Hlavní navigace

Slušivé a skvěle sedící třetí ucho

1. 9. 2007

Sdílet

Společnost Jabra se může pochlubit širokým portfoliem bezdrátových Bluetooth headsetů, které nás udivují nejen el...


Společnost Jabra se může pochlubit širokým portfoliem bezdrátových Bluetooth headsetů, které nás udivují nejen elegantním vzhledem, ale také spolehlivou funkčnosti a kvalitou zvuku. V minulém čísle jsme vám kromě téměř bezchybné stereo varianty představili také konvenčnější model BT 5010 s vysouvacím mikrofonem. Tento měsíc se podíváme na zoubek stejně funkčně řešenému, avšak jinak designově navrženému headsetu BT 5020.
Zapomeňte tentokrát na vysouvací „panýlky“, tato náhlavní souprava se ovládá pomocí standardních tlačítek. Přístroj je navržen do elegantního tvaru půlměsíce, přičemž všechna funkční tlačítka se nacházejí na vnějším obvodu. Takové řešení na pohled sice vypadá parádně, ovšem pro praktické využívání je velmi nevhodné. Stisk jakéhokoliv tlačítka totiž nepřitlačuje headset k hlavě, jako u klasických přístrojů s ovládacími prvky na vrchní straně, ale odtlačuje ho z ucha pryč. Jedinou obranou proti nechtěnému sejmutí z hlavy je uchopení sluchátka dvěma prsty proti sobě, což ovšem zdržuje rychlou manipulaci s přístrojem. Tato skutečnost jinak vysoce pohodlné usazení headsetu v uchu poněkud sráží. Právě komfort při nošení totiž patří mezi největší devizy této náhlavní soupravy. Špuntík sluchátka svojí velikostí perfektně sedne do ucha a přitom je možné ho otáčet o 180° tak, že lze headset nasadit i do levého ucha. Navíc ho lze částečně vysouvat a nastavovat podle velikosti ucha. Díky tomu se přístroj na hlavě ani nehne a přitom o něm skoro ani nevíte.
Po funkční stránce přináší model BT 5020 klasický standard. Spárování s telefonem probíhá automaticky a hladce, hovory ovládáte pomocí univerzálního tlačítka. Kromě přijímání, ukončování a odmítání hovorů patří mezi samozřejmost hlasité vytáčení či přidržení hovoru a přijmutí čekajícího volání. Pro ovládání hlasitosti jsou vyhrazena dvě speciální tlačítka, jejichž společným přidržením hovor dočasně ztlumíte. LED pak ukazuje aktuální kondici baterie, přičemž výrobce uvádí výdrž na 10 hodin hovorů a 300 hodin v pohotovostním režimu. Přístroj se může pochlubit kvalitním, nezkresleným zvukem, který se začne pomalu vytrácet o něco dříve, než dosáhnete deklarovaných deseti metrů

Jabra BT 5020

Bluetooth 2.0. Výdrž 10 h hovoru, 300 h pohotovostního režimu. Baterie Li-pol.
Dosah cca 10 metrů (může se lišit dle prostředí). Hmotnost
16 gramů.

Klady: pohodlné usazení na uchu, dobrý zvuk, otočné sluchátko
Zápory: tlačítka na obvodu, malá velikost univerzálního tlačítka
Cena vč. DPH: 2 136 Kč
www.nahlavni-soupravy.cz
Hodnocení: 3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku