TIP: Co s adresářem Windows.old po reinstalaci?

Software |

Po reinstalaci operačního systému Windows si můžete všimnout nově vytvořené složky Windows.old. Podívejme se, co je jejím obsahem a zda ji můžete odstranit.

TIP: Co s adresářem Windows.old po reinstalaci?




Adresář Windows.old představuje po reinstalaci Windows dodatečnou bezpečnostní vrstvu. Pokud provádíte tzv. čistou instalaci za použití originálního instalačního média, systém zachová vaše původní data a umístí je právě do adresáře Windows.old. Stejně tak většina nástrojů zajišťujících případné obnovení systému uchovává data ve zmíněném adresáři, což je jistě bezpečnější přístup ve srovnání s programy, jež se uživatelských dat přítomných na disku jednoduše zbaví.

Jakým způsobem se tedy k adresáři chovat? Poté, co nastavíte všechny nové uživatelské účty, měli byste přesunout obsah knihovních složek (dokumenty, obrázky, hudba, videa a další) umístěných v C:\Windows.old\Users do odpovídajících složek v C:\Users.

Po dokončení přesunu zmíněných souborů doporučujeme adresář Windows.old ještě několik měsíců zachovat, neboť můžete později zjistit, že potřebujete některý další soubor, jenž v adresáři zůstal zachován. Jsou zde totiž umístěny například také záložky webového prohlížeče nebo updatované ovladače.

Pokud jste si naprosto jistí, že již žádné další soubory nepotřebujete, můžete adresář Windows.old bez obav smazat, případně jej pro jistotu zálohovat na externí harddisk či vypálit na optické médium.

 

Úvodní foto: © Sergey Ilin - Fotolia.com














Komentáře