Hlavní navigace

Audio-video

1. 1. 2007

Sdílet

ALSong 1.52 Přehrávač MP3 skladeb s možností zobrazení textu přehrávané písničky. Text lze najít a přiřadit...


ALSong 1.52

Přehrávač MP3 skladeb s možností zobrazení textu přehrávané písničky. Text lze najít a přiřadit pomocí integrovaného vyhledávače. Program obsahuje i ekvalizér a umožňuje poslech internetových rádií.

Pocket DVD Wizard 2006 4.7

Program vám pomůže upravit DVD filmy aby je bylo možné shlédnout na Pocket PC, na přenosném přehrávači nebo na zařízení používajícím Windows CE. Konvertuje DVD, MPEG a AVI soubory.

Avi2DVD 0.4.4 beta

Aplikace pro konverzi DivX souborů do některého z formátů, které přehraje libovolný DVD přehrávač. Jedná se o freeware, který zpracuje soubory AVI, MKV nebo OGM tak, aby odpovídaly formátu DVD, VCD nebo SVCD. To vše poměrně jednoduše na pěti záložkách, které jsou postupně seřazeny od zvolení zdrojového souboru až po konverzi.

Domácnost a kancelář

Mozilla Sunbird Alpha 0.3a2

Aplikace Mozilla Sunbird zahrnuje funkce kalendáře, plánovače a organizéru. Program umožňuje podrobné plánování včetně automatických připomínek, stejně jako export a import dat ze souborů. Připomínka může být zaslána i na zadanou e-mailovou adresu.

AbiWord 2.4.6

Malý, ale plnohodnotný textový procesor. Umožňuje základní formátování písma, zarovnávání odstavců, kontrolu pravopisu, import dokumentů Word 97 a RTF, export do RTF, textu, HTML a LaTeXu, nabízí interaktivní pravítka a zarážky, styly a další.

Connection Meter 6.5.2f

Program pro kompletní správu telefonického připojení k síti internet. Umožňuje nejen podrobné monitorování průběhu připojení a především odpovídajících nákladů, ale dokáže také šetřit peníze pomocí funkce odpojení před dalším impulzem.

FileZilla 2.2.29

Výkonný open source FTP/SFTP klient, vybavený mnoha funkcemi a možnostmi. Součástí je site manažer pro správu FTP účtů a nástroj pro udržení připojení Download Queue. Podporuje firewally a připojení přes proxy, zabezpečení SSL a Kerberos GSS.

Voice Mail Compressor 2.20

Chcete-li posílat vzkazy e-mailem, využijte k tomu nástroj Voice Mail Compressor, který spolupracuje s nejpoužívanějšími klienty elektronické pošty. Namluvený vzkaz můžete uložit ve formátu WAV nebo MP3, přičemž velikost souboru závisí na použitém kodeku a jeho nastavení.

DC++ 0.698

Nová edice programu, který umožňuje peer-to-peer sdílení dat na místních a mapovaných discích s jinými uživateli prostřednictvím TCP/IP sítě. Integrován je vyhledávač, filtr i veřejný a soukromý chat.

StudioLine Photo Basic 3.10

Organizuje archivy a vylepšuje snímky některým z řady efektů a filtrů. Nabízí prohlížení formou prezentace nebo uveřejnění na webu, snadné vyhledávání a tisk. Podporuje import snímků všech populárních formátů.

JAlbum 6.5.4

Nástroj pro tvorbu webových fotogalerií. Přesunutím složky s fotografiemi do programu, se automaticky vytvoří HTML stránky s náhledy fotografií nebo prezentací snímků formou slide show a aplikace řady efektů.

IrfanView 3.99

Šikovný program pro práci s grafikou. Obsahuje všechny funkce, které jsou pro správu obrázkových souborů potřebné. Podporuje neuvěřitelné množství grafických formátů, umožňuje i přehrávání zvukových souborů a CD. Jako další výhody lze uvést podporu rozhraní Twain, tvorbu náhledů HTML či konverzi do mnoha formátů.

Zadarmo: Paragon Drive Copy 8.0 Personal Special Edition cd/dvd

V tomto čísle vám zdarma nabízíme produkt, který vám jistě přijde vhod, až budete potřebovat kopírovat data či celý systém ze starého disku na nový, nebo pokud se rozhodnete zálohovat svá data na druhý pevný disk. Program je pro plné využívání nutné registrovat! Spusťte instalační EXE soubor, stiskněte tlačítko Next>. V dalším kroku potvrďte licenční ujednání, objeví se registrační dialog. Kliknutím na odkaz http://registration.paragon-software.com/dcse (nebo kliknutím na Registration) otevřete internetovou stránku, kde je třeba se zaregistrovat. Povinná pole jsou Email, First name, Last name, Country, Language avšak nejdůležitější je e-mailová adresa, neboť na tu vám přijde požadovaný licenční klíč. Po jeho přijetí vyplňte UserName a Serial Number údaji z e-mailu. Poté lze produkt neomezeně používat.
Hlavní okno programu nabízí na levé straně seznam úkonů, které je možné s programem provádět, vpravo pak přehledné informace o vašich pevných discích a jejich diskových oddílech. Kopírovat můžete celý disk nebo jen vámi zvolený diskový oddíl. Pokud chcete tento software používat pro zálohování dat na druhý záložní disk, je možné tyto akce automatizovat pomocí funkce plánování. Máte-li podezření, že s vaším diskem není něco v pořádku, můžete jej prověřit. Program totiž také nabízí funkce pro ověření integrity souborového systému a kontrolu povrchu disku.

Zadarmo: Langmaster Mean City /dvd

Tento měsíc jsme pro vás připravili zábavnou výuku anglického jazyka prostřednictvím plné verze multimediální hry Mean City. Tato zdařilá učební pomůcka je vhodná pro široké spektrum žáků od dětí po dospělé. Výuka se proměňuje v jakousi adventuru, tedy dobrodružnou hru, jejíž výsledek neurčuje množství zlikvidovaných virtuálních nepřátel, ale zvládnutí naprosto reálných situací.
Samotný úvod, v němž hráč student přilétá do Mean City letadlem jako výletník, je doprovázen hypotetickými televizními zprávami o situaci ve městě. Pokud dobře nezachytíte obsah, jen velmi těžce budete nadále luštit smysl svého počínání. Výukové prostředky, jež jsou k dispozici (možnost opakování scén, slovníček), vás samozřejmě do děje vrátí. V podobně nenásilném duchu si počínáte v průběhu celé výuky v restauraci skládáte rozstříhaný jídelní lístek, v bance trénujete číslice před výměnou šeků za hotovost, odpovídáte na otázky v hotelu či taxíku nebo popisujete místnímu policistovi podezřelé osoby. Realistický průběh návštěvy Mean City samozřejmě doplňují zcela běžné komplikace, takže počítejte s návštěvou hotelu nebo restaurace. K dispozici jsou rovněž pomůcky jako mapa města, mobilní telefon, klíče či vizitky.
Scénář příběhu může občas zavést návštěvníka Mean City do svízelných situací. Velmi snadno se můžete po slovním konfliktu s policistou dostat do vězení či při chybném rozluštění trasy další cesty skončit na místním hřbitově po přejetí elektrickou lokomotivou. Veškeré okolnosti dobře podporují hlavní, mírně detektivní dějovou linii, v níž je vaším úkolem osvobodit město před šílenou učitelkou angličtiny, která terorizuje místní občany.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku