Hlavní navigace

Varta Professional Charger

Sdílet

Nabíječka nejen pro baterie Polemizovat nad výhodností nákupu nabíječky baterií je zbytečné. Pokud pravi...


Nabíječka nejen pro baterie



Polemizovat nad výhodností nákupu nabíječky baterií je zbytečné. Pokud pravidelně používáte zařízení na baterie, jistě si všimnete, že pravidelné zásobování vyjde při cenách kolem cca 120?Kč za čtyři tužkové baterie poměrně draho. Nicméně pořízení nabíječky představuje větší jednorázovou investici, která se nevrátí hned, a to řadu zákazníků odrazuje.
Zajímavou novinku představila společnost Varta se svým Varta Professional Chargerem. Ten nejen dokáže poměrně rychle nabít až 4 baterie, ale slouží také jako nabíječka pro další zařízení. Zákazník tak získá multifunkční nabíječku, a to může být bezesporu lákavé.
Nicméně začněme základem, kterým je rychlé nabíjení až 4 AA nebo AAA baterií (resp. akumulátorů). Baterie mohou být různého typu a také kapacity. Problém tak není kombinovat např. tužkové baterie s mikrotužkovými s různou kapacitou, protože nabíječka monitoruje každý vložený akumulátor separátně a přesně podle jeho potřeb uzpůsobuje nabíjecí cyklus. Pro každou baterii je k dispozici stavová dioda, která signalizuje problém (vadný akumulátor, vložení alkalické baterie), probíhající a ukončené nabíjení. Celkové nabíjení trvá 1,5 až 4 hodiny, a to v případě vložení 4x AA 2 700 mAh nebo 4? AAA 1 000 mAh.
Kromě baterií ovšem Varta Professional Charger umožňuje nabít také další zařízení. To vše díky integrovanému USB portu na zařízení a přiloženému USB kabelu. Nabíječka se tak stává zdrojem energie pro další zařízení vybavená USB rozhranním. Je tak optimálním řešením pro eliminaci přebytečného množství kabelů nebo na cesty, kam stačí vzít pouze Professional Charger pro řadu zařízení jako je PDA, mobil či GPS navigace. Standardně v balení naleznete USB mini kabel pro nabíjení, ale přímo na nabíječce je běžný USB port. Takže lze připojit i další varianty (např. USBmicro), které lze dokoupit, a jsou většinou součástí samotných zařízení. Další zajímavostí je možnost nabít vložené baterie přes počítač – připojením nabíječky přes USB port. Praktická je i funkce bezsíťového nabíjení, kdy není nutné nabíječku zapojit do zásuvky, ani do USB portu. Pokud do Professional Chargeru vložíte čtyři nabité baterie, lze z nich přes USB nabíjet další zařízení. V případě vložení 4? AA 2 700 mAh tak můžete např. až 2? nabít Apple iPod. Potěší balení, které obdržíte při nákupu. To obsahuje nejen nabíječku samotnou, ale také USB kabel pro nabíjení, 2? AA 2 700 mAh a 2? AAA 1 700 mAh baterie a adaptér do auta. 8 0493/TJi o

Byl pro vás článek přínosný?