Jak smazat svůj účet na Google+

Internet |

Pokud jde o popularitu, zaostává Google+ stále za Facebookem a Twitterem. Možná se vám zdá, že třetí sociální síť už neukočírujete/je pro vás zbytečná/zabírá moc času.

Jak smazat svůj účet na Google+







Jestliže jste na tom takto, máme pro vás dobrou zprávu: svůj účet na Google+ můžete smazat, aniž byste se museli vzdát jiných služeb Googlu, jako je například YouTube.

Začněte tím, že se přihlásíte do plus.google.com pomocí svého účtu Google. V dalším kroku klikněte na miniaturní náhled vaší profilové fotografie v pravém horním rohu obrazovky, a zvolte možnost Účet (Account).

Najeďte dospodu stránky, kde jsou pod hlavičkou Správa účtu (Account Management) k dispozici dva odkazy – jeden z nich zní Smazat profil a odstranit s ním spojené funkce Google+ (Delete profile and remove related Google+ features) a druhý Uzavřít účet a smazat všechny služby a informace s ním spojené (Close account and delete all services and information associated with it). První z těchto odkazů vám umožní smazat svůj profil na Google+; druhý vám potom umožní zcela se zbavit svého účtu na Googlu.

Smazat svůj profil

Kompletní smazání účtu na Google zároveň smaže váš účet pro služby Googlu typu Gmail a YouTube, takže byste se tohoto odkazu neměli dotýkat, pokud si nejste jisti, že dokážete navždy (nebo do příští registrace účtu nového) žít bez všech služeb Googlu. Protože vám však tentokrát jde jen o smazání svého profilu na Google+, zvolte první z nabízených možností.

Na další obrazovce budete dotázáni, zda chcete smazat svůj obsah na Google+ (což odstraní vaše kruhy a vše, co jste kdy napsali na Google+, ale zachová váš profil), nebo jestli chcete zcela smazat svůj profil. Smazání profilu na Google+ vás od sociální sítě zcela odřízne a může se vám stát, že už nebudete moci používat žádnou službu, která vyžaduje váš profil.

Pokud se na to cítíte, zvolte možnost Smazat kompletní profil na Google (Delete your entire Google profile), zaškrtněte tlačítko, že berete na vědomí, že odstranění vašeho účtu nemůže být vráceno zpět, a klikněte na Odstranit zvolené služby (Remove selected services).

Zdroj: IDG News Service



Úvodní foto: (c) lil_22 - Fotolia.com













Komentáře