TIP: Omezte vybraným uživatelům přístup k profilu na Facebooku

Internet |

V dnešním tipu se podíváme, jakým způsobem lze na Facebooku regulovat množství a typ informací, jež sdílíte s konkrétními uživateli.

TIP: Omezte vybraným uživatelům přístup k profilu na Facebooku




Všichni jsme si vědomi nebezpečí, která hrozí při sdílení příliš mnoha soukromých informací na sociálních sítích jako je Facebook. Je tedy důležité potvrzovat žádosti o přátelství obdržené pouze od důvěryhodných uživatelů, čímž lze neoprávněným osobám zamezit v přístupu k osobnímu profilu. Avšak ani toto opatření  nemusí být dostačující například tehdy, kdy si přejete určité informace zveřejnit pouze vybrané skupině lidí. Na některé průpovídky či kompromitující fotografie by zkrátka váš šéf či některý z rodičů raději neměli narazit. Není tedy nic snazšího, než si svůj profil přizpůsobit tak, aby konkrétní sekce byly viditelné pouze pro vybrané přátele.

Krok 1:

Přihlaste se na svůj účet, klikněte (vpravo nahoře) na tlačítko Účet a v rozbalovacím menu zvolte Nastavení soukromí.

Krok 2:

V nově otevřeném okně se zobrazí tabulka s aktuálním nastavením ochrany soukromí vašeho účtu. Každou položku si můžete přizpůsobit podle vlastních potřeb.

Krok 3:

Pokud chcete nastavení upravovat, klikněte na tlačítko Upravit nastavení umístěné hned pod tabulkou.

Krok 4:

Na pravé straně řádků každé volby naleznete rozbalovací menu, v němž můžete zvolit uživatele,  jimž bude daný obsah zobrazen. Pokud si přejete vybrat některé konkrétní osoby namísto celé skupiny, zvolte možnost Přizpůsobit.

Krok 5:

Zde můžete nastavit jak přátele, jimž bude přístup k daným informacím povolen, tak explicitně některým osobám vyobrazení vašich dat zakázat. Nyní je tedy vhodné rozmyslet si, zda bude méně početná skupina uživatelů s oprávněním, nebo bez oprávnění, neboť konkrétní osoby je nutné vypsat manuálně jednoho po druhém.

Krok 6:

Poté, co jste s úpravami hotovi, si můžete prohlédnout, jak se váš profil bude zobrazovat uživatelům, které jste neoznačili za své přátele. Klikněte na tlačítko Náhled mého profilu v pravém horním rohu.

Krok 7:

Nyní můžete rovněž ověřit, jestli konkrétní osoby skutečně neuvidí ten obsah, k němuž jste jim zakázali přístup. Učiňte tak vepsáním kýženého jména do pole umístěného v hlavičce vašeho profilu.

 

Chcete vědět více?

Přečtěte si také, jak k Facebooku přistupovat přes zabezpečené připojení.

 

Úvodní foto: © frank peters - Fotolia.com














Komentáře