Hlavní navigace

MediaLounge DSM-520

1. 4. 2006

Sdílet

D-Link má přírůstek do rodiny digitálních domácích řešení, kterým je bezdrátový HD přehrávač médií D-Link...


D-Link má přírůstek do rodiny digitálních domácích řešení, kterým je bezdrátový HD přehrávač médií D-Link MediaLounge DSM-520. Kromě přenosu hudby, fotografií a videa ve vysokém rozlišení nabízí DSM-520 také port USB 2.0, umístěný na předním panelu, umožňující přístup k hudbě, fotografiím a videu na výměnných USB flash pamětech nebo pevných discích. Připojuje se k vaší domácí síti buď pomocí bezdrátové technologie 802.11g, anebo přes ethernetový kabel. Přehrávač DSM-520 podporuje předchozí i nové formáty médií, včetně videa s vysokým rozlišením ve formátu Windows Media Video 9 nebo MPEG-4. Pro kompatibilní televizní systémy je DSM-520 vybaven konektorem High-Definition Multimedia Interface (HDMI). DSM 520 bude uveden na trh během dubna 2006, a doporučená cena bude 8 400 Kč bez DPH.
Odkaz: www.dlink.cz

Inspiron 6400



Dell Inspiron 6400 váží i včetně volitelného Windows Media Centra méně než tři kilogramy a měl by být volbou pro zákazníky, kteří se rádi baví, a chtějí si vychutnat TV, hudbu, filmy a fotografie i během cestování. Notebook Inspiron 6400 je vybaven procesorem Intel Core Duo a 15,4palcovým širokoúhlým displejem s poměrem stran 16 : 10 s volitelnou technologií Dell TrueLife. Použití technologie MediaDirect šetří čas uživatele rychlým přístupem k digitálním mediím na počítači nebo připojených discích stisknutím jednoho tlačítka, bez nutnosti spouštět operační systém Windows. Integrovaná čtečka paměťových karet 5v1 urychluje a usnadňuje přenos mediálních souborů, k dispozici je i rozhraní ExpressCard. Technické parametry notebooku jsou: procesor Intel Core Duo (taktovaný na 667 MHz, s 2 MB cache), paměť 512 MB až 2 GB SDRAM DDR2, integrovaná grafická karta Intel Graphics Media Accelerator 950. Na výběr jsou pevné disky s rozhraním Seriál ATA o velikosti až 100 GB (7 200 otáček za min.), optické mechaniky DVD/CD-RW nebo DVD+RW/+R s podporou duálních vrstev při zapisování na DVD+R. Ve vybavení je samozřejmě i bezdrátovka Intel Pro/Wireless 3945 (802.11a/b/g, 54 Mbps) nebo Dell Wireless a interní Dell 350 Bluetooth.
Odkaz: www.dell.cz

Novell Linux desktop



Cílem nového linuxového operačního systému je výrazně posílit migraci zákazníků od Windows k Linuxu, samozřejmě nejlépe k tomu jejich od Novellu. Je až pozoruhodné, jak velké množství silných společností podporuje linuxové operační systémy, přitom uživatelé stále ne a ne odejít od Windows, navzdory mnohdy nevybíravě vyjadřované nespokojenosti.
Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10 (SLED 10) je připraven nahradit Windows ve firmách, a to jak v malém, tak velkém měřítku. Pro každého uživatele má být práce s ním co nejpříjemnější. Kdo někdy pracoval s uživatelsky uzpůsobeným Linuxem (například Mandriva, Redhat), zřejmě ví, že takové operační systémy jsou k dostání již delší dobu, není to tedy novinka.
Dosavadním problémem bylo napojení linuxových počítačů na Windows sítě, SLED 10 by toto měl zvládnout co nejlépe. Normálně totiž není problém s linuxovým počítačem ve windowsovské síti pracovat, uživatel se z něj dostane všude, ale lidé s Windows se nedostanou na něj.
Předpovědi se různí, optimisté mluví o masovém nástupu Linuxu již tento rok, někdo zase o roku 2007, 2008 těžko předpovídat. Je možné, že v USA může nástupu Linuxu pomoci snaha zmírnit napadnutelnost sítí státních organizací.
SLED 10 ukazuje na pohled spoustu podobných prvků jako testovací verze Windows Vista, tedy nástupce Windows XP pro koncové uživatele, která by měla být k dostání koncem roku. SLED 10 bude rychlejší, plánuje se říjen. Novell vytvořil nové 3D grafické uživatelské prostředí, umožňující 3D pohyb okny a objekty, samozřejmostí jsou průsvitná okna. Novell také podle svého vyjádření značně zlepšil podporu plug and play technologie. Při prezentaci dále zaznělo, že Novell vyvinul vlastní přehrávač hudby ve spolupráci s RealNetworks, který by měl bez problémů přehrávat MP3, protože s tím údajně byly v open source dříve problémy. Nemáme tušení, kde to vzali, ale něčím je potřeba ohromit, i kdyby to neměla být pravda.
Novell zatím nemá oficiální hardwarové spojence-propagátory, ale to na sebe jistě nenechá dlouho čekat.

Nové Bravia S2000



Uvedením nových modelů Bravia řady S2000 na trh vstupuje vývoj LCD televizorů do další fáze, alespoň podle Sony.
Všechny modely řady S2000 jsou vybaveny zabudovaným digitálním tunerem pro příjem volně šířených digitálních televizních stanic. Přední, viditelná část televizorů je tvořena LCD panelem 7. generace. Klíčový děj se však odehrává za scénou procesor Bravia Engine pro zpracování obrazu s vysokým rozlišením tříbí a vylepšuje vstupní signál, aby výsledný obraz dosahoval vyšší kvality. Panel s technologií S-PVA1 (Super Patterned Vertical Alignment) by měl poskytnout pozorovací úhel 178 ? a zajistit, že barvy zůstávají bohaté a jasné i při pohledu ze strany. Dřívější obrazovky mívaly při pohledu ze strany problém se stupni šedé a s barevnými polotóny.
Zesilovače použité v řadě S2000 jsou plně digitální, zvuk na výstupu dosahuje nízké úrovně šumu. Díky technologii SRS TruSurround XT produkují všechny modely řady S2000 prostřednictvím vestavěných stereo reproduktorů prostorový zvuk. Tato technologie simuluje vícekanálový prostorový zvuk bez nutnosti externích reprosoustav. Kromě technologie SRS TruSurround XT zajišťuje dokonalou čitelnost jak dialogů, tak i prostorových zvukových efektů další použitá technologie BBE Digital.
Televizory Bravia řady S2000 jsou HD-ready a podporují oba typy HD signálu, 1 080i i 720p. Všechny modely také disponují HDMI vstupem (High-Definition Multimedia Interface) pro příjem nekomprimovaného digitálního AV signálu z externích zdrojů, například z HDTV set-top boxu. Plnou připojitelnost k osobním počítačům zajišťuje digitální vstup HD15. Řada televizorů Bravia S2000 je dodávána ve velikostech úhlopříčky 26, 32, 40 a 46 palců.
Odkaz: www.sony.cz

Byl pro vás článek přínosný?