Co byste měli vědět o novém nastavení soukromí Facebooku (2.)

Internet |

Facebook s koncem letošního roku provede tři změny svého nastavení soukromí, záznamů aktivit a fotografií. Přinášíme podrobnosti, které byste měli znát, a také informace o tom, jak vás aktualizace této sociální sítě ovlivní.

Co byste měli vědět o novém nastavení soukromí Facebooku (2.)




Předchozí díl

Nová povolení aplikací

Facebook taktéž vylepšuje způsob zobrazení žádostí o povolení, jež vidíte, když instalujete novou aplikaci. Dříve jste byli pobídnuti k tomu, abyste poskytli povolení k využití vašich informací za účelem personalizace vašeho zážitku a pro umisťování informací na Facebook, obojí na jedné obrazovce.

Brzy se tyto dvě žádosti o povolení objeví v oddělených oknech, takže budete moci lépe kontrolovat to, co sdílíte. Například můžete aplikaci umožnit schopnost čtení vašeho veřejného profilu a seznamu přátel pro individualizaci vašeho uživatelského zážitku, ale stejné aplikaci lze zároveň zamezit v posílání příspěvků na zeď vaším jménem.

Facebook odstraňuje nastavení vyhledávání, přidává kontextová upozornění

Možností nastavení soukromí, kterou Facebook odstraňuje, je možnost „Kdo může vyhledávat můj profil podle jména“, která doteď určovala, zda může být váš profil vyhledán zadáním vašeho jména do okénka v horní liště.

„Kvůli omezené povaze tohoto nastavení jsme jej odstranili pro lidi, kteří jej nepoužívali,“ říká Lessin. Toto nastavení bude odstraněno v následujících týdnech i pro „malé procento lidí, kteří jej používali.“

Podle Vaasové nemělo být toto nastavení úplně odstraněno, ale upraveno. „Pokud bylo původní nastavení omezeno ve svém záběru a selhalo v naplnění svého účelu […], proč jej nepředělat tak, aby opravdu chránilo soukromí lidí a poskytlo jim právo na to, aby je nikdo nemohl nalézt?“ říká Vaasová.

Facebook za sebe říká, že sociální síť vytvořila „nové, kontextuální nástroje, a také vzdělává uživatele, jak je používat“.

Tato kontextová upozornění se začnou objevovat napříč Facebookem a umožní vám lépe porozumět konkrétním akcím, které provádíte.

Takové zprávy se přímo ve Facebooku zobrazí například tehdy, když skryjete obsah z vaší timeline, a bude vás informovat o tom kde, a zda vůbec někde, jsou tyto informace stále dostupné.



Úvodní foto: © ra2 studio - Fotolia.com













Komentáře