Hlavní navigace

Periferie pro bojovníky

1. 6. 2007

Sdílet

Herní klávesnice Revotec FightBoard Advanced zaujme uhlazeným vzhledem klaviatura je černá s bílým potiskem a pochopi...


Herní klávesnice Revotec FightBoard Advanced zaujme uhlazeným vzhledem klaviatura je černá s bílým potiskem a pochopitelně nechybí ani česká písmena. Rozložení tlačítek je standardní, pouze blok s tlačítky Home, Delete, End, PageUp, PageDown a Insert je vyroben v "moderním" stylu podle specifikací Microsoftu. Tedy ne po dvou trojicích nad sebou, ale ve třech dvojicích. Při praktickém testování se nám na klávesnici nepsalo úplně pohodlně, nicméně je možné, že právě vám bude vyhovovat nejlepší je vyzkoušet si zdvih a odezvu před koupí v obchodě. Hráči mají k dispozici deset speciálních tlačítek. Nachází se po levé a pravé straně klaviatury a je možné je pomocí ovladačů zcela libovolně přeprogramovat. Dokonce je možné vyrobit v editoru (součást instalace) makro, které lze stiskem tlačítka vyvolat. Nastavit lze i to, zda se makro (tedy posloupnost po sobě stisknutých a uvolňovaných kláves) přehraje při držení programovatelného tlačítka jednou nebo opakovaně.
Černá myš s označením Revotec FightMouse Advanced je vybavená nejen poněkud zbytečným modrým podsvícením spodní strany, ale též laserovou technologií pro precizní snímání pohybu a pěticí základních tlačítek. Na horní stěně se nachází klasické levé a pravé tlačítko a kolečko. Další dvě tlačítka se nacházejí na levé stěně. V blízkosti rolovacího kolečka je umístěno ještě šesté tlačítko, vybavené vícebarevnou LED kontrolkou. Jeho stisknutím se myš přepne do režimu, ve kterém je možné pomocí kolečka měnit rozlišení snímače. Opětovným stisknutím šestého tlačítka se volba potvrdí. Pokud LED nesvítí, pracuje snímač v rozlišení 400 dpi, červená barva indikuje 800 dpi, růžová značí 1 600 dpi a modrá barva signalizuje 2 000 dpi. Pokud by vám při hraní her nedostačovala základní hmotnost myši (110 g), je možné do útrob vložit volitelné závaží. V originálním balení naleznete celkem tři (10, 15 a 20 g). Pokud chcete přizpůsobit myš ještě více svým potřebám, můžete tak učinit v ovladačích, kde je možné zvýšit (softwarově) rozlišení myši až na 2 400 dpi a také lze přeprogramovat funkce jednotlivých tlačítek. Je škoda, že nelze vytvářet profily nastavení pro různé herní tituly, které by se automaticky vyvolaly podle spuštěné aplikace. Zájemce možná odradí i pořizovací cena, jež odpovídá spíše bezdrátovému setu než drátové klávesnici s drátovou myší ve světě herních periferií se ale jedná o částku víceméně odpovídající nabízeným funkcím.

Revotec Fix Board Advanced

Herní klávesnice a myš pro příznivce klasického "pevného" spojení.
Editor maker pro klávesnici
multimediální tlačítka
přepínání rozlišení myši
Pořizovací cena
rozložení bloku kláves Home, Del...
Cena vč. DPH: 2 499 Kč
K testu zapůjčila firma: TN Trade, s. r. o.
www.tntrade.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku