Hlavní navigace

Brother SC-200 PC

1. 1. 1998

Sdílet

Programátor samobarvicích razítek Vytvořit si razítko je pro většinu z nás otázka doběhnutí do nejbližšího...


Programátor samobarvicích razítek

Vytvořit si razítko je pro většinu z nás otázka doběhnutí do nejbližšího specializovaného obchodu a objednání siho do druhého dne (v tom lepším případě). Pokud vytváříte razítka tak často, že se vám tento úkon nevyplácí, či jen chcete si razítka všech druhů vytvářet v pohodlí vaší kanceláře, zůstaňte na této stránce.

Brother SC-200 PC je jednoduše řečeno programátor samobarvicích razítek, pracující na principu termotisku. Je to tedy tiskárna s termohlavou, jež na razítka dokáže vypálit vzor, který bude posléze otiskován.

Přístroj

Přístroj lze použít dvěma způsoby. Buď bez počítače, kdy návrh razítka provádíte na vestavěném displeji, nebo s počítačem, kdy si libovolný obraz vytvoříte v dodávaném programu a poté je na razítko vytisknete.
Práce i bez počítače je pohodlná. Přístroj má klávesnici funkčně shodnou s běžnou počítačovou klávesnicí a displej je dosti veliký, aby zobrazil všechny funkce a jeden řádek textu. V tomto režimu však budete postrádat češtinu, neboť všechny diakritické znaky se nevyskytují ani v nabídce symbolů a zvláštních znaků. Můžete však pracovat s až třemi fonty, nastavovat rámečky a provádět další efekty.
Mnohem bohatší je práce přes počítač. Speciální program před vámi zobrazí plochu budoucího razítka a vy si do ní můžete kreslit a psát jak se vám zlíbí. Můžete pracovat až se třemi fonty, s rámečky, čáry i jiné obrazce a dokonce importovat i bitmapové obrázky. Zde se dá čeština již využít, neboť se neužívá vestavěných fontů v přístroji. Poté, co s návrhem skončíte, vytisknete jej pomocí ovladače, který je doinstalován k nabídce vašich tiskáren.
Propojení s počítačem je přes sériový port, kabel nabízí oba typy (velký i malý) konektorů.

Razítka

Razítka v několika velikostech jsou přístrojem automaticky detekována. Termohlava vypálí do ochranné fólie, která kryje polštářek s barvou, zvolený vzor a pak si již můžete vesele tisknout. Razítka jsou hranatá (jde však samozřejmě udělat vzor kulatý) do maximální velikosti 7x 2,7cm a různé barvy. Kapacita jednorázové náplně vystačí na cca 2 000 otisků.
Podobu budoucího razítka si můžete prohlédnout tak, že vložíte do přístroje dodávaný držák termopapíru a vypálíte vzor na něj.

Software

Dodávané programové vybavení se snadno používá, má mnoho možností jak manuálního kreslení, tak i importu bitmap. Razítka si můžete ukládat do své databáze, kde je pak budete snáze hledat pro další použití.
Ovladače jsou dodávané pro Windows 3.11 a Windows 95. Instalace vyžaduje hlubší znalosti.

Závěr

Razítka jsou ve světě podnikání velmi často využívaná. Pokud užíváte razítka například v obchodě, či ve větší kanceláři, kde se často mění jejich vzhled, můžete si velmi snadno vytvořit vlastní, bez omezení. Trvanlivost i kvalita tisku razítek je plně dostatečná, a tak vám může přístroj jen usnadnit práci.


Brother SC-200 PC
+ jednoduchost
+ prakticky neomezená tvorba
+ možnost tisku jemné grafiky
- instalace vyžaduje hlubší znalosti
- podpora češtiny pouze ve spojení s počítačem
Cena (bez DPH): 9 580 Kč
Cena razítka max. (bez DPH): 343 Kč
K testu poskytla firma: Brother International, Veveří 102, 659 10 BRNO

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku