Hlavní navigace

Graphic Converter Pro 6.36.60322

1. 5. 2006

Sdílet

Licence: shareware, 29,95 USD Domovská stránka: www.iconcool.com/main.html Graphics Converter Pro je jednoduchý prohl...


Licence: shareware, 29,95 USD
Domovská stránka: www.iconcool.com/main.html

Graphics Converter Pro je jednoduchý prohlížeč a editor obrázků. Pro tuto činnost je vybaven 60 obrazovými filtry (korekcí barev a obrysové ostrosti, distorzí, stylizací, pasterizací, solarizací, B&W...), použít můžete 13 obrazových efektů včetně horizontálního a vertikálního překlápění, přidání šumu, otáčení a zrcadlení. U všech filtrů i efektů lze nastavit hloubku efektu. Graphics Converter je uzpůsoben i k "promítání" obrázků (slide show) a v jeho výbavě nechybí elegantní nástroj pro snímání obrazovky (screen capture). Stěžejní funkcí programu je však převod grafických souborů z jednoho formátu do jiného. Dokáže načíst více než 500 grafických formátů, včetně BMP, WBMP, ICO, JPG, TIF, PNG, PCX, EMF, GIF, DIB, ICB, PBM, PCD, PGM, PPM, PSD, PSP, RLE, SGI, TGA, VDA, VST, WMF, VST, CEL, PIC a PDD a umí je převést zhruba do stovky formátů včetně BMP, GIF, PNG, TGA, WMF, EMF, WBMP, RGB, BM, RPPM, RPGM, PCC, DCX, RPBM, PIX, BPX, VDA, ICB, VST, WBM, WAP, JIF, RL4 a TIM. Podporuje asociaci souborů a automatickou aktualizaci programu. Pracuje v operačním systému Windows 95, 98, Me, NT, 2000 a XP. Vyzdvihnout je třeba vynikající grafickou úroveň pracovního prostředí.
sGraphics Converter Pro je výborný nástroj pro převod grafických souborů.

FontSuit 1.2

Licence: shareware, 24,95 USD
Domovská stránka: www.iseatech.com

Máte na svém počítači velké množství fontů a přestáváte mít o nich přehled? A rádi byste si v nich udělali pořádek, rozdělili je do skupin, kategorií, ty duplicitní vymazali, určité fonty přechodně deaktivovali apod? K tomu vám velmi dobře poslouží FontSuit správce fontů. Ten v sobě spojuje několik funkcí. Především je prohlížečem. Po spuštění projde FontSuit celý pevný disk a zobrazí statististický přehled všech nalezených fontů. Dokáže nalézt a zobrazit i fonty nenainstalované, které se nacházejí volně na pevném disku. Podporuje všechny fonty rastrové, vektorové, TrueType, TrueType Collection, OpenType, včetně PostScript Type 1. Pracovní prostředí programu je tvořeno dvěma okny, vlevo je seznam složek a souborů, vpravo pak okno prohlížecí, složené ze tří záložek. Otevřete-li si v levém okně složku s fonty, můžete na záložce Font Viewer v pravo jednotlivá písma prohlížet "in natura", tedy v podobě, jak se budou zobrazovat v dokumentech. Fonty můžeme prohlížet čtyřmi různými způsoby: Waterfall, při kterém se vzorový text zobrazuje v různých velikostech, Effects, kdy se zobrazuje v různých směrech, Sizeable, při kterém lze měnit plynule velikost, a Paragraph, kdy se vzorový text zobrazuje jako běžný textový odstavec. Karta Font Information přinese všechny potřebné a podrobné informace o vybraném fontu (stav, název fontu, název souboru s cestou, copyright, a další). Zajímavá záložka prohlížecího okna je Charakter Chart. Zobrazí přehled všech 256 znaků tabulky vybraného fontu, vyjádřené v dekadické soustavě. Všechny položky fontů v okně složek a souborů jsou opatřeny speciálními ikonami, indikujícími jejich aktuální stav (aktivní, neaktivní, instalovaný, neinstalovaný a jejich kombinace). Program FontSuit umožní snadno a rychle (pouhým dvojklikem) fonty aktivovat nebo deaktivovat. Má k dispozici jednoduchý nástroj pro snadnou instalaci a odinstalaci písem. Můžete v něm vytvářet kategorie a jednotlivá písma do nich zařazovat přetahováním myší. Fonty lze třídit podle typu nebo podle jejich použití či podle jakéhokoli jiného způsobu, vycházejícího z vaší potřeby. Možný je též tisk jednotlivých fontů.

Mediabee 2.08

Licence: freeware
Domovská stránka: mediabee.com

Mediabee je nové, promyšlené řešení pro usnadnění komunikace mezi členy rodiny, kteří sdílejí jeden počítač nebo pracují v tzv. malé domácí počítačové síti. Tak nějak zní slogan autora programu, stejnojmenné americké firmy Mediabee. A opravdu pomocí jejich rodinného plánovače mohou všichni členové rodiny plánovat různé akce, povinnosti, domácí úkoly, práce a to nejen sobě, ale i ostatním. Mediabee je však nejen diář a plánovač, ale obsahuje také adresář, zápisník, prohlížeč fotografií i prohlížeč webových stránek. Aby sloužil opravdu všem členům rodiny, má skutečně snadné ovládání, dokonce i pro děti od šesti let (jak zdůrazňují autoři programu). Uživatelské rozhraní je na to, že se jedná o freeware, mimořádně zdařilé a kvalitní, bez nadsázky odpovídá úrovni placených produktů. Hlavní modul Plánovač slouží k vytváření záznamů událostí a úkolů. Nikdy tak nezapomenete na nějakou povinnost nebo na narozeniny. Záznam lze pořídit jednoduše a během několika sekund: do příslušného okénka zapíšete pouze co, kdy a kdo (např. Fotbal, 3-4p, Petr). Záznam se automaticky zařadí na správné místo v přehledu událostí a úkolů. Žádná dialogová okna, žádné přepínače nebo rozbalovací menu! Všechny záznamy jsou indikovány dvoubarevnou "progress" lištou, graficky znázorňující poměr mezi uplynulým a zbývajícím časem splnění úkolu. Jednotlivé záznamy můžete spravovat, tedy je aktivovat a deaktivovat, kopírovat, přesouvat, mazat, označit za splněné apod. Modul Plánovač lze zobrazit ve čtyřech podobách: denní, týdenní, měsíční a roční, a to aktivity a narozeniny. Využití modulu Adresář je zřejmé již z jeho názvu slouží k záznamu adres příbuzných, přátel, známých, kolegů ze zaměstnání i adres různých firem a institucí. Významnou vlastností modulu je rychlé nalezení adresy (záznamu): začněte psát jméno osoby (název instituce) a hledaný záznam se ihned zobrazí. Pomocí modulu Zápisník můžete vytvářet nejen běžné textové poznámky, ale lze ho využít i pro plánování výletů, vytváření nákupních seznamů atd. Program Mediabee dokáže komunikovat s mobilními telefony, takže zmíněný nákupní seznam můžete poslat na mobil kterémukoli členu rodiny. Stejné možnosti nabízí Mediabee i co se týká e-mailové komunikace. Program je rovněž vybaven Prohlížečem fotografií a Webovým prohlížečem. Prohlížeč webu můžete využít pro sledování dopravních zpráv, zpravodajství, pro získání informací o zpoždění letů, k prohlížení zajímavých zpráv a novinek pomocí RSS apod. Vše lze zobrazovat v určený čas i automaticky. Můžete být také nepřetržitě informováni o počasí. Ve výbavě najdete dokonce i vlastní šetřič obrazovky. Mediabee lze spouštět pod Windows 2000, XP a 2003 Server.

JDiskReport 1.2.4

Licence: freeware
Domovská stránka: www.jgoodies.com

Pokud byste měli rádi přehled o obsazeném a volném místu na pevných discích vašeho počítače a chtěli vědět, kolik zabírají různé adresáře a soubory, pak je tu pro vás JDiskReport. Program analyzuje diskové jednotky a vytváří řadu statistik, které si můžete prohlédnout buď jako grafy, nebo jako tabulky.
Základním a zřejmě nejpoužívanějším pohledem bude Size Perspective (Absolutní a relativní velikost), kde se dozvíte, kolik prostoru zabírají jednotlivé adresáře a soubory. Při zobrazení hodnot v podobě koláčového grafu tak okamžitě odhalíte největší adresáře a soubory na počítači. Zvolíte-li pohled Size Distribution (Třídění podle velikosti souborů), zjistíte velikosti jednotlivých souborů na disku. Pohled Modified Distribution (Třídění podle data úpravy) poskytne přehled o tom, kdy a kolik souborů bylo upraveno (modifikováno) a kolik místa na disku potřebují. Užitečný je pohled Type Distribution (Třídění podle typu souboru), jenž vám odhalí, které typy souborů zabírají kolik místa. Přepnete-li na zobrazení tabulkových informací, dozvíte se nejvíce údajů o vybraném souboru. Zajímavý a neméně užitečný je pohled Top 100 Lists (Přehledy 100 nej), ve kterém se zobrazí tabulky se seznamem stovky největších, nejméně pozměněných souborů a naopak souborů upravovaných nejčastěji. Tyto informace jsou užitečné pro odhalení zastaralých, nepoužívaných souborů a složek. Program JDiskReport se může pochlubit pěkným grafickým rozhraním a nápaditým provedením koláčových i sloupcových grafů. Pracuje pod systémy Windows 2000 a XP, Linux, Mac OS X a Solaris. K provozu vyžaduje instalaci Javy verze 1.4 nebo 1.5.

Byl pro vás článek přínosný?