Hlavní navigace

Další LCD TV Sony

Sdílet

Devatenáct plochých palců s televizním tunerem Přibližně před rokem jsme na stránkách našeho časopisu popis...


Devatenáct plochých palců s televizním tunerem


Přibližně před rokem jsme na stránkách našeho časopisu popisovali sedmnáctipalcový širokoúhlý displej Sony MFM-HT75W se zabudovaným televizním tunerem. Dnes vám představíme designově podobný přístroj, jehož poměr stran je však 5 : 4 a úhlopříčka je o další dva palce větší. "Devatenáctka" s označením MFM-HT95 se od dříve testovaného modelu neliší jen úhlopříčkou. Její rozlišení poskočilo z 1 280 x 768 na 1 280 x 1 024 zobrazovaných bodů, kontrast se zvýšil z 800 : 1 na 1 000 : 1 a zvolený panel nabídne i rychlejší odezvu 12 ms (proti původním 16 ms u MFM-75W).
LCD panel Sony můžete po připojení k počítači použít pro kancelářskou práci, zábavu (přehrávání filmů, fotografií) i pro hraní her. K tomu využijete konektory DVI nebo D-Sub (VGA). Další možnosti připojení nabízejí konektory S-video a Cinch (kompozitní video). Díky designovému zpracování s prohnutým dolním okrajem však může LCD Sony sloužit samostatně jako plochá televize, která díky svému "střízlivému" vzhledu dobře zapadne do pracovny či do obývacího pokoje.
V případě televize uživatele potěší nejen barevně věrný displej s pozorovacími úhly 170 stupňů horizontálně a vertikálně, ale také dálkové ovládání, s nímž lze přepínat kanály, provádět jemné doladění, vybírat přednastavené barevné režimy, případně volit vstup signálu (TV, video, počítač). Zařízení podporuje funkce Picture in Picture (obraz v obraze), kombinující i jednotlivé videovstupy. Televizní tuner pracoval stejně přesně jako u předchozího modelu, doba vyhledávání jednotlivých kanálů na kabelové televizi byla dokonce o několik desítek sekund kratší, přesto přesáhla pět minut čistého času. Nalezené kanály byly nastaveny přesně i s jemným doladěním, na uživatele zbývá jen nastavení jejich pořadí. Kromě dálkového ovládání jsou k dispozici i tlačítka na televizi, umístěná na jejím pravém okraji. Překvapivě čistý zvuk obstarává dvojice reproduktorů s uváděným výkonem 3 W a subwoofer 5 W.
OSD na testovacím zařízení nebyl lokalizován, ale k výrobku byl přidán přehledný obrazový český návod k použití. Menu přístroje je přehledné a z malé vzdálenosti dobře čitelné. Horší je to při pohledu ze dvou a více metrů. Nápisy jsou pak díky malému fontu písma těžko rozeznatelné a nastavení teploty barev nebo změny vysílaných kanálů se provádějí hůře.
LCD panel Sony MFM-HT95 svými vlastnostmi a vzhledem nepochybně uspokojí i velmi náročného zákazníka. Snad jedinou stinnou stránkou produktu může být jeho pořizovací cena, která se v době testu pohybovala kolem 19 200 Kč včetně DPH.

Sony MFMHT75W

dobrý obraz a zvuk
snadné nastavení
pořizovací cena
Cena včetně DPH: 19 200 Kč
K testu zapůjčila firma: Sony, www.sony.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku