12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 9. díl

Internet |

Náš seriál věnovaný ochraně profilu na sociálních sítích zakončíme dnešními tipy pro Instagram. Konkrétně se bude jednat o omezení automatického sdílení na Facebooku a o autorizaci aplikací.

12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 9. díl




Položili jste si někdy otázku, jak jste na tom s ochranou soukromí při používání různých sociálních sítí? Naprostá většina uživatelů tuto otázku ke své škodě vůbec neřeší. Přitom k omezení sdílení vašich fotografií či příspěvků kolikrát stačí jen několik klepnutí myší. V tomto seriálu vám ukážeme, že i na tak veřejných komunikačních platformách, jako jsou sociální sítě, si můžete soukromí užívat alespoň do určité míry!

 

1. díl Zabezpečení profilu na sociálních sítích – úvod

2. díl Uzamkněte Facebook – nastavte si, kdo vás může na Facebooku nalézt

3. dílUzamkněte Facebook – nastavte si, komu se budou odesílat vaše příspěvky a úprava profilu Timeline

4. dílUkliďte si na Twitteru

5. dílTwitter – vypnutí geotaggingu a nastavení profilu jako soukromého

6. dílDejte si do pořádku svůj profil na Google+

7. dílGoogle+ – další tipy na ochranu profilu

8. dílZabezpečte si Instagram

Instagram – další tipy pro ochranu profilu

Omezte automatické sdílení na Facebooku: Nyní otevřete nabídku Nastavení sdílení a nastavte v konfiguraci sdílení pro sociální sítě jednou provždy pravidlo, že vše, co se bude v této oblasti dít, bude muset podléhat vašemu schválení. Speciální pozornost věnujte nastavení sdílení pro Facebook, kde zvažte, zda by nebylo nejvhodnější, kdybyste automatické sdílení fotografií vypnuli úplně.

Pokud ale přesto chcete zveřejňovat fotografie Instagramu na Facebooku, pak nezapomeňte nastavit, aby se tyto příspěvky automaticky označovaly jako soukromé. To uděláte tak, že se přihlásíte do Facebooku a zde se přesunete do nabídky Nastavení aplikací. Zde vyhledejte položku pro Instagram a stiskněte tlačítko Upravit. Poté z rozevírací nabídky vedle Viditelnost aplikace a příspěvků vyberte vámi požadovanou úroveň nastavení soukromí. My osobně používáme nastavení, kdy se fotografie z Instagramu zobrazují pouze přátelům, ale vaše mínění samozřejmě může být úplně odlišné.

Vyhodnoťte své autorizované aplikace: Nakonec, i když samozřejmě to neznamená, že by to bylo méně důležité, so udělejte takové rychlé zhodnocení, při němž budete zjišťovat, které aplikace mají přístup k vašemu účtu na Instagramu. Co se týče API, pak ty jsou pro Instagram veřejně dostupné, není divu, že existuje spousta skvělých aplikací, která přistupuje k vašim fotografiím, aby vám pomohla vytvořit pohlednice, internetové stránky, magnetky apod. Tato varianta ovšem také znamená, že tyto služby mohou získávat vaše fotografie a zveřejnit je takovým službám indexování, jako jsou kupříkladu Obrázky Google.

Pokud výše popisované služby k ničemu používat nechcete, zakažte jim přístup k vašemu účtu Instagram tím, že se přihlásíte do Instagramu přes internetovou stránku Instagramu a přesunete se na stránce pro nastavení účtu do sekce Autorizace aplikací. Zde uvidíte seznam všech aplikací, které aktuálně přistupují k vašemu účtu na Instagramu a tento přístup pak pro každou aplikaci můžete odvolat klepnutím na tlačítko Zrušit přístup, které se nachází v pravém horním rohu každého seznamu.



Úvodní foto: (c) peshkova - Fotolia.com













Komentáře