12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 6. díl

Internet |

Dnešní díl našeho seriálu věnovaného zabezpečení profilu na sociálních sítích bude veden v duchu sociální sítě Google+.

12 kroků pro bezpečnou komunikaci v sociálních sítích – 6. díl




 

Položili jste si někdy otázku, jak jste na tom s ochranou soukromí při používání různých sociálních sítí? Naprostá většina uživatelů tuto otázku ke své škodě vůbec neřeší. Přitom k omezení sdílení vašich fotografií či příspěvků kolikrát stačí jen několik klepnutí myší. V tomto seriálu vám ukážeme, že i na tak veřejných komunikačních platformách, jako jsou sociální sítě, si můžete soukromí užívat alespoň do určité míry!

 

1. díl Zabezpečení profilu na sociálních sítích – úvod

2. díl Uzamkněte Facebook – nastavte si, kdo vás může na Facebooku nalézt

3. dílUzamkněte Facebook – nastavte si, komu se budou odesílat vaše příspěvky a úprava profilu Timeline

4. dílUkliďte si na Twitteru

5. dílTwitter – vypnutí geotaggingu a nastavení profilu jako soukromého

Dejte si do pořádku svůj profil na Google+

Google+ od firmy Google patří možná překvapivě k velmi populárním sociálním sítím, jež však s nastavením soukromí provádí docela pozoruhodné věci. Tím, že sám prosazuje v této sociální síti přístup na základě selektivního výběru, vás nepřímo nutí k tomu, abyste se při sdílení zastavili a popřemýšleli, co pokaždé, když publikujete příspěvek, vlastně sdílíte. Za to vše je třeba poděkovat skvělému nápadu, který Google dostal – jedná se o koncepci tzv. kruhů. Jeden kruh tak například může obsahovat pouze členy rodiny, zatímco jiný kruh může být vyhrazen třeba jen spolupracovníkům. Tím pádem je možné přesně nastavit, pro které kruhy budou přesně určeny vaše příspěvky.

Jak již bylo zmíněno, jedná se o velmi dobrý nápad, a to i z hlediska ochrany soukromí, nicméně i přesto má Google+ několik slabých míst, která se ale dají velmi snadno odhalit a napravit, pokud ovšem přesně víte, kam zamířit.

Nastavte si přesně, kdo vás může najít: V první řadě zakažte, aby se váš profil Google+ vypisoval ve výsledcích vyhledávání při použití internetového vyhledávače Google. Je to zřejmě ten nejjednodušší způsob, jakým zvýšit úroveň ochrany soukromí a prakticky okamžitě minimalizovat množství podezřelých účtů, které vás přidávají do svých kruhů a které zaplavují vaši e-mailovou schránku reklamami. Chcete-li si ponechat svůj profil jako soukromý, přihlaste se do Google+, otevřete Nastavení účtu a poté se přesuňte do sekce profilu a zde zrušte zaškrtnutí políčka před volbou Usnadnit ostatním nalezení mého profilu ve výsledcích vyhledávání.

 

Rychlé vyhodnocení vašeho profilu na Google+. Povšimněte si nabídky Kruhy, která se nachází v pravém horním rohu každého záznamu a která vám umožňuje nastavit úroveň soukromí naprosto individuálně.

V příštím díle našeho seriálu dokončíme tipy pro ochranu profilu v sociální síti Google+. Konkrétně se bude jednat o zamknutí profilu a o zákaz označování fotografií.

 



Úvodní foto: (c) venimo - Fotolia.com













Komentáře