Hlavní navigace

Nafintěný frajer

1. 12. 2006

Sdílet

LG Chocolate KG800 - tak trochu jiná čokoláda Trh s mobilními telefony se netočí pouze kolem plně vybavených sm...


LG Chocolate KG800 - tak trochu jiná čokoláda


Trh s mobilními telefony se netočí pouze kolem plně vybavených smartphonů, jejichž prodejní cena se ve většině případů pohybuje v závratných výškách a spousta uživatelů si je zkrátka nemůže dovolit. Mnozí raději oželí množství funkcí a upřednostní design, s nímž se mohou chlubit ve škole, na pracovišti, u kulatého hospodského stolu nebo na luxusních večírcích. Ukažte nám svůj hýčkaný mobil a my vám prozradíme, jací jste! Pokud vám v kapse polehává LG KG800, nezapřete neodolatelnou touhu po čokoládě.
To ovšem platí pouze v případě černé verze tohoto oblíbeného mobilního telefonu, s níž společnost LG Electronics zaútočila na evropský trh jako první. Poté přišla na řadu bílá varianta, kterou jsme si vzali do parády, nejnovější model se pak oblékl do vínového hábitu. Mužům sluší černá barva, dámám padne jako ulitá bílá a vínová hraje na obě strany; všechny verze ale vypadají velmi pěkně a výběr tedy záleží pouze na vkusu každého uživatele. Hmotnost i rozměry LG Chocolate KG800 jsou naprosto vyhovující
(95 x 48 x 15 mm, 83 g), přístroj se pohodlně usadí i v drobnější dlani a díky povedené konstrukci se s ním sžijete velice rychle. Tentokrát jde o vysouvací mobil, který vás na první pohled uchvátí naprosto uhlazeným designem. Plocha displeje totiž plynule přechází v senzorový blok funkčních tlačítek, jež jsou v aktivním stavu červeně podsvícené a rozdávají úsměvy na všechny strany. Dotykové ovládání budete zpočátku proklínat, ale jakmile si na něj zvyknete, zaručeně mu propadnete. Směrová a funkční tlačítka i další ovládací prvky pod displejem telefonu jsou v normálním stavu neaktivní. Automaticky se probouzí po vysunutí klávesnice nebo při dvojitém stisku klávesy, umístěné na levém boku přístroje. Ta současně slouží ke zvyšování hlasitosti a pochopitelně nechybí ani její protějšek. Na opačné straně najdete tlačítko pro zapínání/vypínání mobilu, vedle něhož je umístěna klávesa pro rychlou aktivaci režimu multimedií MP3 přehrávače, fotoaparátu a videokamery.
Vzhledem k hladkému povrchu je součástí výbavy LG Chocolate KG800 i přívěsek s čistícím povrchem, který se o všechny otisky prstů hravě postará. Ale pozor, pokud si pořídíte černou verzi telefonu, připravte se na to, že budete čistit jako o závod. Velikost TFT LCD displeje (262 tisíc barev) v dnešní době již nepřekvapí, ale v porovnání s celkovými rozměry přístroje působí velmi pěkně. Postěžovat si však musíme na rozlišení 176 x 220 pixelů, jež mohlo být přece jen o kapánek větší. Další nevýhodou je i velmi špatná viditelnost za jasného dne, kterou však částečně zachraňuje úprava nastavení.
Výbava a nabídka funkcí již není tak přitažlivá jako samotný vzhled tohoto mobilního telefonu. Výrobce vsadil vše na design a ostatní prvky odsunul do ústraní. Výjimkou je kvalitní hudební přehrávač, který bohužel sráží vestavěná paměť o kapacitě 128 MB, jež je vzhledem k absenci slotu pro paměťové karty nedostačující. Samozřejmě nechybí integrovaný fotoaparát, ale s rozlišením 1,3 Mpx se nepředvede v tom nejlepším světle. Fotografie pořídíte v rozlišení 1 280 x 960 obrazových bodů, videozáznam nepřesáhne hodnotu 176 x 144 pixelů a pokud nezajistíte ideální světelné podmínky, jeho kvalita se drasticky sníží.
Ovšem tyto nedostatky telefonu nijak výrazně neubírají na kráse. "Čokoládový" krasavec si rozhodně na nic nehraje a soustředí se na předem vyhraněnou skupinu zákazníků, jimž zaručeně zlepší image. Navíc má všechno, co většina uživatelů od mobilů očekává kontakty v telefonním seznamu lze třídit do skupin a přiřazovat k nim fotografie, MP3 skladby je možné nastavit jako vyzváněcí melodie, při psaní SMS zpráv vám pomůže T9 (české znaky jsou před odesláním automaticky zbaveny háčků a čárek) a nechybí ani MMS, jednoduchý kalendář s možností vkládání položek a základní e-mailový klient s podporou protokolů POP3 nebo IMAP4. Třípásmový GSM telefon je dále vybaven internetovým prohlížečem, přičemž přenos dat zajišťuje GPRS.
Než však vyrazíte do světa pro vlastní tabulku čokolády, musíme ještě upozornit na tužší klávesnici, která vám při rychlém psaní trochu zamotá prstíky. LG Chocolate KG800 vás na jednu stranu rozmazlí dotykovými funkčními tlačítky, aby vás vzápětí nemilosrdně vrátil na zem s tuhým klávesovým blokem. A o tom to je...


LG Chocolate KG800

elegantní design
kvalitní MP3 přehrávač
vnější dotyková klávesnice
pouze 1,3Mpx fotoaparát
nemá slot pro paměťové karty
tuhá tlačítka vnitřní klávesnice
Cena včetně DPH: 9 990 Kč
K testu zapůjčila firma: LG, cz.Ige.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku