12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 8. díl

Internet |

V dnešním předposledním díle bude předmětem našeho zájmu Instagram – síť pro sdílení fotografií. Konkrétně půjde o návod, jak v Instagramu přejít do privátního režimu.

12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 8. díl




Položili jste si někdy otázku, jak jste na tom s ochranou soukromí při používání různých sociálních sítí? Naprostá většina uživatelů tuto otázku ke své škodě vůbec neřeší. Přitom k omezení sdílení vašich fotografií či příspěvků kolikrát stačí jen několik klepnutí myší. V tomto seriálu vám ukážeme, že i na tak veřejných komunikačních platformách, jako jsou sociální sítě, si můžete soukromí užívat alespoň do určité míry!

 

1. díl Zabezpečení profilu na sociálních sítích – úvod

2. díl Uzamkněte Facebook – nastavte si, kdo vás může na Facebooku nalézt

3. dílUzamkněte Facebook – nastavte si, komu se budou odesílat vaše příspěvky a úprava profilu Timeline

4. dílUkliďte si na Twitteru

5. dílTwitter – vypnutí geotaggingu a nastavení profilu jako soukromého

6. dílDejte si do pořádku svůj profil na Google+

7. dílGoogle+ – další tipy na ochranu profilu

Zabezpečte si Instagram

Milujeme Instagram, protože jej všichni naši přátelé používají pro sdílení fotografií z jejich každodenního života. Je docela dobře možné, že ze stejného důvodu miluje Instagram i Facebook, protože tuto službu pro sdílení fotografií orientovanou na mobilní zařízení loni koupil za spoustu peněz a nyní získává spoustu cenných dat z obrovské uživatelské databáze uživatelů Instagramu.

Přejděte do privátního režimu: Bezpečné sdílení na Instagramu si vyzkoušejte spuštěním programu Instagram. Na internetových stránkách Instagramu toho totiž nijak moc neuděláte. Můžete si zde tak maximálně prohlížet obrázky a přistupovat do nabídky pro nastavení účtu klepnutím na ikonku modrého kolečka, které se nachází v pravém horním rohu obrazovky s vaším profilem. Tím nejdůležitějším, na co nesmíte v žádném případě zapomenout, je nastavení vašeho účtu na Instagramu jako soukromého, a to zapnutím volby pro nastavení fotografií jako soukromých. Stejně jako u Twitteru toto nastavení zabrání tomu, aby vaše aktualizace stavu na Instagramu byly veřejně viditelné. Pokud si pak budou chtít vaše fotografie prohlížet nějací jiní uživatelé, budou vás muset požádat o povolení.

V mobilní aplikaci můžete přepnout profil Instagramu na soukromý a zrušit autorizaci aplikací třetí strany, aby nemohly přistupovat k vašemu vláknu na Instagramu z internetu. Obráceně to bohužel nejde.

Náš seriál věnovaný ochraně profilu na sociálních sítích zakončíme dalšími tipy pro Instagram. Konkrétně se bude jednat o omezení automatického sdílení na Facebooku a o autorizaci aplikací.



Úvodní foto: (c) Julien Eichinger - Fotolia.com













Komentáře