Chcete zakázat nebo úplně zrušit účet na Facebooku? -2.díl

Internet |

Pokud máte pocit, že je načase dát Facebooku sbohem, pak si přečtěte, jak na to.

Chcete zakázat nebo úplně zrušit účet na Facebooku?  -2.díl




Předcházející díl

 

Odstranění účtu na Facebooku může být splněným snem, po kterém minimálně krátce zatoužíte pokaždé, když ve svém vlákně uvidíte přespříliš vlezlých reklam nebo příspěvků politického charakteru. To se dá pochopit.
Pozitivní je, že tohoto splněného snu můžete dosáhnout dvěma způsoby: zakázáním účtu, což je operace, kterou můžete kdykoliv vrátit zpět, a úplné odstranění účtu -- kupodivu i v tomto případě si můžete dovolit změnit názor. Pojďme se podívat na to, jak obě tyto možnosti uskutečnit.

Odstranění účtu na Facebooku

Při odstraňování účtu na Facebooku dojde k definitivnímu odstranění vašeho účtu. Už se nebudete moci přihlásit a vrátit se zpět, abyste se podívali na Facebooku na nové příspěvky. Pokud se později rozhodnete Facebook začít využívat, budete muset začít znovu od začátku. Všechny podrobnosti najdete po klepnutí na ikonku nápovědy, které se na webové stránce Facebooku nachází v pravém horním rohu a která má podobu otazníku. Vzápětí se zobrazí políčko pro vyhledávání, do něhož zadáte výraz odstranit účet. Ve výsledcích vyhledávání pak rozbalte téma s názvem Jak můžu svůj účet trvale odstranit pak klepněte v textu na odkaz dejte nám vědět, kterým proces trvalého odstranění účtu zahájíte.
Pokyny pro trvalé odstranění účtu na Facebooku se dají najít docela snadno. Stačí klepnout na ikonku otazníku, která se nachází v horní části webové stránky Facebooku a zadat do textového pole, které se vzápětí zobrazí, text odstranit účet
(Poznámka: Facebook vám doporučuje před trvalým odstraněním účtu stáhnout kopii vámi publikovaných dat na webu. Přesuňte se proto na Facebooku do nabídky Nastavení, jak bylo popsáno výše, a následně se přesuňte na stránku Obecné. Zde naleznete ve spodní části odkaz pro stažení kopie vašich dat z Facebooku. Po klepnutí na tento odkaz vás příslušný průvodce provede procesem stažení archivu všech vašich dat umístěných na Facebooku).
Facebook se poté bude chtít ujistit, že jste to skutečně vy, kdo vyžadujete smazání účtu a ž se jedná o váš účet. Proto vás vyzve k zadání vašeho přihlašovacího hesla do Facebooku a poté ještě budete muset rozpoznat text a zadat jej do příslušného okna.
Pokud se rozhodnete, že chcete smazat svůj účet na Facebooku, musíte se nejprve přihlásit a dokázat, že nejste robot
Jakmile dokážete, že nejste robot, zobrazí se dialogové okno Permanentně odstranit účet. Nespěchejte a pečlivě si pročtěte vysvětlení o tom, co se bude dít dále. Povšimněte si, že máte 14 dní na to, abyste změnili názor -- váš účet na Facebooku se smaže natrvalo skutečně až po uplynutí oněch zmiňovaných 14 dní.
A je to: pokud nyní stisknete tlačítko OK, začne Facebook s procesem odstraňování účtu.
Pokud potvrdíte smazání účtu na Facebooku, máte ještě 14 dní na rozmyšlenou, během nichž je možné proces odstraňování účtu zrušit.
Pokud se rozhodnete účet na Facebooku odstranit a poté změníte názor, nevadí! Stačí, abyste se během příštích 14 dní přihlásili do Facebooku. Po přihlášení se vám totiž zobrazí dialogové okno, v němž můžete proces odstraňování účtu zrušit.
Pokud se během 14 dní po potvrzení o odstranění účtu na Facebooku znovu přihlásíte, uvidíte toto dialogové okno, v němž můžete proces odstraňování účtu zrušit.




Úvodní foto: pcworld.com













Komentáře