Hlavní navigace

On-line cestovní pojištění

1. 6. 2008

Sdílet

Máte v plánu letos opět vyrazit na dovolenou k moři? Nebo hledáte riskantnější potápění, raft či vysokohorský...


Máte v plánu letos opět vyrazit na dovolenou k moři? Nebo hledáte riskantnější potápění, raft či vysokohorský trek? Nezapomeňte na cestovní pojištění. Tato služba vám za několik set korun může pomoci ušetřit desetitisíce, byť se vám stane banální úraz. Potěšující je fakt, že přední poskytovatelé pojištění jej umožňují sjednat rychle (pokud víte, kdy odjíždíte) a se slevou on-line po internetu, přičemž nemusíte mít žádné doklady.

Letenky u Student Agency

Letenky on-line přes internet neprodávají pouze specializované servery. Jistě znáte populární žluté autobusy okupující tuzemské silnice a dálnice. Provozuje je společnost Student Agency, která kromě silniční dopravy nabízí taktéž letenky se zajímavým programem slev pro mladé lidi a studenty. Její systém on-line nákupu letenek je velmi přehledný, samostatné záložky zde mají nabídky nízkonákladových společností Click4Sky nebo SkyEurope.

Relaxos

Odpočinek na dovolené může mít mnoho podob. Ti, kteří se rozhodnou ke zdravotní renovaci prací opotřebovaného těla, mohou ideální tip nalézt na stránkách projektu Relaxos. Server zveřejňuje zejména nabídky pro tuto klientelu, zájemci si tak mohou objednat lázeňské a léčebné pobyty s masážemi a speciálními zdravotními kůrami. Ve výběru lokace se nemusíte omezovat na tradiční tuzemská lázeňská cenra, server nabízí pobyty například i na Slovensku v Maďarsku či Rakousku.

Cestování a ubytování

Tento webový server podle svých anotací nabízí nejobsáhlejší databázi ubytovacích zařízení v tuzemsku. Chlubí se více než 5 000 aktuálními kontakty na hotely, penziony, ubytovny, kempy a další zařízení. Kromě kontaktních informací na serveru najdete údaje o kapacitě, ceně, vybavení pokojů, jednacích a konferenčních prostorách, možnostech stravování, zábavy, sportu a parkování. Dále najdete tipy k návštěvě turisticky atraktivních míst z celé ČR.

Šumava.net

Turistům milujícím pěší procházky malebnou přírodou je určen portál Šumava.net. Jedno z nejkrásnějších míst naší republiky se může pochlubit hustou sítí cyklostezek a právě zmíněný server vám v plánování výletů na kole bude nápomocen. Projekt překvapí svojí obsáhlostí, ale také aktuálností nabízených informací. Naleznete zde přehled ubytování s informacemi jak pro letní výlety, tak pro aktivity v zimním období. K dispozici je rovněž přehled kulturních a sportovních akcí.

Slovenské hory a vrchoviny

Obliba pobytů u našich bratrů Slováků u nás neklesá a tak v našem minipřehledu nesmí chybět také tento „zahraniční“ portál. Projekt s názvem Slovenské hory a vrchoviny nabízí ubytování, last minute s přímými kontakty na provozovatele. Nechybí nezbytné všeobecné i turistické informace o Slovensku. Podrobné anotace jsou k dispozici i pro jednotlivé atraktivní destinace jako Vysoké Tatry, Roháče, Velká Fatra, Malá Fatra nebo Slovenský ráj.

Hrady.cz

Češi rádi navštěvují památky, což se v letních měsících týká hradů a zámků. V našem doporučení tak nesmíme opomenout i tuto oblast, přičemž mezi špičku patří server Hrady.cz. Ač by název mohl svádět k domněnce jednostranného zaměření, fakticky stránky nabízejí také informace o zámcích, tvrzích a dalších místech ČR. Dodejme, že poskytované informace jsou naprosto vyčerpávající a pokud nemáte konkrétní cíl, jednoduše kliknete do mapy a ta zobrazí památky dostupné v okolí.

Google Mapy

Česká verze map od Google, která je v pokusném provozu již skoro rok, začíná konečně trochu konkurovat lokálním mapovým portálům (amapy.cz, mapy.cz či mapy.1188.cz). Služba umožňuje běžné hledání objektů a společností v mapách, plánování tras, ale také vytváření vlastních vrstev s přidaným obsahem, a to v duchu googleovské strategie zcela zdarma. Dostupná je i verze pro smartphone, můžete pak data stahovat a synchronizovat se svým počítačem.

Plánovač tras

Tranis využijete při plánování vaší dovolené, služební cesty nebo jiné trasy v České republice, i na cestách po Evropě. Vyhledá podle zadaných parametrů nejkratší nebo provozně nejvýhodnější trasu, vypíše podrobný itinerář a zobrazí mapu trasy. Výsledek obdržíte (podle volby) jako podrobný nebo stručný výpis, doplněný o mapku trasy. Budete-li chtít, můžete se také dozvědět, kolik času strávíte na cestě a kolik utratíte za benzin či naftu.

Pádlo

Jak název napovídá projekt s názvem Pádlo.cz je věnován vyznavačům vodáckých radovánek. Server se snaží přinášet aktuální informace o dění na tuzemských tocích, sleduje stavy vod a jejich sjízdnot. Samozřejmě na webu naleznete také různá doporučení, kontakty na půjčovny lodí, kanoí, kajaků a v neposlední řadě podrobné anotace na případné ubytování realizované převářžně v kempech. Dalším zajímavým odkazem je například server www.ceske-reky.cz.

Ministerstvo zahraničí

Před každou cestou do zahraničí byste si o dané zemi měli zjistit co nejvíce informací, platí to hlavně pro exotické nebo země třetího světa. A nejlepší jsou informace oficiální. Takové naleznete na stránkách Ministerstva zahraničí. Úředníci zde průběžně doplňují informace v rubrice Aktuální doporučení a varování. Dozvíte se tak zda někde neřádí nebezpečná nemoc nebo zda nevypukl válečný konflikt. Jsou zde také informace o tom zda potřebujete vízum apod.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Pod autorským pojmem „Redakce“ se rozumí společná práce redaktorů serveru PCWorld.cz.