Hlavní navigace

Netscape představuje novou sadu nástrojů

1. 1. 1998

Sdílet

Společnost Netscape Communications Corp. představila sadu nástrojů určenou k vytváření síťových aplikací, zalo


Společnost Netscape Communications Corp. představila sadu nástrojů určenou k vytváření síťových aplikací, založených na firemním prostředí Netscapu ONE (Open Network Environment).

Sada nástrojů se jmenuje SuiteTools 2.0. Je prvním vizuálním nástrojem nabízeným společností Netscape a prvním produktem, který je kompletně napsán v Javě.

Představitelé společnosti věří, že tento produkt pomůže společnostem při vývoji intranetů a extranetů. Netscape chce především uspokojit zákazníky z oblasti organizací, které potřebují svou vlastní vizuální sadu nástrojů.

Ze skupiny vývoje nástrojů byla před několika týdny vytvořena samostatná obchodní skupina.

SuiteTools se skládá ze dvou částí; první z nich se jmenuje Netscape Component Builder 1.0 a slouží k vytváření javovských, javaskriptových nebo CORBA (Common Object Request Broker Architecture) komponentů, a druhá část, která je určena k sestavování komponentů a k jejich umístění do WWW stránek, se nazývá Netscape Visual JavaScript Pro 1.0.

Cena za sadu nástrojů je 995 USD na jedno pracoviště. Je určena pro vývojáře pracující na platformě Netscapu ONE, což je objektově orientované prostředí založené na HTML, Javě, JavaScriptu, protokolu LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), Inter-ORB protokolu (IIOP) a server API Netscapu. Jsou podporovány databáze Oracle, Informix, Sybase, IBM DB2, Microsoft SQL Server a datové zdroje ODBC.

Klíčovým nástrojem je Visual JavaScript Pro. Jeho cena je 295 USD na jedno pracoviště. Prostřednictvím tohoto nástroje je možno uchopit a přesunout JavaBeans na WWW stránku, spojit je dohromady pomocí JavaScriptu a umístit kompletní aplikaci na Web server.

V sadě nástrojů je také obsažena testovací verze Enterprise Serveru 3.0, JavaScript Debuggeru (oba produkty od Netscapu) a osobní SQL databáze od výrobce, který bude oznámen v následujících týdnech.

Kromě toho Netcape přidá paletu více než čtyřiceti JavaBeans komponentů, z nichž některé pocházející od společnosti Argent Software.

Visual JavaScript Pro se liší od konkurenčních nástrojů, protože umožňuje vývojářům uchopit komponenty a přesunout je přímo do HTML stránek a automaticky je rozmístit.

Nástroj také obsahuje průvodce, kteří vývojáři pomohou odpovědět na otázky, jak by měla aplikace vypadat a fungovat. Průvodce pak automaticky vygeneruje stránky, umístí komponenty a JavaScripty na stránky a poté publikuje stránky na server.

Netscape plánuje zabudovat do dalších verzí Visual JavaScript Pro více voleb do již existujících průvodců, a zároveň přidat další průvodce.

Component Builder obsahuje nástroj Visual Café 2.0 Professional Developer Edition od společnosti Symantec Corp. a JSBean Builder od společnosti Acadia. Visual Cafe se používá pro vytváření komponentů JavaBeans a pomocí JSBean Builderu je možno vytvářet JavaScript komponenty.

Za cenu 795 USD na jedno pracoviště také Component Builder obsahuje kit pro vývoj komponentů - sadu nástrojů a dokumentací určených pro vytváření komponentů.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku