Bezpečnostní tipy pro Timeline na Facebooku - 3.díl

Internet |

Jak už jsme několikrát avizovali, profil Timeline (neboli Moje historie) na Facebooku přichází bez rozdílu pro všechny uživatele. My tento profil používáme již nějakou dobu a máme z něj poněkud rozporuplné pocity.

Bezpečnostní tipy pro Timeline na Facebooku - 3.díl




Na jednu stranu je zde o mnoho jednodušší najít konkrétní položky – události, příspěvky na zdi a další, protože od nynějška již můžete vyhledávat ve svém profilu podle data (či podle typu položky). Na stranu druhou je vyhledávání konkrétních položek jednodušší i pro jiné lidi – pro „facebookové“ přátele, ale občas i pro zcela cizí lidi.

 

1. díl článku: Timeline řekne vše & Určete, kdo může vidět váš profil

2. díl článku: Skryjte dřívější příspěvky

 

Smažte vaše příspěvky z Timeline profilů ostatních

Jakmile úspěšně skryjete nebo smažete všechny příspěvky na vašem profilu Timeline, je čas přesunout se na profily ostatních. To je asi ještě důležitější krok než mazání vašich vlastních příspěvků, protože nemáte žádnou kontrolu nad tím, jak si vaši přátelé na Facebooku chrání (případně nechrání) své vlastní soukromí.

Abyste odstranili příspěvky z Timeline profilu někoho jiného, běžte na svůj profil a klikněte na možnost „Záznamy o aktivitách“ pod vaší úvodní fotkou. Poté můžete vidět všechny vaše příspěvky – komentáře, „lajky“ a události – setříděné podle data. Abyste viděli pouze vaše příspěvky, klikněte na tlačítko „Vše“ v pravém horním rohu a vyberte možnost „Moje příspěvky“.

Nyní budete moci smazat všechny příspěvky, které jste kdy napsali na něčí zeď. Tyto příspěvky nelze skrýt, protože už se nejedná o váš vlastní profil.



Úvodní foto: © cienpiesnf - Fotolia.com













Komentáře