Hlavní navigace

Nové tarify pro Twist

1. 4. 2007

Sdílet

Strnulé vody předplacených služeb v Česku rozčeří od 14. března trojice nových tarifů pro Twist jejich názvy jso...


Strnulé vody předplacených služeb v Česku rozčeří od 14. března trojice nových tarifů pro Twist jejich názvy jsou Start, ProSMS a Týden. První jmenovaný, Twist Start, přichází s nabídkou volání do všech sítí za 5,90 Kč za minutu, za odeslání SMS si operátor účtuje 2,90 Kč. Twist ProSMS má hovory za 6,90 Kč, ale nabízí výhodnější sazbu za SMS 1,90 Kč. A konečně Twist Týden se vyznačuje poplatkem ve výši 19 Kč týdně, za nějž však dostanete zajímavější sazby na volání do sítě T-Mobile a na pevnou linku (3,50 Kč/min), do ostatních mobilních sítí přijde minuta hovoru na 5,90 Kč, textovka vychází na 1,90 Kč. Všechny tři nově uvedené tarify přicházejí se sníženou cenou za odeslání MMS, jež zde činí 6,90 Kč, což je proti dřívějším 10 Kč příjemná změna. Naopak jako nevýhodu výše uvedených tarifů chápeme účtování hovorů podle schématu 60 + 30 (celá první minuta a poté po započatých půlminutách), které může být v konečném důsledku méně výhodné než starší systém 60 + 1 (celá první minuta a poté po vteřinách). Zákazníci Twistu mohou také využít doplňkových služeb Twist Nej Nonstop (za 29 Kč týdně volání na vybrané číslo ve vlastní síti zcela zdarma) nebo Twist SMS víkend 300 (za 29 Kč získáte na víkend 300 volných SMS do sítě T-Mobile).

Blízké setkání čtvrtého druhu

Již letos v létě by se na našem trhu měl objevit čtvrtý mobilní operátor pod názvem U:fon toto výrazné pojmenování má údajně vyjádřit fakt, že nový operátor bude zcela odlišný od těch ostatních. Jeho služby budou orientovány na zákazníky, kteří mají zájem o cenově dostupný mobilní internet a hlasové služby. Nová síť bude pracovat na bázi technologie CDMA2000 EV-DO Rev. A (na frekvencích 410-430 MHz), což je jedna z moderních forem 3G sítí. Zdá se, že U:fon tedy bude v Česku prvním ryze 3G směrem orientovaným operátorem. Co se pokrytí signálem týče, operátor slibuje v průběhu léta pokrytí více než 50 % populace s tím, že se situace v tomto ohledu bude v průběhu času stále zlepšovat. Výhodou použité CDMA technologie je fakt, že k pokrytí rozsáhlého území postačí mnohem nižší počet základnových stanic než u technologie GSM.

100% bonus u O2

Třetí slovenský operátor O2 začal svou činnost teprve nedávno, ale již slaví značné úspěchy (přes 110 000 aktivních zákazníků během 12 dnů). K tomu, aby si nově získané "ovečky" udržel, by měla přispět akce, v rámci níž nabízí k prvnímu dobití kreditu (ve výši 250 až 950 Sk) každé předplacené karty bonus ve výši 100 %. Platnost prémiového kreditu vyprší za 3 až 6 měsíců od dobití.

Esemesky pro Bav se

K nové (přes internet provedené) aktivaci studentského tarifu Bav se od T-Mobile získáte až do konce dubna bonusových 100 SMS měsíčně do všech sítí po dobu 6 měsíců. Tato nabídka se vztahuje jak ke smlouvě uzavřené na jeden rok, tak i k dvouletému úvazku, k němuž získáte rovněž telefon za zvýhodněnou cenu.

Dobijte si baterii u Vodafone

S nevšední službou přichází v těchto dnech Vodafone, když nabízí dobíjení baterie vašeho mobilního telefonu (bez ohledu na to, jakou síť používáte) přímo ve svých pobočkách. Služba funguje tak, že zde svůj telefon na nějaký čas "odevzdáte do úschovy" (jako potvrzení dostanete malý lístek) a například po dobu vašeho nákupu v obchodním centru se o něj pracovníci Vodafone postarají a hlavně dobijí jeho baterii. Aby nemohlo docházet k jakémukoliv zneužívání, nosíte svou SIM kartu po dobu odloučení od telefonu s sebou ve malé obálce. Vodafone je nyní připraven nabíjet zejména přístroje od Nokie a Sony Ericssonu, jež tvoří podle jeho odhadů asi 80 % mobilů používaných v Česku, ale časem snad přibudou i další značky.

Vodafone live! pro všechny

Dosud bylo možné plnohodnotně pracovat s portálem Vodafone live! pouze prostřednictvím mobilního telefonu se speciálně upraveným softwarem, nyní ale operátor přistoupil ke změnám, díky nimž by měli mít všichni zákazníci při práci s Vodafone live! stejné možnosti. Vodafone při této příležitosti také zveřejnil aktuálně nejoblíbenější položky ze svého portálu, mezi než patří například melodie All Good Things od Nelly Furtado nebo The Saints Are Coming od U2 ve spolupráci s Green Day. Nejpopulárnějšími hrami pro mobily jsou zde Need For Speed Carbon, Medal of Honor či Brother in Arms.

Mobilní TV i pro GSM

Společnost O2 uvedla do provozu možnost sledovat mobilní televizi i pro majitele přístrojů bez podpory 3G, přičemž přenos streamovaných dat se realizuje pomocí EDGE nebo GPRS. Nabídka kanálů zahrnuje programy ČT1, ČT2, ČT24, TV Prima, hudební stanici TV Óčko, Eurosport a Meteo TV. Pokud vás tato nabídka láká, můžete ji vyzkoušet na portálu O2 Active (wap.o2active.cz), kde naleznete příslušný odkaz. Cena (včetně DPH) za využívání mobilní televize byla stanovena na 20 Kč denně, 75 Kč týdně nebo 150 Kč měsíčně a jsou v ní pochopitelně započteny i příslušné datové přenosy.

O2 Trio vše pro domácnost

Pokud využíváte zároveň pevnou linku, internet i televizi od O2, mohla by vás zajímat nová nabídka s názvem O2 Trio. Jedná se o balíček všech tří výše uvedených služeb (zahrnující časově neomezené volání na pevné linky v Česku) za zvýhodněnou cenu. V nabídce jsou tři různé varianty lišící se od sebe rychlostí přístupu k internetu. V případě podpisu smlouvy na 12 měsíců nabízí operátor aktivaci za symbolickou 1 Kč, pokud se nechcete vázat, bude vaše peněženka po zřízení služby lehčí o 784 Kč.
Dnes to bude za 150 Nabídka tarifů řady Kredit u T-Mobile se nedávno rozšířila o Kredit 150 (178,50 Kč včetně DPH měsíčně, minutová sazba za volání 6,55 Kč, odeslání SMS 1,79 Kč), který doplní stávající tarify 250, 450, 700, 1200 a 2000. K nové aktivaci libovolného paušálu s označením Kredit navíc až do konce května získáte bonusový kredit ve výši 25 %, a to po dobu 6 měsíců. Za férové považujeme jednání T-Mobile v souvislosti se zákazníky, kteří si tarify Kredit aktivovali již během února, ti totiž získají bonus zpětně také. Stále platí i nabídka možnosti využít doplněk HIT, jenž vyžaduje podepsání smlouvy na dobu určitou, na oplátku však nabídne 20 % kreditu zdarma.

Čtvrtá generace na obzoru

Experimentální podoba příští generace mobilních sítí ukazuje, že na nás v budoucnosti čekají mnohem rychlejší data. Japonský operátor NTT DoCoMo je jedním z předních členů projektu zaměřeného na vývoj sítí čtvrté generace a právě v jeho laboratořích se před časem podařilo realizovat mobilní datový přenos vpravdě neuvěřitelnou rychlostí 5 Gb/s. V komerční podobě by použitá technologie působící v pásmu 100 MHz měla být schopna zajistit 30-100 Mb/s, což je opravdu slušná hodnota zejména v porovnání s dnes dostupnými 3G sítěmi, kde se rychlostní strop pohybuje v řádech jednotek Mb/s.

Kredit zdarma za data

Orange přichází se zvýhodněnou nabídkou pro zákazníky, kteří si u něj nově aktivují služby Orange Internet Expres nebo Homebox. Nabízí totiž bonus v podobě kreditu ve výši měsíčního paušálu za tyto služby, jež lze nad rámec volných minut vyčerpat na volání v rámci hlasového tarifu (platí pro Paušál 60 nebo Paušál 50 + SMS a vyšší). Toto zvýhodnění bude platit po celou dobu nově uzavřeného smluvního vztahu.

Hovořte s Easy za kačku

Reakce na zvýšení konkurenčního tlaku, k němuž došlo v důsledku vstupu O2 na slovenský trh, na sebe u T-Mobile nenechala dlouho čekat. Zákazníci předplacených karet Easy mají možnost aktivace věrnostního programu Plus, jenž umožňuje ve vlastní síti telefonovat v nočních hodinách a o víkendech za 1 Sk za minutu. Podmínkou pro využití těchto benefitů je pravidelné měsíční dobíjení kreditu ve výši 300 až 500 Sk v závislosti na tom, jak dlouho daný zákazník síť T-Mobile používá.

Vraťte lahve na Vodafone live!

S tematikou nového českého filmu Zdeňka Svěráka Vratné lahve se na mobilním portálu Vodafone live! objevila speciální sekce, v níž mohou zájemci najít tematicky laděnou fotogalerii, portréty herců, rozhovory s hlavními aktéry filmu a další perličky. V sekci "Zábava" lze také využít program kin, z něhož se dozvíte, kdy a ve kterém kině film Vratné lahve promítají.

Hudba na T-Music Play!

T-Mobile na portálu T-Music spouští obchod Play! s digitální hudbou, v nabídce se objevilo celkem přes 400 000 skladeb, což z tohoto projektu rázem činí největšího hráče na českém trhu. Ceny písniček začínají od 21,90 Kč, celé album lze pořídit od 249 Kč majitelům předplacených karet se tato částka okamžitě strhne z kreditu, paušálním zákazníkům bude vyúčtována na měsíční faktuře. K tomu, abyste na Play! mohli začít nakupovat, musíte vlastnit telefonní číslo od
T-Mobile, na jehož základě probíhá registrace. Pokud jste se ale již dříve stačili přihlásit do t-zones, stačí se zalogovat pod patřičnými údaji. Veškerá hudba je chráněna proti porušování autorských práv systémem DRM (Digital Rights Management) a lze ji stahovat buď ve formátu WMA (pro použití v PC), nebo DCF (pro mobilní telefony). Při stahování skladby do mobilu odesílá operátor na dané telefonní číslo zvláštní SMS, obsahující informace opravňující k jejímu přehrávání, po případném překopírování skladby na jiný telefon již její poslech nebude možný.

Byl pro vás článek přínosný?