Hlavní navigace

Doplňky pro Skype táhnou

2. 5. 2007

Sdílet

Společnost Skype dnes oznámila, že od uvedení funkce Extras Manager v aplikaci Skype 3.0 pro Windows před pouhými čtyřmi měsíci si lidé stáhli více než 10 miliónů jednotlivých doplňků pro Skype (zvaných Extras).

příloha_ovladnete_sva_data

"Extras" jsou samostatné rozšiřující moduly (plug-in), které vytváří nezávislí vývojáři třetích stran a které uživatelům umožňují rozšiřovat funkční možnosti aplikace Skype a obohacovat jejich hovory uskutečňované přes Skype.


Jelikož jsou Extras snadno přístupné, uživatelé mohou s aplikací Skype dělat mnohem více věcí, jako například hrát dámu nebo backgammon, používat osobní avatáry (virtuální nahrazení vlastního obličeje) a spolupracovat s přáteli, rodinou a obchodními kolegy po celém světě. Díky funkci Extras Manager, jež byla do aplikace Skype pro Windows 3.0 zavedena 13. prosince 2006, lze nyní tyto doplňky vyhledávat, instalovat a spouštět snadněji a navíc je možné se k doplňkům dostat z různých míst aplikace Skype.

Aplikací, která v současné době vede žebříček nejčastěji stahovaných Extras je CrazyTalk for Skype, který uživatelům umožňuje při hovorech přes Skype používat živé avatáry a emotikony. Od chvíle, kdy byl tento doplněk mezi Extras zařazen, si jej stáhlo přes 3,5 miliónu lidí.

Mezi 30 % uživatelů, kteří Skype používají pro obchodní účely, je v současné době nejstahovanější obchodní aplikací doplněk Pamela Call Recorder (záznamník hovorů), který byl stažen již více než miliónkrát. „Účast v programu společnosti Skype pro vývojáře nám pomohla získat nové uživatele a významně zvýšit naše příjmy. Počet lidí, kteří si stáhli doplněk Pamela Call Recorder od jeho uvedení na Skype, je dvojciferným násobkem těch, kdo si jej stáhli přímo z našich internetových stránek. A toto číslo každý měsíc roste, takže se naše účast skutečně vyplatila,“ řekl Dick Schiferli, zakladatel a CEO společnosti Pamela-Systems.

- - David Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?