Sdílejte svá videa jen mezi vyvolené

Internet |

Rádi byste určité streamované video zpřístupnili pouze přátelům či rodině, nebo obecně určitému omezenému okruhu lidí?

Sdílejte svá videa jen mezi vyvolené







Streamování je praktickým způsobem sdílení domácích videí, ale někdy prostře potřebujete mít kontrolu nad tím, kdo tento stream může sledovat. Celému světu se sice můžete pochlubit videem vaší roztomilé kočky, lidé ale obvykle protestují, když si celý internet sdílí jejich trapné momenty.

Nabízíme vám proto možnosti nastavení pro tři bezplatné a populární služby, na nichž můžete streamovat, jak je libo.Je však třeba podotknout, že soukromá videa si nepřehrají všichni a všude. Například některé Blu-ray přehrávače v pohodě zvládnout videa ze služby Vimeo, ale ne ta zaheslovaná.

Youtube

Jakmile video nahrajete a je dostupné všem, klikněte na tlačítko Správce videí pod videem v přehrávači.

Tento krok vyvolá seznam všech vašich videí. Klikněte na tlačítko Upravit u videa, které chcete změnit.

Potom běžte do vyskakovacího menu Nastavení soukromí a vyberte si z následujících tří možností:

Veřejné: Standardní nastavení. Vaše video může kdokoliv najít a sledovat ho.

Neveřejné: Video se nebude zobrazovat v žádném vyhledávání na internetu, a zároveň YouTube nebude na toto video poskytovat nikomu odkaz. Jinými slovy, k videu se nikdo nedostane, pokud mu nedáte přesný odkaz.

Soukromé: Video mohou sledovat pouze lidé, které pozvete. Můžete pozvat až 50 lidí, ovšem pouze lidi s účtem YouTube nebo Google.

Facebook

Chápeme. Slova Facebook a soukromí spolu moc často nevídáme. Pokud však víte, co máte dělat, můžete ovládat, kdo se dostane k věcem, které sdílíte.

facebook soukromí

Ve chvíli, kdy Facebook video nahrává, rozbalte menu, které bude pravděpodobně označeno jako Veřejný nebo Přátelé. Zde si vyberte možnost, která odpovídá vašim kýženým pravidlům soukromí.

Vimeo

Ve chvíli, kdy Vimo nahrává vaše video (nebo po dokončení nahrávání), klikněte na panel Privacy (soukromí). Pak vyberte možnost Only people with a password (pouze lidé s heslem) a vložte heslo.

Vimeo

Také bychom doporučili zákaz vkládání (například na sociální sítě) a možnosti stahování videa. Posledním krokem je samozřejmě odeslání odkazu na video společně s heslem lidem, s nimiž byste video rádi sdíleli.

Zdroj: IDG News Service



Úvodní foto: (c) Thomas Pajot - Fotolia.com













Komentáře