Hlavní navigace

Čtvrtý rozměr

1. 3. 1999

Sdílet

Dne 27. ledna 1999 se v hotelu Renaissance Prague konalo předvedení produktů 4th Dimension, které pořádala firma Info...


Dne 27. ledna 1999 se v hotelu Renaissance Prague konalo předvedení produktů 4th Dimension, které pořádala firma Inforce ve spolupráci s francouzskou společností ACI. K vidění byl integrovaný transakční Web Server, tj. integrace webovského serveru, CGI a databázového serveru v jednom nástroji. Před zraky přihlížejících byla rovněž za 30 minut vytvořena úplně nová aplikace pro Web, na níž si účastníci mohli prohlédnou simulaci klient/server na Internetu v modelovaném virtuálním obchodním domě a vestavěné nástroje pro vyhledávání přes Internet.


AUTONEWS
(www.autonews.cz) je nový projekt z dílny autorů serveru AUTO.CZ. Jedná se o automobilový zpravodajský deník, který uveřejňuje několik zpráv v průběhu každého dne. AUTONEWS představuje nové modely a automobilové novinky, ekonomické zprávy z automobilového prostředí a mapuje dění v motoristickém sportu.
Zdroje včetně fotografií jsou převážně získávány ze zahraničních agentur, dále z místních zastoupení automobilek a ze zpravodajského servisu ČTK. Informace jsou publikovány okamžitě po jejich oficiálním uvolnění bez výrobních (organizačních a distribučních) časových prodlev. V mnoha případech publikuje AUTONEWS tyto informace v předstihu před ostatními médii.



borland.com
coby nové oddělení softwarových nástrojů firmy Inprise Corporation, oznámilo svůj první nový produkt, Borland C++Builder 4. Borland.com v sobě kombinuje tradici firmy Borland ve tvorbě nástrojů pro nezávislé softwarové vývojáře i pro velké vývojářské firmy a nové společenství, jež bude nabízet velké množství produktů, služeb a technických informací.
„Inprise vytvořila Borland.com s cílem zaměřit se na miliony nezávislých vývojářů i vývojářů pracujících ve velkých společnostech“, řekl John Floisand, prezident Borland.com.


Inprise Corporation
oznámila fiskální výsledky za poslední čtvrtletí minulého roku a současně fiskální výsledky za rok 1998. Společnost hlásí čistý obrat ve výši 48,1 milionů dolarů, což reprezentuje snížení obratu o 3 % ve srovnání s 49,7 miliony dolarů za poslední čtvrtletí roku 1997. Za poslední čtrvtletí roku 1998 společnost zaznamenala čistý příjem ve výši 3,5 milionu dolarů, což je 379procentní navýšení ve srovnání se stejným obdobím roku 1997 (730 000 USD). Zisky na akcii byly 0,06 ve srovnání s 0,01 USD stejného období roku 1997.


eSuite
Na Lotusphere99 představila firma Lotus Development nové produkty řady eSuite - DevPack 2.0 a WorkPlace 2.0 for Domino. eSuite DevPack 2.0 je sada javovských apletů a utilit, která pomáhá vývojářům v Dominu rychleji vytvářet interaktivní webovské aplikace pro intranety a extranety. Naproti tomu eSuite WorkPlace 2.0 for Domino obsahuje aplety pro kancelářskou práci ve webovském prohlížeči.


QuickPlace
Lotus Development uvedl Lotus QuickPlace, jenž představuje novou generaci jeho systémů pro kolaboraci pracovních týmů, navzájem propojených prostřednictvím intranetu či Internetu. QuickPlace umožňuje spolupracovat každému zaměstnanci, který vlastní browser, a dovolí mu komunikovat, sdílet informace a projekty, dokumenty a časové rozvrhy.


Sybase a Linux
Sybase oznámila linuxovou verzi svého mobilního databázového řešení Sybase SQL Anywhere Studio. Firma pro produkt nabízí plnou podporu, stejně jako jako je to běžné u jiných platforem, a očekává, že jejich databáze zvýší použitelnost Linuxu v podnikových řešení na levném hardwaru.


Symantec
světový lídr v oblasti utilit pro komerční a osobní využití, uvádí na trh Norton AntiVirus pro OS/2. Jedná se o jediné antivirové řešení pro OS/2, které doporučuje a prodává IBM. Norton AntiVirus pro OS/2 je v současnosti k dispozici na CD-ROMu Norton AntiVirus Solution CD 3.03.


Autodesk
oznámil, že začíná celosvětově dodávat software Autodesk MapGuide, release 4.0. Nová verze rozšiřuje toto on-line GIS řešení mezi uživatele dalších platforem, zjednodušuje přístup k datům pro správu objektů a přináší nové vlastnosti, o které zákazníci žádali.



Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku