Hlavní navigace

Nero 9 – cvalík nám opět povyrostl

1. 11. 2008

Sdílet

Společnost Nero (dříve Ahead) uvedla na trh devítkou označené vydání multimediálního balíku, který byl v prvopo...


Společnost Nero (dříve Ahead) uvedla na trh devítkou označené vydání multimediálního balíku, který byl v prvopočátcích své existence spojen zejména s vypalováním optických médií, ale postupem času se na něj nabalilo mnoho dalších utilit nejrůznějšího zaměření. O tom, zda je rostoucí objem balíku pro uživatele prospěšný či nikoliv, zde polemizovat nebudeme, podíváme se raději na několik základních novinek, s jejichž pomocí se nás Nero 9 pokusí přesvědčit o svých kvalitách.
V první řadě si uživatel všimne faktu, že instalační soubor má nyní již takřka 400 MB, což je zhruba dvojnásobek v porovnání s verzí 8. Tato informace jde ruku v ruce s množstvím aplikací sdružených v balíku, jejich počet totiž dosáhl hodnoty 22, přičemž mezi nejznámější z nich patří například Burning ROM, StartSmart, DriveSpeed či Wave Editor. Do kategorie podporovaných operačních systémů se řadí Windows ve verzích Vista 32/64 bit, XP a 2003.
Hlavní novinky obsažené v balíku spočívají v rozšířené podpoře mobilních zařízení, kdy Nero konvertuje hudbu, video či obrázky pro použití v zařízeních jako je např. iPod. „Devítka“ zvládá také video ve vysokém rozlišení (AVCHD a další HD formáty), problémy jí ale nečiní ani technologie Blu-ray. V případě, že holdujete sdílení fotografií a videa prostřednictvím internetu, jistě oceníte možnost uploadovat své výtvory do služeb YouTube, MySpace či My Nero.
Na internetu je k dispozici 15denní zkušební verze produktu, pro jejíž instalaci musíte provést krátkou registraci na webu výrobce (www.nero.com). Pokud vás úvodní informace o Nero 9 zaujaly, můžete se těšit na příští číslo PC Worldu, kde přineseme podrobnou recenzi tohoto produktu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku