Skrýt profil na Facebooku již nebude možné

Novinky |

Pokud přemýšlíte nad tím, že z důvodu ochrany soukromí zrušíte svůj účet na největší sociální síti světa, nyní je možná čas to opravdu udělat.

Skrýt profil na Facebooku již nebude možné







Facebook totiž oznámil, že již nebude svým uživatelům umožňovat skrytí jejich profilu tak, aby je ostatní uživatelé nemohli najít.

Facebook na to, že možnost skrytí profilu ve vyhledávání odstraní, upozorňoval již dříve. V prosinci minulého roku byla funkce s názvem "Kdo si může zobrazit váš Timeline podle jména?" odstraněna pro uživatele, kteří ji již nevyužívali. Ti, jež funkci již déle využívali, si ji mohli ponechat - až doposud. Facebook na svém blogu uvedl, že funkci mělo aktivovanou pouze malé množství uživatelů a nemělo smysl ji i nadále ponechávat. Facebook dodal, že ať již funkci používáte nebo ne, nejlepším způsobem, jak kontrolovat, jaké informace si o vás kdo může zobrazit, je provést individuální nastavení pro konkrétní uživatele.

Ti uživatelé, kteří veřejně sdílejí obsah, uvidí v následujících týdnech upozornění, že jejich příspěvky si nyní může zobrazit kdokoli - i lidé, jež neznají. Je nutné podotknout, že výše zmíněné nastavení nikomu nezabraňovalo, aby váš post našli alternativními cestami - například kliknutím na vaše jméno označené u fotografie či u "lajku" na postu společného přítele.

 

Zdroj: Techspot



Úvodní foto: © cienpiesnf - Fotolia.com













Komentáře