Pět tipů pro efektivnější práci s Gmailem - 3.díl

Internet |

Tento třídílný seriál vám přináší snazší odhlášení od zasílání hromadných e-mailů, postup pro správu neaktivního účtu a další tipy pro váš Gmail.

Pět tipů pro efektivnější práci s Gmailem - 3.díl




Předcházející díl

 

Možná si myslíte, že o správě svého poštovního účtu na Gmailu už víte všechno, co potřebujete vědět, nicméně jistější bude si přiznat, že tato funkcemi nabitá služba má co nabídnout i vám. Ono se to spíše má tak, že ty nejvychytanější funkce často bývají uživatelům skryty jen díky tomu, že sami uživatelé neví, kam se mají podívat. V tomto návodu vám nabízíme pět tipů pro Gmail, abyste věděli, že i vám má Gmail co nabídnout.

Správa neaktivního účtu

Asi si dost nedokážeme představit, že by někdo někdy chtěl Gmail přestat používat, nicméně pokud k tomu došlo, měli byste mít jasno v tom, jak naložíte s daty a informacemi, které máte v této poštovní schránce uloženy. A právě v tuto chvíli přichází do hry Správce neaktivních účtů.

Tento pomocník má Googlu pomoci zjistit, kdy má váš účet považovat za neaktivní, co udělat s daty a informacemi uloženými v tomto poštovním účtu a popřípadě koho informovat. Stačí pouze nastavit následující čtyři parametry:

  • Časový limit – nastavíte dobu nečinnosti, která se počítá od posledního přihlášení. Po uplynutí této doby se váš účet bude považovat za neaktivní.
  • Upozornění –  zde zadáte číslo mobilního telefonu a další e-mailové adresy, na něž vám Google pošle upozornění. Toto upozornění se posílá měsíc před uplynutím časového limitu.
  • Informování kontaktů a sdílení dat – sem můžete vložit až deset uživatelů, kterým bude zasláno upozornění, že je váš účet neaktivní a nastavit, zda mohou s vámi sdílet vaše data.
  • Smazání účtu (volitelné) – pokud povolíte tuto možnost, zajistí Google smazání vašeho účtu včetně všech dat, která jsou s tímto účtem spojena. Toto smazání účtu se provede až poté, co jsou splněny všechny předchozí kroky.

Tato opatření se spustí v okamžiku, kdy se z jakéhokoliv důvodu nepřihlásíte do svého účtu po zadanou dobu, proto určitě stojí za to vyhradit si čas a tato nastavení si nakonfigurovat.



Úvodní foto: © Nmedia - Fotolia.com













Komentáře