Hlavní navigace

Linux openSUSE 10.3

1. 12. 2007

Sdílet

Společnost Novell oznámila dostupnost nové verze distribuce Linuxu openSUSE 10.3. Systém je dostupný zdarma ke stažen


Společnost Novell oznámila dostupnost nové verze distribuce Linuxu openSUSE 10.3. Systém je dostupný zdarma ke stažení i v podobě prodávaného balíčku. Poskytuje vše, co uživatel potřebuje, aby mohl začít používat systém Linux. Pro větší uživatelský komfort umožňuje flexibilní duální instalaci Linuxu a Windows, dále nabízí vylepšené uživatelské rozhraní, sadu kancelářských aplikací OpenOffice.org a zdokonalenou podporu multimédií.


Novell Open Enterprise Server 2



Novell oznámil, že zákazníkům po celém světě je nyní k dispozici Novell Open Enterprise Server 2. Ten nabízí plnou 64bitovou podporu softwarových služeb, které byly dříve k dispozici pouze jako součást systému NetWare, spolu s vylepšenými funkcemi pro správu datových úložišť a s virtualizací NetWare. Server spojuje osvědčené služby Novellu pro pracovní skupiny se systémem SUSE Linux Enterprise Server. Dokončuje tak přerod systému Open Enterprise Server na ryze linuxové služby pro pracovní skupiny.
Kromě virtualizace síťového prostředí NetWare obsahuje novou technologii Dynamic Storage, která na základě definovaných zásad rozpoznává aktivní a nepoužívaná data a v závislosti na změnách stavu je automaticky přesouvá na příslušná úložná zařízení.
Výmluvy pirátů

Výmluvy firem používajících nelegální software:

1. Chyba není na mé straně, nejsem za to zodpovědný.
2. Máme jiné priority související přímo s podnikáním.
3. Nestačili jsme zatím pořídit další licence, protože naše firma příliš rychle roste či došlo k fúzi/akvizici.
4. O užívání nelegálního softwaru jsme neměli ani potuchy.
5. Licence jsou příliš drahé.
6. Software jsme pouze testovali a pak jej zapomněli odinstalovat.
Strana 12

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku