Hlavní navigace

Nové brašny CaseLogic

1. 7. 2006

Sdílet

Ochrana pro vaše "elektronické hračky" Prázdninové měsíce jsou logicky časem dovolených, a tak pro mnoho z ná...


Ochrana pro vaše "elektronické hračky"


Prázdninové měsíce jsou logicky časem dovolených, a tak pro mnoho z nás, když už vyřešíme dilema, co vzít s sebou, vyvstane další do čeho to zabalit? Navíc množství elektroniky, kterou s sebou táhneme, rok od roku roste. MP3 přehrávače, mobily, DVD přehrávače, digitální kompakty i zrcadlovky, navigace, PDA, malé LD televize a často také notebooky.
Při prohlížení všeho, co trh nabízí, jsme si uvědomili, že ačkoliv nám rukama prošla řada modelů mnoha značek, nedokážeme si vzpomenout, kdy jsme měli v ruce model nesoucí logo se žárovkou. Právě tu má ve svém erbu společnost CaseLogic.
Batoh NBP3
Z našeho hlediska jsou samozřejmě nejzajímavější produkty určené pro notebooky. Z aktuální nabídky trojice batohů jsme zvolili NBP3. Ten po designové i užitkové stránce patří někam mezi konkurenční bussiness Samsonite Paragon II a "městský" Deuter Giga Office. Batoh je rozdělen na dvě větší sekce, nabízející přibližně stejný prostor.
Část blíže k zádům je z velké části zabrána kapsou určenou primárně pro notebook do té se vměstnají i větší DTR modely s 15,4" displejem, což jsme vyzkoušeli s modelem Asus A6r. Notebook je tak chráněn zády samotného uživatele, vnitřní kapsa odolává případným nárazům dalších věcí v batohu díky šestici "polštářků", které jsou součástí vnitřní stěny kapsy. Kromě notebooku a příslušenství se do batohu pohodlně vejdou další věci, uváděný obsah je 15 litrů. K dispozici je i kapsa pro drobné příslušenství, třeba klíče, brýle, CD atd.
Provedení nosného systému však hodnotíme spíše jako průměrné, zatímco polstrování zad je v oblasti ramen a lopatek velice příjemné, části redakce "nesedl" batoh v bederní části byl lehce znatelný tlak hrany notebooku, což je zčásti dáno zakončením bederního polstrování přímo na hranici zad a dna batohu. Lepší by bylo protažení této části mírně až na spodek batohu. V případě, že jsme zkrátili popruhy a batoh seděl pouze na horní části zad (taková malá polní), vyvážení nebylo ideální. Proto standardní rada žádný batoh nekupujte jako "překvapení" i když jde o kvalitní výrobek, nemusí sedět vždy všem.

Kufr s kolečky MC22

Pro delší cesty má CaseLogic v nabídce samozřejmě i "klasické" kufry tedy cestovní brašny. U nás zakotvil dražší model MC22. Teleskopická rukojeť, precizně provedené a pevné plastové boky s dostatečně velkými ložiskovými kolečky, vše jak má být. Pro uložení notebooku se dodává samostatná polstrovaná vložka, která dokáže přístroj chránit při rovnoměrně rozloženém tlaku díky pěnovému efektu. Nicméně proti případným přímo vedeným ranám nepomůže. Berte ji tedy skutečně jako vložku a umístěte ji někam doprostřed zavazadla, mezi další oblečení. Nabízený prostor přes 50 litrů je velice příjemný, ale ne každá letecká společnost vás s ním pustí do svého palubního prostoru lépe by vyhovoval model s objemem okolo 30 litrů. MC22 je velice pěkně proveden, škoda jen, že jeho zdrhovadla nemají očka pro upevnění zámků.

Taška na DVD

DVD přehrávač může při dovolené přijít rovněž vhod, pro jeho bezpečný transport je vhodná například taška PDVS3. Celkové zpracování nevybočuje z běžného průměru, taška ale poskytuje dostatečnou ochranu při přepravě. Kromě DVD přehrávače s přibližně 9" obrazovkou návrh byl očividně šit na přehrávače Panasonic je zde místo pro příslušenství i několik disků. Nejzajímavější je řešení popruhů, které umožňují tašku připevnit přes opěradlo řidiče a vytvořit tak pro zadní sedadla "obrazovku v sedadle", známou z letadel nebo luxusních aut.

Ostatní drobnosti

Hledáte-li obaly na jiné elektronické hračky, MP3 přehrávače, PDA, ale třeba také digitální fotoaparáty, nemusíte mít strach, že by je Case Logic neměl v nabídce. Ceny se liší podle použitého materiálu a stupně vyztužení a podle našeho názoru nejsou nepřiměřeně nadsazené.
V každém případě si uvědomte, že pokud není výrobek výrazně označen jako vhodný například do prostředí se zvýšenou prašností (a za takové díky jemnému písku můžeme považovat i pláže), nejsou vaše přístroje v bezpečí. Nejmarkantnější je to u MP3 přehrávačů a fotoaparátů.

Cenové rozpětí
Obal na MP3 Player QMP1R 249 Kč
Obal na MP3 Player MPC6
(s páskem na ruku) 269 Kč
Pouzdro na PDA PLTE2 329 Kč
Pouzdro na PDA PLT5 399 Kč
Pouzdro na fotoaparát QPB3 499 Kč
Taška na DVD 629 Kč
Batoh NBP3 1 899 Kč
Kufr MC22 3 999 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku