Hlavní navigace

Nové Vectry

1. 4. 1999

Sdílet

Inovovanou řadu počítačů Vectra představila firma Hewlett Packard. Jedná se o modely založené na intelovských proc...


Inovovanou řadu počítačů Vectra představila firma Hewlett Packard. Jedná se o modely založené na intelovských procesorech Celeron a Pentium II s možností okamžité implementace procesorů Pentium III (hned jak budou na trhu).
Počítače modelové řady Vectra jsou určeny především pro podnikové využití, a proto není divu, že inovace se (kromě podpory pro PIII) týkají především správy a údržby počítačů, rozšiřitelnosti, kompaktního designu a ekologického provozu (v tomto případě především snížené hlučnosti).


USB bude rychlejší
Na budoucím formátu univerzální sériové sběrnice pracuje firma Intel. Nová verze, která by měla být představena v druhé polovině letošního roku, by podle zatím známých specifikací měla dosahovat rychlosti přenosu až 240 Mb/s, což je ve srovnání s dnešení kapacitou 12 Mb/s podstatný rozdíl. Mezi zařízení podporující USB 1.0 draft (jak se zatím nová verze nazývá) by se tedy mohly zařadit i externí pevné disky.

Úspěšný Český Speedware
V polovině února se konala tisková konference české pobočky firmy Speedware, na které byl přítomen i prezident společnosti Bill Thomson. Na konferenci byly zveřejněny výsledky české pobočky, jež za poslední rok zvýšila obrat v oblasti Business Intelligence/Data Warehousing o 30 procent a v celosvětovém měřítku se na zisku společnosti podílela 8 procenty. Na této akci byly také představeny produkty Media, Esprant, ProClarity (manažerské informační systémy) a Speedware Financials (aplikace pro finanční plánování a modelování).



Acer Altos 500
Novou řadu serverů, určených pro malé a střední firmy uvedla firma Acer. Modely Altos 500 jsou osazeny procesory Pentium II s frekvencí 350/400/450 MHz, standardní pamětí 64 MB (rozšiřitelnou na 384 MB), 8MB grafickým adaptérem ATI Rage Pro AGP a 32rychlostní jednotkou CD-ROM. Cena nejlevnější verze se pohybuje okolo 46 000 Kč bez DPH.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku