cena: zdarma (freeware)

SecretMaker 5.0.7

Ochrana uživatelského prostředí počítače

SecretMaker je určen pro každého, kdo se chce při používání internetu vyhnout různým nehodám a chránit své soukromí. K tomu má k dispozici několik zajímavých funkcí, např. Spam Fighter víceúrovňový antispamer, Cookie Eraser vymaže nežádoucí cookies, Intruder Blocker blokuje spyware a trackware, Banner Blocker odstraňuje reklamní proužky, Pop-Up Blocker blokuje zobrazování vyskakovacích oken, History Cleaners vymaže obsah historie prohlížených stránek, Worm Hunter chrání váš počítač před e-mailovými červy.

Domovská stránka: www.secretmaker.com
Cena: zdarma (freeware)


Byl pro vás článek přínosný?