Hlavní navigace

Logitech Attack 3

1. 7. 2008

Sdílet

Logitech Attack 3 je nejlevnějším joystickem od tradičního výrobce špičkových periferií. To se pochopitelně musel...


Logitech Attack 3 je nejlevnějším joystickem od tradičního výrobce špičkových periferií. To se pochopitelně muselo někde projevit, v daném případě zejména tím, že joystick nedisponuje funkcí Force Feedback. Jak už je však u všech produktů Logitechu dobrým zvykem, jedná se jinak o kvalitní produkt, na který se uživatel může poměrně spolehnout.
Balení Attack 3 obsahuje vlastní joystick, manuál a pochopitelně ovladače.
Attack 3 má klasický konzervativní tvar, designem nás tedy nijak nepřekvapí. Celá páka je mírně nahnutá dopředu, což je typickým znakem joysticků Logitech. Joystick je vyveden v šedočerné barvě. Plast, z něhož je vyroben, odpovídá jeho ceně, ale rozhodně vyloženě potěší, to je zaručuje stejnou leváky, tak pro kategorií zcela joysticku má čtvercový je na svoji velikost Právě váha má dopad na stabilitu, zajištěna čtveřicí protiskluzových nožiček.
Tlačítka nejsou zdvojená a každé se dá programovat zvlášť. Na obou stranách základny jsou tři tlačítka, pod pákou je praktická páčka regulaci rychlosti. zařízení najdeme ovládání palcem. Klobouček pro lepší uchycení zde nicméně chybí. Klasické primární tlačítko pro ukazováček je dobře dostupné. Nastaveno je však poměrně citlivě a přesně reaguje i na minimální stisk. Páka bohužel nemá funkci směrového kormidla, která u realističtějších simulátorů značně chybí. Tento nedostatek se dá nahradit zvláštním nastavením libovolných tlačítek. Upevnění páky v základně
chrání gumový kryt. Její ovládání je ovšem trochu tvrdší, než je běžné. Na druhou stranu příliš prudkým změnám směru, které nejsou u leteckých simulátorů zas až tak žádoucí. Páka se do středové polohy vrací rychle a bez problémů.
Testování joysticku proběhlo na starší hře Flight Simulátor X, pro jejíž účely jeho funkce plně dostačovaly. Až na již zmíněnou absenci směrového kormidla bylo ovládání hry plynulé a bezproblémové. Tlačítka jsou sice dobře dostupná, ale za univerzálnost se platí tím, že každý bude používat vždy asi jen ovládací prvky na jedné straně. Force Feedback nám při testování nijak zvlášť nescházel. Pro hráče vyžadující (zejména u bojových simulátorů) více adrenalinu však bývá právě Force Feedback základem herního prožitku. 8 0405/TJi o
Attack 3 je další z řady kvalitních produktů společnosti Logitech. Na svou cenu poskytuje
méně náročným uživatelům velmi slušný výkon. Hodí se zejména pro nebojové letecké simulátory.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku