Co byste měli vědět o novém nastavení soukromí Facebooku (3.)

Internet |

Facebook s koncem letošního roku provede tři změny svého nastavení soukromí, záznamů aktivit a fotografií. Přinášíme podrobnosti, které byste měli znát, a také informace o tom, jak vás aktualizace této sociální sítě ovlivní.

Co byste měli vědět o novém nastavení soukromí Facebooku (3.)







Aktualizované záznamy o aktivitách

Funkce „Záznamy o aktivitách“, kterou Facebook představil minulý rok, zaznamenává, co jste kdy umístili na Facebook, umožňuje vám měnit obecenstvo dřívějších příspěvků a také vybrat, co se zobrazí na vaší timeline.

Facebook aktualizuje „Záznamy o aktivitách“ novou možností ovládání, která vám umožní znovu si prohlédnout vaše komentáře a „lajky“, fotografie s vámi, a příspěvky, v nichž jste byli označeni. Pomůže vám také utřídit vaše informace, takže můžete vidět veřejné fotografie, v nichž jste označeni, které jste dříve skryli na vaší timeline, ale které jsou stále na Facebooku.

Nástroj „požadavek a odstranění“

V rámci aktualizovaného záznamu o aktivitách je novinkou nástroj „požadavek a odstranění“ (oficiální český název zatím neznáme), který vám umožní udělat změny u více fotografií, v nichž jste byli označeni, najednou. Například můžete požádat lidi, kteří je zveřejnili, o jejich úplné odstranění.

Tento nástroj budete moci najít po jeho aktivaci kliknutím na panel „Fotografie s vámi“, výběrem několika fotografií a poté zvolením možnosti, kterou preferujete – buďto odstranění označení, nebo požadavku na kompletní odstranění fotografií ze strany jejich autora. Zde máte také možnost přidat zprávu pro člověka, který fotografie zveřejnil.

Podle Vaasové z Naked Security tato změna, přestože je krokem správným směrem, míjí svůj cíl:

„Někteří uživatelé místo toho, aby museli procházet ustavičným procesem požadavků o odstranění označení svého jména na fotografiích ostatních uživatelů, by rádi tento zvyk do budoucna zcela opustili, a místo toho, aby rušili označení fotografií na své timeline, by rádi prostě zablokovali všem ostatním možnost svého označení bez výslovného povolení z jejich strany. Bohužel Facebook svým uživatelům toto neumožňuje.“














Komentáře