Bezpečnostní tipy pro Timeline na Facebooku - 4.díl

Internet |

Jak už jsme několikrát avizovali, profil Timeline (neboli Moje historie) na Facebooku přichází bez rozdílu pro všechny uživatele. My tento profil používáme již nějakou dobu a máme z něj poněkud rozporuplné pocity.

Bezpečnostní tipy pro Timeline na Facebooku - 4.díl




Na jednu stranu je zde o mnoho jednodušší najít konkrétní položky – události, příspěvky na zdi a další, protože od nynějška již můžete vyhledávat ve svém profilu podle data (či podle typu položky). Na stranu druhou je vyhledávání konkrétních položek jednodušší i pro jiné lidi – pro „facebookové“ přátele, ale občas i pro zcela cizí lidi.

 

1. díl článku: Timeline řekne vše & Určete, kdo může vidět váš profil

2. díl článku: Skryjte dřívější příspěvky

3. díl článku: Smažte vaše příspěvky z Timeline profilů ostatních

 

Hodně štěstí

Uvědomujeme si, že se jedná o proces, který zabírá spoustu času, a není žádná možnost, jak ho urychlit. Pokud skrýváte příspěvky najednou a ve velkém, Facebook se vás může zeptat, jestli chcete skrýt všechny příspěvky z konkrétního roku. To už jsme ale zkoušeli – a příliš to nefunguje (některé příspěvky z onoho roku čas od času na profil opět vyskočí). Takže je lepší se hned zpočátku zbavit každého příspěvku jednotlivě, abyste se k této činnosti již nemuseli vracet.

Jestliže máte opravdu hodně příspěvků z předchozích let a neradi byste, aby je viděli ostatní, můžete zvážit smazání vašeho facebookového účtu a poté se na Facebook již nevracet, anebo začít znovu s čistým štítem.

Pokud se bojíte, že by vás opětovné přidávání přátel stálo více času než mazání jednotlivých příspěvků, zapněte si v rohu obrazovky váš oblíbený seriál, vyberte v přehrávači možnost „vždy nahoře“ nebo nějakou podobnou a mažte a skrývejte. Nezapomeňte se také pro tyto účely odhlásit z Facebook chatu, zaprvé by vás mohl některý z přátel začít rušit, zadruhé přece nechcete vypadat, že na Facebooku trávíte celé dny. A až budete mít hotovo, klikněte na ozubené kolečko napravo od již zmíněného tlačítka „Záznamy o aktivitách“ a zde vyberte možnost „Zobrazit jako...“. Tady uvidíte, jak se váš profil zobrazuje veřejnosti.



Úvodní foto: © Octus - Fotolia.com













Komentáře