Hlavní navigace

CD Centrum

1. 9. 2007

Sdílet

Clickster 1.10 Stahování MP3 souborů z internetu Jestliže z internetu často stahujete empétrojky, použijte Clicks...


Clickster 1.10
Stahování MP3 souborů z internetu

Jestliže z internetu často stahujete empétrojky, použijte Clickster. Poskytuje plnohodnotnou alternativu k sítím P2P, jako jsou např. Limewire nebo Bearshare. Protože je zaměřen výhradně na hudební data, nestane se vám, že si do počítače stáhnete zavirovaný EXE nebo WMA či nežádoucí obrázky. V Clicksteru nesdílíte soubory s jinými uživateli, stahujete je z webových serverů, tedy bez přerušení spojení, rychle a spolehlivě. Aplikace disponuje vlastním přehrávačem pro kontrolu obsahu před stažením. Nevyžaduje instalaci a může být spouštěna z flash disku.
Domovská stránka:
www.remlapsoftware.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

NoScript 1.1.6.02
Rozšíření pro Mozillu Firefox

NoScript je software, jenž poskytuje zvláštní ochranu pro Firefox, Flock, Seamonkey a ostatní prohlížeče pracující na bázi Mozilly. Tento doplněk s otevřeným zdrojovým kódem umožňuje spouštět/blokovat Javu a javascripty. Nainstalujete-li si NoScript, budou všechny JavaScripty a Java na vašem počítači implicitně zablokované, budete moci spouštět vše jen selektivně, tedy jejich činnost povolíte pouze na těch stránkách, kterým důvěřujete. Pro tyto schopnosti je NoScript vhodný především pro uživatele, kteří používají internetbanking.
Domovská stránka: noscript.net a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

YouRipper 2.30
Stahování videa z internetu

YouTube, Google Video, MySpace, Daily Motion
a Guba. Bohužel, ne všechny ze zmíněných služeb poskytují standardizovanou metodu, jak bezproblémově ukládat oblíbená videa na vaše PC. Proto může přijít vhod YouRipper, jenž slouží pro ripování videa z těchto serverů a jejich uložení ve formátu FLV (Flash). Kromě toho nabízí webmasterům a bloggerům specifický přehrávač pro zabudování videa do jejich stránek, rovněž obsahuje čtečku RSS a přehrávač internetových rozhlasových stanic.
Domovská stránka:
www.remlapsoftware.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

PDF Master Server Edition 3.0
Konvertor do formátu PDF

PDF Master dokáže převést dokument do PDF. Primárně je určen pro použití v počítačové síti, kde ze serveru může konvertovat dokumenty uložené na kterékoli klientské stanici. Výsledné soubory lze např. posílat jako přílohy e-mailů nebo je vytisknout na tiskárně. PDF Master disponuje širokým rozsahem zabezpečení, může vkládat vodotisky, časová razítka, digitální podpisy apod. Jím vytvořené dokumenty vyhovují specifikaci PDF verze 1.6 a jsou kompatibilní s Adobe Acrobet Readerem 7.0.
Domovská stránka:
soft-xpansion.com a na CD/DVD
Cena: 4,95 eur

Start++ 0.6
Rozšíření pro Windows Vista

Pro Vistu už byla vymyšlena řada doplňků, které roz-
šiřují její možnosti. Jedním z nich je Start++, a jak lze vytušit z názvu, rozšíření se týká menu tlačítka Start. Třeba funkci Hledat vylepšuje tím, že dokáže nejen vyhledávat, ale rovnou pracovat s výsledky hledání, např. zapíšete-li do políčka „play beatles“, najde na disku všechny hudební soubory, v jejichž názvu se vyskytuje výraz „beatles“, výsledky zkompletuje do seznamu (M3U) a ten přehraje ve Windows Media Playeru. Příkazová řádka umožňuje vytvářet uživatelské příkazy, exportovat je a sdílet s ostatními uživateli.
Domovská stránka:
brandontools.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

Web Diashow2.0
Automatické prezentace pro web

Pomocí této šikovné věcičky vytvoříte jednoduché, ale působivé slideshow pro své webové stránky, které se spustí, jakmile je čtenář otevře. Nebude ani muset používat tlačítko nebo odkaz pro přecházení k dalším snímkům, proces poběží zcela automaticky. Díky použité technologii Flash umí pracovat i s animacemi, přechody můžete oživit rozmanitými efekty, na pozadí projekce může běžet hudba a třeba i váš komentář. Pro implementaci nepotřebujete ovládat HTML.
Domovská stránka: bmsev.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

Xenorate Media Player 2.50
Přehrávač videa a audia mnoha formátů

Mezi přehrávači multimediálních souborů, kterých je na softwarovém trhu slušná sbírka, vyniká Xenorate širokou podporou formátů. Jejich vyjmenování by přesáhlo rámec této informace, a tak postačí, když si uvedeme, že těch zvukových podporuje 76 a videoformátů 25. Lapidárně řečeno: Xenorate dokáže přehrát všechno. Přehrávač disponuje ekvalizérem, vybaveným slušnou škálou přednastavených profilů, podporuje ID3 tagy a playlisty. Přes bohaté možnosti nastavení je rozhraní a ovládání programu jednoduché a srozumitelné.
Domovská stránka: www.xenorate.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

AVI/MPEG/RM/WMV Splitter 4.28
Střihový nástroj pro velké videosoubory

AVI Splitter je nástroj na rozdělení velkých videosouborů AVI, MPEG (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4), Real Media (RM, RMVB), ASF, WMA a WMV do menších přehratelných klipů. Pomocí vestavěného playeru můžete tyto soubory střihat buď podle času (zadáním konkrétních hodnot), nebo výběrem úseků myší. Zdrojové soubory mohou svou velikostí přesahovat 2 GB, rozdělení proběhne bez ztráty kvality obrazu i zvuku. Přičteme-li k tomu velmi přívětivé rozhraní, rychlost a účinnost, je AVI Splitter rozhodně velmi dobrou volbou.
Domovská stránka: boilsoft.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

IMG Burn 2.3.2.0
Vypalovací software

IMGBurn je software pro vypalování CD, DVD, HD DVD a Blu-ray v pěti různých režimech, každý zvládá jiný úkol: režim Read načte disk do image souboru, Build vytvoří obraz z dat na počítači nebo v síti, Write zapíše image na disk, Verify ověři čitelnost disku, konečně Discovery provede kombinací s DVDInfoPro test kvality vypálení CD/DVD. IMGBurn podporuje široký rozsah formátů, poradí si i s názvy souborů Unicode. Jedná se o velmi flexibilní, konfigurovatelnou aplikaci s pokročilými funkcemi, které byste marně hledali u jiných programů.
Domovská stránka: imgburn.com a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

AutoUnbreak 1.01
Odstraní tvrdé konce řádků v textu

Utilita AutoUnbreak byla navržena k odstranění tvrdých konců řádků v textových dokumentech, lhostejno, zda obsahují formátovaný či neformátovaný text. AutoUnbreak však tyto řádky neslučuje bezmyšlenkovitě: určitě nerozpojí slova rozdělená spojovníky, ani nesloučí řádky číslovaného nebo odrážkového seznamu apod. Pravidla, podle nichž AutoUnbreak řádky slučuje, jsou obsažena ve dvou pracovních souborech merge.set a exceptions.set. Pravidla jsou uživatelsky přizpůsobitelná. Program pracuje se systémovou schránkou, zachovává veškeré formátování textu.
Domovská stránka: digital.hollmen.dk a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

Audio/Video To Exe 1.5.1.0
Konvertor audio/video souborů

Jak název napovídá, program je určen ke konverzi audio- a videosouborů do spustitelného souboru EXE. Data můžete přehrávat a konvertovat bez vnějšího přehrávače a kodeků, neboť Audio/Video to Exe je dokáže spustit ve vlastním přehrávači, který nepotřebuje externí kodeky. Podporovány jsou téměř všechny audio/video formáty. Příjemná je funkce Multiselection, umožňující dávkovou konverzi v jednom kroku. Verze Pro tohoto programu obsahuje možnost nastavení vyššího bitrate (datového toku), bezplatná verze používá pouze výchozí hodnotu.
Domovská stránka: www.f2ko.de a na CD/DVD
Cena: zdarma (freeware)

Visual Directory Explorer 1.5
Vizualizace velikosti složek

Určitě se vám někdy stalo, že jste zaplnili pevný disk a pak jste přemýšleli, které programy a data z něj vymazat. V rozhodování by vám mohl pomoci Visual Directory Explorer, jenž dokáže přehledně graficky znázornit, kolik která složka zabírá místa. Kliknete-li na výseč koláčového grafu reprezentující vybranou složku myší, dostanete se do podsložky, pro níž se opět zobrazí další samostatný graf. Takto můžete pokračovat, dokud neodhalíte všechny nepotřebné megabajty a neodstraníte je.
Domovská stránka:
www.sb-software.com/visdir/ a na CD/DVD
Cena: zdarma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Pod autorským pojmem „Redakce“ se rozumí společná práce redaktorů serveru PCWorld.cz.