Hlavní navigace

Paragon Hard Disk Manager Suite 2008

1. 12. 2008

Sdílet

Čert nikdy nespí, a proto bychom měli nejen pravidelně zálohovat svoje data, ale také mít k dispozici disk, s jeho...


Čert nikdy nespí, a proto bychom měli nejen pravidelně zálohovat svoje data, ale také mít k dispozici disk, s jehož pomocí postavíme počítač v případě havárie znovu na nohy. Stejně tak se vyplatí pravidelná údržba pevného disku.
A právě k výše uvedeným účelům je určen Paragon Hard Disk Manager Suite 2008. Tento balík programů připomíná známý švýcarský armádní nůž a nabízí snad každý nástroj, který pro kontrolu a správu pevného disku či partition můžeme potřebovat. Pokud nahlédneme do hloubi programu, brzy poznáme, že nabídka funkcí je skutečně bohatá. Balík totiž šikovně využívá moduly sesterských programů jako je Drive Backup 8.5 nebo Partition Manager 9. Ale jelikož se podařilo vybrat jen ty nejzajímavější aplikace, Manager Suite není pouhým setřepáním jinak samostatných programů do jednoho pytlíku.
Vedle běžných aplikací, jako je defragmentace či řada různých způsobů zálohování, zde nechybí ani možnost kontrolovat integritu pevného disku. V případě prodeje počítače program zvládne i nevratné vymazání dat, zajímavá je rovněž možnost připravit tzv. Backup capsule, což je v podstatě disková partition ukrývající zálohu, která má nezávislý systémový layout a měla by fungovat i v případě, že došlo k poškození systému. Tato partition je přitom ukryta a bez speciálního programu se do ní nedostaneme. 8 0724/CZ o
Při vývoji programu se autoři snažili o to, aby tento software vyhovoval pokud možno každému uživateli, a tak zde najdeme jak jednoduchou nápovědu pro začátečníky, tak robustní nástroje pro pokročilé uživatele. Rozhodně se nejedná o program, který budeme používat denně, nicméně jeho čas může přijít dříve, než bychom čekali. Chválíme rovněž příznivou cenu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.