Tip: Facebook pro telefony automaticky přenáší kontakty

Internet | 01.10.11

Pokud jste si na vašem mobilním telefonu stáhli Facebook aplikaci, vaše telefonní kontakty mohly být přeneseny do seznamu kontaktů na Facebooku.





V seznamu kontaktů jsou sice data v relativním bezpečí, nikde však nestojí, že je Facebook nepoužije způsobem, který by se vám nemusel příliš zamlouvat. Kdyby byl kupříkladu Facebook nahackován, dává to útočníkům další údaje k odcizení a zneužití. Chcete-li synchronizaci Facebooku s vaším telefonem zrušit, rozhodně nejste sami – fóra různorodého typu se přímo hemží dotazy, jak od této nebezpečné spojitosti ustoupit.

Někteří uživatelé se rozhodli tuto aplikaci beze zbytku odstranit a opět ji nainstalovat bez možnosti synchronizace kontaktů, někteří to rovnou vzdali. Jakmile se vám tedy podaří zrušit synchronizační funkci, měli byste zamířit na váš Facebook účet a zrušit ji i tam. Toho docílíte takto:

Účet -> Upravit přátele -> (Mobilní zobrazení) Kontakty

Nyní následujte odkaz na pravé straně:

Jenž vás dovede sem:

Teď už stačí jen odstranit všechny přenesené kontakty a je po problému.

 

O serveru Dvojklik.cz

Dvojklik.cz je bezplatný webový magazín, který od roku 2009 vydává antivirová společnost Eset. Magazín přináší širokému okruhu čtenářů aktuální informace ze světa bezpečnosti a informačních technologií. Magazín Dvojklik je dostupný na internetové adrese Dvojklik.cz, kde mají čtenáři možnost registrovat se i k bezplatnému zasílání magazínu e-mailem.

 

Zdroj: webový magazín Dvojklik.cz














Komentáře