Hlavní navigace

Anyplace Control 2.12.2

1. 9. 2007

Sdílet

V rámci pravidelné akce na CD/DVD vám tento měsíc nabízíme plnou verzi užitečné aplikace AnyPlace Control, která ...


V rámci pravidelné akce na CD/DVD vám tento měsíc nabízíme plnou verzi užitečné aplikace AnyPlace Control, která je určena pro vzdálenou správu. Jedná se tedy o program, který vám umožní pracovat s počítačem umístěným třeba na druhém konci zeměkoule.
Program lze nainstalovat ve třech funkčních režimech – buď běží jako systémová služba, která se spouští ihned při startu Windows, či bude program nastaven jako běžná aplikace, jež se spouští po přihlášení uživatele do systému, anebo se bude chovat jako běžná aplikace, kterou však musíte spouštět ručně. Pro správnou funkci programu je nutné nainstalovat AnyPlace Control nejprve na vzdáleném počítači
a povolit na síťové bráně provoz na portu 5279. Dále program stejným způsobem nainstalujte a zaregistrujte na svém počítači a zapište do políčka Remote PC´s address IP adresu vzdáleného počítače. Pokud připojení proběhlo v pořádku, máte nyní možnost pracovat s cílovým systémem ve dvou režimech – buď pouze sledujete, co se na cílovém počítači děje a do dění na vzdáleném PC nijak nezasahujete, nebo nastavíte plnou kontrolu, která vám umožní plně ovládat vzdálené PC, jako byste seděli u něj.
AnyPlace Control je třeba zaregistrovat. Spusťte z menu Start > Programy > AnyPlace Control > Anyplace Control – Admin Module a v okně s výzvou k registraci zvolte Register. Na našem CD/DVD naleznete soubor s názvem registracni_klic.txt, otevřete jej, do schránky zkopírujte klíč (vypadá zhruba následovně: 0Kw1YgvH9fUgoM...). Tento klíč přenesete pomocí schránky Windows do registračního formuláře a potvrdíte tlačítkem OK.

Servisní balíčky

Protože každý program vytvářejí lidé, je velice pravděpodobné, že se v něm budou vyskytovat větší či menší chyby. Proto se výrobci programů snaží svým zákazníkům poskytnout jakési doplňky k již dříve zakoupeným produktům, aby odstranili nedostatky ve zdrojových kódech nebo doplnili a rozšířili funkčnost programů. V současné době je většina aktualizací produktů od společnosti Microsoft dostupná prostřednictvím internetu. Zde jsou nové aktualizace zveřejňovány poměrně často, protože se nečeká, až se jich nashromáždí větší množství, které je pak distribuováno jako Service Pack. Tento způsob distribuce je vhodný zejména pro uživatele s dostatečně rychlým připojením k internetu, protože zmíněné aktualizace jsou poměrně objemné, a tudíž náročné na dobu a rychlost stahování. To samé platí pro případ reinstalace systému. Stažení celé sady aktualizací by vám pak zabralo mnoho času i v případě rychlého internetového připojení. Proto vám na našem DVD nabízíme servisní balíčky pro většinu produktů společnosti Microsoft. Najdete zde ucelený přehled aktualizací pro operační systémy Windows NT, 2000, XP, dále kancelářské balíky Office 97, 2000, XP a 2003, a dokonce celou distribuci Internet Exploreru 6, která již obsahuje Service Pack 1. Většina těchto aktualizací je na DVD dostupná v české i anglické verzi.

Actual Title Buttons 3.8

Dalším programem, který vám v tomto čísle nabízíme zdarma, je utilita Actual Title Buttons.
Po instalaci je třeba produkt zaregistrovat. V hlavím okně programu klikněte na záložku help a vyberte položku enter registration code. Do prázdného políčka Registration name doplňte: PC World Czech edition a do políčka Registration code: B5BB96849E009109E8C0C34E6CC0 a potvrďte tlačítkem OK. Tím je proces registrace hotov.
Program rozšiřuje podstatným způsobem tlačítka, která se zobrazují v pravém horním rohu každého okna Windows. Přidává navíc tlačítka pro minimalizaci aktuálního okna do systémového panelu vedle hodin, dále nabízí možnost zabalení celého okna směrem vzhůru – to znamená, že z okna zůstane viditelná pouze horní lišta. U spuštěných aplikací program nabízí také tlačítko s možností zprůhlednění celého okna. Poslední možností je tlačítko s ikonou připínáčku, kterým docílíte toho, že okno zůstane vždy aktivní na popředí pracovní plochy.
Po instalaci produkt automaticky otevře seznam všech nainstalovaných aplikací na vašem počítači. Zde si můžete nastavit, pro jaké programy a jejich okna se má nabídka tlačítek zobrazovat.
Na nejnovější edici tohoto softwaru vám nabízíme slevu 30 %. Stačí kliknout na odkaz uvedený na našem DVD na obrazovce tohoto programu a zobrazí se vám formulář, po jehož vyplnění a zaplacení obdržíte nejnovější verzi programu Actual Title Buttons 4.5.

Intelli HyperSpeed 2005

Vypadá to s kondicí vašeho počítače bledě? Ztrácí výkon a neustále vyžaduje restartování? Tento měsíc vám v akci mimo jiné nabízíme utilitu, která vám od dýchavičnosti vašeho stroje pomůže. Aplikace Intelli HyperSpeed 2005 poskytuje řadu automatických systémových procesů, jež optimalizují chod vašeho počítače, zrychlují jeho běh a snaží se vyvarovat náhlého zhroucení systému. Navíc optimalizuje rychlost a stabilitu připojení k internetu. To vše velmi jednoduchým způsobem v příjemném grafickém rozhraní.
K rychlé optimalizaci systému vám stačí učinit pouze dva kroky. Program automaticky rozpozná typ procesoru, velikost operační paměti i grafickou kartu a posléze podle toho upraví různá nastavení systému. Na vás zůstává pouze volba používaného internetového připojení a typu pracovní stanice, tzn. k jakým účelům je počítač využíván. „Office work“ připraví chod počítače pro práci v kanceláři, běžné využívání kancelářských aplikací a internetového prohlížeče. „Technical computing“ optimalizuje chod pro výpočetní operace a vědeckou práci na úkor grafických efektů a programů spouštěných po startu systému. „Home entertainment“ je podobný kancelářské práci, ovšem s důrazem na multimédia či on-line hraní. „Game machine“ pak připraví váš stroj pro náročné 3D grafické aplikace, jako jsou například hry. Program dále nabízí nevyhraněnou volbu „I don’t know“, která optimalizuje výkon bez určeného zaměření, a v neposlední řadě také volbu „Restoration“, která uvede systém do původní podoby či defaultního nastavení. Kromě základních rychlých voleb nabízí program také pokročilé nastavování všech optimalizovaných procesů.

Komerční software & slevy

Studujte Cisco Networking Academy a vyhrajte multimediální ukázky

Textová část časopisu PC WORLD je v každém dílu doplněna multimediální prezentací učebních textů. Úroveň svých znalostí z dané kapitoly si vždy máte možnost ověřit v testu, který jsme pro vás na DVD/CD připravili. Pak již velmi snadno odpovíte na soutěžní otázku, která je připravena na www.pcworld.cz. Ze správných odpovědí tři vylosujeme a výherce obdrží předplatné časopisu PC WORLD a Wireless-G notebook adaptér od společnosti Linksys.

VirusBuster Professional na 4 měsíce zdarma

Antivirový software s unikátní technologií zaměřený na poskytování ochrany před počítačovými viry, jenž detekuje a efektivně odstraňuje. Hlavní vlastností je rezidentní ochrana, která zajišťuje neustálou kontrolu všech souborů. Pracuje na pozadí a udržuje PC bez nebezpečných virů. Program má jednoduché uživatelské rozhraní srozumitelné i začátečníkům. Produkt také nabízí oddělené zóny ochrany. Všechny disky nebo adresáře tak mohou být definovány jako oddělené zóny s vlastním nastavením kontroly. Další funkcí je ochrana souborů. Ta zajišťuje podle definovaných kritérií také kontrolu a ochranu souborů. Samozřejmostí jsou široké možnosti plánování skenování. Infikované a podezřelé soubory jsou ukládány v Karanténě a veškeré události, které nastaly při běhu programu, jsou zaznamenávány. Zajímavá je funkce centrálního upozornění: všechny moduly programu mohou rozesílat na vybrané adresy zprávy upozorňující na výskyt virů. Velmi důležitá je možnost automatických updatů, které zajišťují aktuálnost virových definic. Tento produkt nabízíme na 4 měsíce zdarma a navíc slevu na jeho zakoupení, s níž činí cena produktu 987 Kč. Ušetříte tak oproti běžnému nákupu více než 15 %!

Audio-video

Nexus Radio 2.1

Přehrávač internetových rádií umožňující nahrávání přijímaného obsahu pro pozdější přehrávání. Nahrávky ve formátu MP3 dokáže automaticky opatřit názvem a ID3 tagy. Mezi jeho další funkce patří audio editor, filtry pro nahrávání, kompatibilita s iPhone a iPod, nahrávání streamu s automatickou aplikací názvů.
Výrobce: Egisca Corp.
Licence: Freeware
Systém: Win 2000/XP/2003/Vista
Internet: www.nexusradio.com

DVD Cutter 1.0

Jednoduchá aplikace pro základní úpravy DVD filmů. Program dokáže DVD nejen přehrávat, ale i extrahovat zvolené úseky videa či extrahovat audio stopy. To vše v příjemném uživatelském prostředí s jednoduchými ovládacími prvky.
Výrobce: AIV software
Licence: Freeware
Systém: Win 95/98/ME/NT/2000/XP/2003
Internet: www.aivsoft.com

Mp3tag 2.39

Mp3tag je silný nástroj k editaci běžných zvukových formátů. Dokáže přejmenovat soubory založené na tag informaci, vyměnit znaky nebo slova z tagů a jmen souborů, importovat/exportovat tag informace, vytvořit playlisty atd. Program podporuje on-line databázové vyhledávání popisků.
Výrobce: Heidenreich
Licence: Freeware
Systém: Win 2000/XP/2003/Vista
Internet: www.mp3tag.de
AIMP Classic 1.77.9, BSPlayer 2.23 FREE, Slysoft CloneDVD 2.9.0.8, DivX Play Bundle 6.6.2, DVD Cutter 1.0, iTunes 7.3.2, JetAudio 7.0.3, K-Lite Mega Codec Pack 3.3.0, MediaMonkey 2.5.5.998, Mp3tag 2.39, Nexus Radio 2.1, PowerDVD 7.0, Real Player 11 Beta, Subtitles Wizard 0.91, Wax 2.0 e, Winamp 5.35 Free Full, Xion Audio Player 1.0.82

Domácnost a kancelář

Adobe Reader 8 CZ

V současnosti prakticky nepostradatelný nástroj k prohlížení souborů ve formátu PDF. Mezi hlavní výhody patří věrnost zobrazení ve srovnání s originálem. V současnosti přibyla řada vymožeností, jako je např. elektronické podepisování či propracované formuláře.
Výrobce: Adobe Systems Inc.
Licence: Freeware
Systém: Win XP
Internet: www.adobe.com

ClocX 1.5 b2

Analogové hodiny s možností poloprůhlednosti, antialiasingu, nastavením priority, automatickým spouštěním a přihlášením uživatele do systému, budíkem(s možností i vypnout PC nebo přehrát hudební soubor) a kalendářem. Zajímavostí je funkce „Click through“ – ignorování kliknutí myši na vlastních hodinách.
Výrobce: Bohdan Rylko
Licence: Freeware
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista
Internet: www.clocx.net

Connection Meter 6.7.8

Český program pro správu telefonického připojeník síti internet. Nejenže umožňuje detailní monitorování průběhu připojení a především odpovídajících nákladů, ale také např. dokáže šetřit pomocí funkce odpojení před dalším impulzem apod. Samozřejmostí je vždy aktuální nabídka tarifů pro tuzemské podmínky.
Výrobce: E+P Studio
Licence: Shareware, 160 Kč
Systém: Win 95/98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.conmet.cz

7-Zip 4.42, Adobe Reader 8 CZ, ClocX, Connection Meter 6.7.7f, Corel WordPerfect Lightning, Kubik SMS DreamCom 5.64, DShutdown 1.72.1, freeCommander 2007.05a, iTV - televizni program 1.0, MWSnap 3.0, Rainlendar 2.2 Lite, Seznam DVD 5.20, Taskbar Control 2.01, Total Commander 7.01, Tisk obálek a etiket 2.0.0.6, WinZIP 11.1, Yahoo Widget Engine 1.5

Komunikace

Safari 3.0.2 beta

Prohlížeč Safari byl dříve doménou systému MAC, nyní jej však mohou vyzkoušet i uživatelé MS Windows. Disponuje elegantním uživatelským rozhraním, záložkami, možností blokování vyskakovacích oken, integrovanou vyhledávací lištou, automatickým doplňováním formulářů, čtečkou RSS a možností změny stylu.
Výrobce: Apple
Licence: Freeware
Systém: Win XP/Vista
Internet: www.apple.com

Fresh FTP 4.10

Fresh FTP (File Transfer Protocol) je aplikace pro webmastery, sloužící k nahrávání a stahování webového obsahu (html, obrázky, záloha SQL, statistika webu atd.) ze serveru. Podporuje multithreading pro simultánní přenos, nahrávání souborů nebo celých adresářů a umožňuje navazovat na přerušené nahrávání.
Výrobce: Freshwebmaster.com
Licence: Freeware
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.freshwebmaster.com

Trillian 3.1.7.0

Trillian je multisíťový klient, umožňující komunikaci přes internet. Nová verze přináší řadu vylepšení, nejznatelnější je nový základní režim s jednodušším ovládáním, integrace s free encyklopedií Wikipedia, ukládání seznamu kontaktů na serveru nebo možnost hlasové komunikace v sítích MSN, AIM a Yahoo.
Výrobce: Cerulean Studios
Licence: Freeware
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.ceruleanstudios.com

Any Weblock 1.0, Avant Browser 11.5 Build 17, Firefox 2.0.0.6, FlashGet 1.9.2, Flock 0.9.0.2, Fresh FTP 4.10, Maxthon 2.0.2, MyPhoneExplorer 1.6.2, Opera 9.22, Orbit Downloader 2.1.5, Pidgin 2.1.0, QIP Infium 9000 Beta, Safari 3.0.2 beta, StrongDC++ 2.04, Mozilla Thunderbird 2.0.0.6 CZ, Trillian 3.1.7.0, uTorrent 1.7.2 Build 3458

Byl pro vás článek přínosný?