Jak vytvořit sdílené fotoalbum - 1.díl

Internet |

Fotografie ze školních srazů, svateb či oslav... To vše si zaslouží zdokumentovat. Trendem dneška jsou fotoalba umístěná a přístupná přes internet. Nejsou to však jen tak ledajaká fotoalba, protože do těch,která vám představíme, může přidávat snímky každý účastník akce!

Jak vytvořit sdílené fotoalbum - 1.díl




Fotoalbum je skvělá věc, protože v něm můžete mít snímky z různých akcí. A co takové sdílené fotoalbum, do něhož mohou přispívat všichni účastníci akce. V tomto seriálu vám představíme tři velmi jednoduché způsoby, kterými můžete nashromáždit snímky pořízené takřka kýmkoliv a výsledné fotoalbum pak sdílet se všemi svými přáteli.

Úvod

U tak speciálních akcí či událostí, jako jsou oslavy narozenin, svatby či školní srazy je přímo povinné pořídit nějaké ty snímky. Dnes již není zas až takový problém snímky pořídit, ale daleko náročnější je pak po akci snímky pořízené vašimi známými a přáteli uspořádat do alba. Přitom to až zas taková hrůza být vůbec nemusí! Řešením je fotoalbum na Internetu.

Facebook

Sdílená fotoalba můžete vytvářet na Facebooku

Pokud má každý účastník vaší oslavy či setkání účet na Facebooku, pak vězte, že na Facebooku je funkce, která umožňuje vytvoření fotoalba, k němuž může mít přístup kdokoliv a kdokoliv může do tohoto fotoalba přispívat. A je to docela jednoduché. Facebook ostatně představil funkci sdílených fotoalb už v srpnu roku 2013.

Začněte ve Facebooku vytvářet fotoalbum stejně, jak jste zvyklí, tj. na hlavní stránce vašeho profilu klepněte vlevo na odkaz Fotky a poté stiskněte tlačítko Vytvořit album. Nyní načtěte fotografie, které mají být součástí fotoalba. Nezapomeňte v okně fotoalba zaškrtnout dole položku Vysoká kvalita, aby se snímky načítaly ve vysokém rozlišení! Album pojmenujte a poté stiskněte tlačítko Zveřejnit fotky.

Nyní vytvořené album znovu otevřete, a to opět ze stránky s vaším profilem, a to klepnutím na odkaz Fotky > Alba > [Název alba].

Po otevření alba klepněte v levém horním rohu na tlačítko Změnit na sdílené album. Zobrazí se vyskakovací okno, v němž můžete přidat přispěvatele a nastavit úroveň ochrany soukromí, tj. určit, kdo si může album prohlížet.

Po dokončení všech úprav konečně klepněte na tlačítko Uložit a máte hotovo. Od této chvíle mohou všichni přispěvatelé přidávat a prohlížet fotky ve vámi vytvořeném fotoalbu.

 

Pokračování



Úvodní foto: PCWorld.com













Komentáře