Jak smazat nebo deaktivovat svůj účet na Facebooku

Internet |

Obavy uživatelů týkající se soukromí na Facebooku jsou obecně známy, ale možná máte i jiné důvody, proč chtít svůj účet na této sociální síti smazat.

Jak smazat nebo deaktivovat svůj účet na Facebooku







Možná jste dospěli k názoru, že už pro vás Facebook není užitečný, případně vás nudí neustálé požadavky na hraní FarmVille. Případně jste na nějaké časově náročné flashové hříčce závislí. Ať tak či onak, určitě pro vás stojí za zvážení deaktivace či úplné smazání vašeho účtu.

Deaktivujte svůj účet

Deaktivace Facebooku vám umožní dát si pauzu – váš profil bude z webu odstraněn, a stejně tak bude odstraněna většina toho, co na Facebook napíšete (věci jako zprávy nicméně zůstanou kdesi v meziprostoru), ovšem Facebook vaše data zadrží pro případ, že se rozhodnete vrátit. Vždycky můžete opětovně aktivovat svůj účet tím, že se jednoduše přihlásíte na Facebook pod svým jménem a heslem.

Pro deaktivaci svého účtu se přihlaste na Facebook a zvolte menu nastavení v pravém horním rohu (reprezentováno ikonou ozubeného kolečka). V menu zvolte Nastavení účtu a na další obrazovce zvolte v seznamu podél levé strany okna Zabezpečení.

Na konci následující nabídky najdete možnost Deaktivujte svůj účet. Facebook se vás bude snažit samozřejmě udržet a bude vám ukazovat fotografie vašich facebookových přátel, a potom se vás bude ptát, proč chcete deaktivovat svůj účet. Jakmile Facebooku řeknete, proč už s ním nechcete být kamarád, klikněte na tlačítko Potvrdit, a Facebook následně deaktivuje váš účet.

Svůj účet úplně zničte

Na druhou stranu smazání vašeho účtu jej úplně zničí. Už nebudete schopni přihlásit se zpět ani podívat se na cokoliv, co jste kdy na Facebook napsali. A pokud budete chtít tuto sociální síť používat znovu, budete muset začít opět od píky.

Facebook doporučuje, abyste si před smazáním účtu vytvořili kopii dat, jež jste na něj za jeho historii publikovali. Otevřete menu nastavení na Facebooku (samozřejmě po přihlášení). Potom jako výše Nastavení > Nastavení účtu > Obecné > Stáhněte si soubor se svými daty z Facebooku. Následně budete provedeni procesem stažení archivu všech svých facebookových dat.

Přímo z nastavení není jasné, jak svůj účet na Facebooku smazat. Přihlašte se ke svému účtu a navštivte Stránku s formulářem na odstranění účtu.

Je však třeba mít na paměti, že jde o proces nevratný, takže byste svůj účet měli mazat pouze v případě, že si jste opravdu jisti, že již nebudete Facebook nikdy využívat.

Zdroj: IDG News Service



Úvodní foto: (c) arrow - Fotolia.com













Komentáře