Hlavní navigace

Elegantně štíhlý hudebník

1. 12. 2007

Sdílet

Společnost Sony Ericsson chrlí nové modely svých mobilních telefonů jak na běžícím pásu. Jejich výbava a funkčn...


Společnost Sony Ericsson chrlí nové modely svých mobilních telefonů jak na běžícím pásu. Jejich výbava a funkčnost se v rámci modelových řad liší jen minimálně, a proto se výrobce snaží zaujmout především originálním a zajímavým vzhledem. Platí to i pro nový walkman W580i, který svým stylovým designem s výsuvnou konstrukcí sází hlavně na mladou generaci.
Telefon se vyrábí ve třech barevných provedeních – oranžovou barvu doplňuje buď výrazná bílá, decentní šedá, nebo elegantní černá. Bohužel černou variantu v České republice zatím u oficiálních prodejců neseženete. Výsuvná konstrukce umožnila výrobci minimalizovat rozměry na krásných 99 × 47 mm s tloušťkou pouhých 14 mm a hmotností 94 g. Přitom se na přední straně může vyjímat perfektní barevný TFT displej s QVGA rozlišením
(240 × 320 bodů), výborným barevným podáním i regulovatelným jasem, díky němuž je zobrazení dobře čitelné i na slunci. Pod displejem se nachází klasický blok funkčních kláves s rychlým přístupem do hudebního přehrávače a do menu činností. Občas vám může dělat problém správně namáčknout tlačítka výběru, která jsou spojena do jednoho kruhu s tlačítkem návratu ne levé straně a klávesou „C“ na pravé. Na horní straně přístroje potěší slot na paměťovou kartu M2, pro jejíž výměnu tak není nutné odnímat zadní kryt.
Vybavení přístroje zapadá do portfolia Sony Ericsson a v podstatě vás ničím nepřekvapí. U řady Walkman je hlavním tahákem hudební přehrávač, který je opět téměř bezchybný – podporuje funkci TrackID (vyhledávání názvu skladeb), umožňuje tvorbu playlistů, obsahuje ekvalizér s funkcí Mega Bass apod. Kvalitní jsou rovněž přiložená sluchátka s výměnnými gumovými špunty a díky stereofonnímu profilu A2DP lze připojit také vlastní bezdrátová Bluetooth sluchátka. Zajímavou funkcí telefonu je fitness aplikace krokoměru, který měří ušlé nebo naběhané vzdálenosti. Vaše vizuální choutky pak uspokojí diody na bocích přístroje, díky nimž lze využívat různých světelných efektů. V telefonu naleznete rovněž standardní 2 Mpx fotoaparát bez autofocusu a přisvětlovací diody, komplexní editor zpráv, e-mailového klienta, internetový prohlížeč NetFront a podporu datového přenosu EDGE.

Verdikt

Nový Walkman sice může uchvátit atraktivním vzhledem a tenkou vysouvací konstrukcí, avšak za poměrně vysokou cenu toho příliš nového nenabízí.

Sony Ericsson W580i

GSM (900/1800/1900 MHz), GPRS, EDGE, 2Mpx fotoaparát, aktivní TFT displej 240 × 320 bodů, paměť. karta Memory Stick Micro 512 MB, pohot./doba hovoru až 370 h/540 min.
Klady: design, EDGE, hudební přehrávač
Zápory: cena, nemá autofocus a přisvětlení
Cena vč. DPH: 7 300 Kč
Zapůjčil: Sony Ericsson ČR,
www.sonyericsson.cz
Hodnocení: 2,5

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku