Hlavní navigace

MessenPass 1.14

1. 11. 2007

Sdílet

Obnovení ztraceného hesla MessenPass je nástroj, který pomůže zpětně zjistit heslo vašeho účtu v některých Ins...


Obnovení ztraceného hesla
MessenPass je nástroj, který pomůže zpětně zjistit heslo vašeho účtu v některých Instant Messaging sítích za předpokladu, že jste ho zadali do klientské aplikace a zvolili zde možnost, že se má heslo za¬pa¬ma¬tovat. Program zná strukturu a způsob jeho uklá­dání do konfiguračních souborů deseti klientů (MSN Messen¬ger, ICQ Lite, Miranda, Google Talk a další), ze kterých hes¬lo načte a zobrazí. Program umožňuje souhrn zjištěných hesel exportovat do několika typů souborů (XLS, ODF, HTML). Některé antiviry jej ovšem iden¬ti¬fi¬kují jako nepřípustný a nepovolí jeho stažení či spuštění.

Domovská stránka: www.nirsoft.net/utils/mspass.html
Cena: zdarma (freeware)

Asterisk Logger 1.02

Odhalení hesla skrytého pod hvězdičkami
Standardem při zápisu hesel nutných pro přístup k mnoha aplikacím, serverům či určitým funkcím je tzv. hvězdičková konvence, která způsobuje, že místo textu se do políčka zapisuje sled hvězdiček. Tím je dosaženo ochrany před prozrazením hesla přihlížejícím osobám. Problém nastane, když po čase heslo zapomenete. Tehdy přichází ke slovu utilita Asterisk Logger. Její použití je maximálně jednoduché: spusťte ji a poté zobrazte okno obsahující políčko s heslem. Text bude okamžitě zobrazen v okně Asterisku spolu s ostatními informacemi. Funguje i obrácený postup.

Domovská stránka:
www.nirsoft.net/utils/astlog.html a
Cena: zdarma (freeware)

CurrProcess 1.11

Detekce aktuálně spuštěných procesů
CurrProcess zobrazí seznam všech procesů, které právě běží na vašem počítači. V okně programu si můžete prohlédnout výčet všech modulů (DLL soubory), které si jednotlivé procesy načetly do paměti. Pro všechny procesy a moduly se zobrazují zároveň i další užitečné informace, jako název produktu, verze, společnost, popis, velikost a další. CurrProcess navíc umožňuje měnit prioritu procesu, ukončit jej, uložit paměť do TXT souboru a uložit seznam spuštěných procesů do HTML.


Domovská stránka:
www.nirsoft.net/utils/cprocess.html a
Cena: zdarma (freeware)

CurrPorts 1.30

Prohlížeč otevřených TCP/IP a portů
CurrPorts zobrazuje seznam všech otevřených portů TCP/IP a UDP na lokálním počítači. Pro každý port se v seznamu zobrazí doplňkové informace, např. název, úplná cesta k aplikaci, která jej používá, čas vytvoření a jméno uživatele, pod jehož účtem se port otevřel. Růžovou barvou označuje podezřelé porty TCP/UDP, patřící neidentifikovaným aplikacím. CurrPorts navíc umožní zavřít nežádoucí připojení, ukončit proces, který porty otevřel, a uložit informace o portech TCP a UDP do souboru HTML, XML nebo do textového souboru s údaji oddělenými tabulátory.

Domovská stránka: www.nirsoft.net/utils/cports.html a
Cena: zdarma (freeware)

WinUAE 1.4.4

Emulátor Commodore AMIGA pro Windows
UAE je aplikace, která umožňuje v emulovaném prostředí spouštět programy pro počítače Commodore AMIGA. Nabízí přehledné grafické rozhraní pro pohodlné nastavení a podporuje většinu hardwarových rozšíření a periférií počítače AMIGA, jako jsou turbomoduly, přídavné karty, připojení obrazů pevných disků a disket ze souborového systému PC atd. K provozování programů v prostředí WinUAE je kromě samotného obrazu programu a emulátoru potřeba ještě tzv. Kickstart ROM – operační systém pro Commodore AMIGA, který je sice licencován, nicméně je běžně dostupný.

Domovská stránka: www.winuae.net
a
Cena: zdarma (freeware)

WheelsOfVolume 1.00

Ovládání hlasitosti kolečkem myši
K řízení hlasitosti reproduktorů počítače můžete používat i kolečko myši. Jeho otáčením oběma směry lze hlasitost zvyšovat a snižovat. Stiskem kolečka zvuk vypnete a opět zapnete. Standardní funkce myši přitom nebudou nijak ovlivněny. Takto můžete hlasitost ovládat, když si nainstalujete program WheelsOfVolume. Je mimořádně intuitivní, ke své činnosti spotřebuje minimum systémových prostředků počítače.



Domovská stránka: www.filedudes.com/ WheelsOfVolume-screenshot-38488.html
Cena: zdarma (freeware)

Online TV Player 3.1

On-line přehrávač internetové TV a rádia
Online TV Player vám umožní na PC sledovat více než 850 bezplatných internetových televizních kanálů a 1 500 rozhlasových stanic. Jeho výhodou je, že nevyžaduje žádné další vybavení (hardwarové a softwarové). Velice snadno se ovládá: levé okno programu přináší přehled všech dostupných kanálů a stanic, setříděných podle země. Kliknutím na vybranou polož-
¬ku začne v pravém okně běžet vybraný TV kanál, příp. hrát rozhlasová stanice. Umožňuje změnu velikosti okna a celoobrazovkový režim, podporováno je mnoho formátů včetně Windows Media a Real Videa.

Domovská stránka:
www.onlinetvplayer.com a
Cena: zdarma (freeware)

MediaJoin 1.10.1

Spojení audio/video souborů do jednoho
MediaJoin je software, který snadným způsobem spojí několik zvukových či videosouborů všech běžných formátů do jednoho souboru. Program podporuje MP3, WMA, WAV, OGG, AVI, MPEG-1, MPEG-2 a WMV. Disponuje širokým rozsahem nastavení: úpravou datového toku (bitrate), frekvence, kanálů, VBR a WMA profilu pro zvukové soubory, souborům s videem dovolí úpravy MPEG bitratu, snímkové frekvence, AVI audio- a videokodeků, velikosti a profilu WMV. Nabízí kompletní řízení výstupu.

Domovská stránka:
www.audiovideosoft.com a
Cena: zdarma (freeware)

Bukster 1.15

Stahování vybraných oblastí stránky
Bukster je aplikace, která umí stahovat pouze vybrané oblasti z internetových stránek. Umožní např. zbavit se nežádoucích reklamních bloků, inzerátů apod. Využitím cookies Firefoxu může Bukster vstoupit i na stránky, na něž je přístup svázán s heslem. Bukster je ve velké míře konfigurovatelný, mimo jiné můžete specifikovat hlavičky HTTP, stejně jako nastavit úroveň připojení či rychlosti. Konfigurační soubory lze šifrovat použitím 448bitového algoritmu Blowfish. Podporuje stahování vložených flashových animací, videa a zvuků.

Domovská stránka:
cladasoft.com/freestuff.php?pid=4 a
Cena: zdarma (freeware)

iCarbon 2.2.1

Kopírka ze skeneru a tiskárny
iCarbon je sice malý program, ale dokáže z vaší tiskárny a skeneru vytvořit kopírku. Všechny skenery a další snímače zařízeními kompatibilní se standardem TWAIN máte pod kontrolou prostřednictvím jednoho tlačítka, stejně jako všechny připojené tiskárny. Kopírovat můžete barevně, černobíle a ve stupních šedé, přitom si vyberete kvalitu skenování a upravíte kontrast pro každý výtisk. Lze také aktivovat inverzní kopírování pro černobílé obrazy. Nastavení pro kopírování si můžete uložit, poslední nastavení bude uloženo pro příští spuštění aplikace.

Domovská stránka:
www.idev.ch a
Cena: zdarma (freeware)

Mail Inspector 4.1

Prohlížeč vaší schránky na mail-serveru
Jedná se o plnohodnotného poštovního klienta, který na poštovním serveru sleduje vaši schránku. Jakmile se objeví nová zpráva, zobrazí ji spolu s dalšími informacemi (odesílatel, přijemce, předmět, datum, velikost). Zjištění nových zpráv indikuje animovanou ikonou v systémové liště. Pravděpodobný spam označí pro vymazání. Přečtené zprávy nebo spam můžete mazat přímo na serveru. Stejně tak můžete psát i nové zprávy nebo odpovídat na přijatou poštu. Freewarová verze pracuje pouze s jednou poštovní schránkou.


Domovská stránka:
www.idev.ch/content/view/75/53 a
Cena: zdarma (freeware)

Win Audit 2.2.5.0

Kontrola softwaru a hardwaru na PC
Win Audit, jak již jeho název napovídá, podává zprávu o veškerém „inventáři“ počítače a jeho konfiguraci. Výsledky jsou prezentovány ve formátu HTML, údaje jsou roztříděné do kategorií pro získání přehlednějšího prohlížení a vyhledávání. Program zajišťuje detekcí servisních značek, diagnostiku poruch pevného disku, mapování síťových portů, nastavení rychlosti připojení sítě. Disponuje systémovými informacemi, provádí aktualizace Windows a nastavení firewallu, podporuje vzdálenou pracovní plochu. Může být spouštěn z diskety nebo z flash-disku.

Domovská stránka:
www.pxserver.com/WinAudit.htm a
Cena: zdarma (freeware)

Byl pro vás článek přínosný?