Hlavní navigace

Super doplňky pro váš prohlížeč – 4. díl

15. 12. 2012

Sdílet

 Autor: (c) Caquet - Fotolia.com
V dnešním díle se budeme zabývat doplňky pro odesílání obsahu internetových stránek do nejrůznějších mobilních zařízení, dále si ukážeme nástroj pro úklid ve vašem prohlížeči a skončíme doplňkem pro úpravu vzhledu stránky pomocí JavaScriptu.

Internetový prohlížeč si můžete zdarma rozšířit pomocí různých doplňků či rozšíření. V tomto seriálu vám nabízíme doplňky, které by určitě neměly ve vašem prohlížeči chybět. Určitě je vyzkoušejte a bezesporu záhy zjistíte, že se bez nich už neobejdete!

 

1. díl – Super doplňky pro váš prohlížeč – Evernote Web Clipper, Pocket

2. díl – Yoono, Awesome Screenshot, Google Translate

3. díl – LastPass, Cooliris, FlashBlock

 

Chrome to Phone

Chrome

Používáte-li internetový prohlížeč Chrome a vlastníte-li mobilní telefon s operačním systémem Android, pak pomocí doplňku Chrome to Phone od firmy Google můžete velmi snadno posílat do tohoto mobilního telefonu odkazy z počítače. Doplněk vám následně umožní odeslat do mobilního telefonu nejrůznější data, jako jsou trasy, telefonní čísla či libovolný text, který potřebujete, když například ve spěchu odcházíte od počítače.

Chrome to Phone

 

Send to Kindle

Chrome, Firefox

Doplněk Send to Kindle od firmy Amazon je podobný doplňku Pocket – spojuje internetové odkazy a zobrazuje články v podobě proužků. A samozřejmě také pracuje s tabletem Kindle, elektronickou čtečkou či smartphonem. Vámi vybraný obsah rovněž můžete ukládat do knihovny Kindle Library, kde k němu můžete přistupovat i později.

Send to Kindle

 

Click&Clean

Chrome, Firefox

Doplněk Click&Clean je sice velmi malý, ale zato velmi schopný doplněk od firmy Mixesoft, jenž vám umožní vyčistit historii vašeho brouzdání na internetu a historii stahování, a to jediným stiskem tlačítka. Mimoto můžete doplněk použít i k odstranění souborů cookies či vyprázdnění vyrovnávací paměti cache a v případě potřeby i k automatickému uzavření všech oken či záložek internetového prohlížeče.

Click&Clean

 

Greasemonkey

Firefox

Greasemonkey není ničím jiným než naprosto jedinečným a velmi schopným doplňkem pro internetový prohlížeč Firefox. Umožní vám totiž upravit vzhled internetových stránek, a to pomocí JavaScriptu. K dispozici jsou stovky skriptů, s nimiž si můžete pohrát. Najdete zde mimo jiné vylepšení pro Facebook, Flickr či Google Reader.

Greasemonkey

příloha_ovladnete_sva_data

 

V příštím, již posledním díle tohoto seriálu si představíme dva doplňky. První vám usnadní práci při kopírování a zpracovávání obsahu internetových stránek, druhý vám umožní vyhledávat obrázky či odkazy na internetu, a to na základě vámi vybraného obrázku.

Byl pro vás článek přínosný?